Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016 11:11

Προκήρυξη Αγώνα ''TINOS MARBLE TRAIL EXOMERIA''

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του πρώτου αγώνα ορεινού τρεξίματος που έγινε στο Νησί της Τήνου του Εξωμεριά Trail Race η διοργανωτική επιτροπή επιστρέφει με το Tinos Marble Trail: Exomeria που θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 στο Νησί του Αιόλου.

Στην περιοχή της Έξωμεριας,24 χλμ από το λιμάνι της Τήνου, με θέα το Αιγαίο Πέλαγος, εκεί, που συναντάται η ιστορία και η καλλιτεχνική παράδοση της τέχνης του μαρμάρου. Το 2016 η τηνιακή μαρμαροτεχνία εντάχθηκε στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της Unesco.

Πέτρα και μάρμαρο λοιπόν είναι τα δύο βασικά στοιχεία που συνθέτουν τις διαδρομές που θα τρέξουν οι αθλητές, διασχίζοντάς μέσα από τα μονοπάτια ένα υπαίθριο μουσείο λαϊκής τέχνης και αρχιτεκτονικής από άκρη ως άκρη.

Ο κάθε αθλητής θα έχει την ευκαιρία να αντικρίσει γραφικούς οικισμούς, καλντερίμια, πέτρινα αλώνια, εντυπωσιακές ξερολιθιές ,ανεμόμυλους, μοναστήρια και ξωκλήσια.

Επίσης θα ζήσει την εμπειρία να περιπλανηθεί μέσα από παλαιά λατομεία, ερειπωμένους λιθόκτιστους οικισμούς και κατάλευκους περιστεριώνες.

Τα παραπάνω συνδυάζονται μοναδικά με το άγριο φυσικό τοπίο της περιοχής με τις απότομες χαράδρες, τις όμορφες παραλίες και τις βραχώδεις ακτές.

Η Διοργανωτική επιτροπή έχει εξασφαλίσει για τους αθλητές και τους συνοδούς οικονομικές τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και στη διαμονή. Έτσι γίνεται πιο προσιτή η επίσκεψη σας στο νησί της Τήνου για να ζήσετε την μοναδική εμπειρία τρέχοντας στα μαγευτικά μονοπάτια του Τηνιακού Βορρά.

Προκήρυξη Αγώνα

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Μαρλά Μαμάδου, ο Σύλλογος Βεναρδιανών «Αγ.Ιωάννης ο Θεολόγος» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου Πανόρμου Τήνου προκηρύσσουν αγώνες ορεινού τρεξίματος με την επωνυμία «Tinos Marble Trail:Exomeria» στο Νησί της Τήνου.

Συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια Ν.Αιγαίου και οι αγώνες είναι Υπό την Αιγίδα του Δήμου Τήνου και την υποστήριξη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και του Εμποροεπαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου.

Την Τεχνική Υποστήριξη των αγώνων έχει αναλάβει η εταιρεία All About Running.

To Πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει αγώνες ορεινού τρεξίματος απόστασης 22 χλμ , 5 χλμ και 1 χλμ για παιδιά, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 στον οικισμό του Πύργου της Τήνου.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ : TINOS MARBLE TRAIL EXOMERIA

Αγώνας: Ισμαήλ Trail 22 χλμ

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016
Σημείο Εκκίνησης-Τερματισμού: Οικισμός Πύργου
Ώρα Εκκίνησης: 7.00 π.μ
Απόσταση Αγώνα: 22 χλμ
Υψομετρική: + 932μ
Χρονικό όριο Αγώνα: Οι αθλητές θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθεια τους σε 5,30 ώρες. Πέραν του χρόνου αυτού θα κινούνται στη διαδρομή με δική τους ευθύνη.
Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.
Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες: Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.
Θα βραβευτούν οι τρείς (3) πρώτοι άνδρες και οι τρείς (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες: εώς 40, 40-59, 50-59, 60-69, 70+.
Ιδιαίτερο μαρμάρινο έπαθλο-γλυπτό φιλοτεχνημένο από Τηνιακούς Μαρμαρογλύπτες θα λάβει ο πρώτος αθλητής και αθλήτρια της γενικής κατάταξης καθώς και ο πρώτος Τήνιος αθλητής και η πρώτη Τήνια αθλήτρια.

Αγώνας: Μύλοι Trail 5 χλμ
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016
Σημείο Εκκίνησης-Τερματισμού: Οικισμός Πύργου
Ώρα Εκκίνησης: 8.30 π.μ
Απόσταση Αγώνα: 5 χλμ
Υψομετρική: + 220μ
Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλούμενοι ηλικίας άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.
Έπαθλα: Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.
Θα βραβευτούν οι τρείς (3) πρώτοι άνδρες και οι τρείς (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.
Ιδιαίτερο μαρμάρινο έπαθλο-γλυπτό φιλοτεχνημένο από Τηνιακούς Μαρμαρογλύπτες θα λάβει μόνο ο πρώτος αθλητής και αθλήτρια της γενικής κατάταξης.

Αγώνας: Πύργος Kids Run 1 χλμ
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016
Σημείο Εκκίνησης-Τερματισμού: Οικισμός Πύργου
Ώρα Εκκίνησης: 11.00 π.μ
Απόσταση Αγώνα: 1000 μ
Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλούμενοι κάθε ηλικίας άνω των 6 ετών (με τη συγκατάθεση των γονέων τους όσοι είναι κάτω των 18),οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.
Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες: Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.
Θα βραβευτούν τα τρία (3) πρώτα αγόρια και τα τρία (3) πρώτα κορίτσια της γενικής κατάταξης καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες: 6-8, 9-11, 12-14, 15-17.

Η περίοδος των εγγραφών ξεκινά στις 15 Μαΐου. Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης tinosmarbletrail.gr όπου μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τους αγώνες. Επίσης υπάρχουν παροχές για την οικονομική μετακίνηση και διαμονή σας στο νησί της Τήνου.

 

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares