Κυριακή, 15 Μαΐου 2016 18:40

Πρεμιέρα με ήττα για τον Ποσειδώνα

Πραγματοποιώντας μια αρκετά πειστική εμφάνιση η Ρόδος συνέτριψε με 4-0 τον Ποσειδώνα Καρδαμύλων στο Φαφάλειο Στάδιο και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της για τα μπαράζ ανόδου στην Γ Εθνική.

Εντυπωσιακή εμφάνιση από την ομάδα του Σάββα Ορφανίδη που με δύο γκολ του κορυφαίου Γιώργου Δελαπόρτα και ένα των Ρούσση και Παυλίδη πήρε τους τρεις βαθμούς.

Το ματς

Ιδανικότερο ξεκίνημα στο ματς, αλλά και στην κούρσα για την άνοδο δεν θα φανταζόταν ο Σάββας Ορφανίδης. Η Ρόδος μπήκε πολύ σοβαρή στο Φαφάλειο και μόλις στο έβδομο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ήταν ο Γιώργος Δελαπόρτας αυτός που μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ σημάδεψε αρχικά το δοκάρι και στην συνέχεια η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Μπάχα για το 0-1. Οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο και στην συνέχεια με εντυπωσιακή πρωτοβουλία των κινήσεων και συντριπτική κατοχή της μπάλας. Από την άλλη οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου και η Ρόδος με χαρακτηριστική άνεση διατηρούσε το προβάδισμα. Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 0-2 στο 20΄ με τον Δελαπόρτα να εκτελεί κόρνερ και τον Αρχοντούλη να τραντάζει με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι του Μπάχα. Η πίεση απέφερε καρπούς και η Ρόδος σε αρκετά καθοριστικό σημείο πήρε αέρα δύο τερμάτων. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ο Γιώργος Δελαπόρτας εκτέλεσε και πάλι κόρνερ με τον Ρούσση να νικάει στον αέρα τους αμυντικούς και να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Στην επανάληψη η Ρόδος είχε τον απόλυτο έλεγχο και δεν κινδύνευσε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Η ομάδα του Σάββα Ορφανίδη θα μπορούσε να είχε ένα ακόμα μεγαλύτερο σκορ αν δεν έβρισκε απέναντι της έναν εξαιρετικό Μπάχα. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων ήταν μακράν ο κορυφαίος της ομάδας του και την έσωσε από έναν διασυρμό στο ξεκίνημα της διαδικασίας των μπαράζ ανόδου. Αρκετά δραστήριος στο δεύτερο μέρος ο Τάσος Παυλίδης ο οποίος ήταν πρωταγωνιστής στις περισσότερες φάσεις των «πρασίνων» βλέποντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα να του λέει «όχι» σε αρκετές περιπτώσεις. Εν τέλει η Ρόδος πάτησε ξανά το γκάζι στο τελευταίο δεκάλεπτο και κατάφερε να επικρατήσει με ένα πιο εμφατικό σκορ. Στο 84΄ο Αμανατίδης έγινε παραλήπτης της μπάλας από βολέ του Κεφάλα και αφού έπαιξε το 1-2 με τον Παυλίδη την γύρισε στο ύψος του πέναλτυ για να την στείλει στα δίχτυα ο Γιώργος Δελαπόρτας. Το τελικό 0-4 διαμόρφωσε στο 90΄ ο Τάσος Παυλίδης με ένα γκολ που έψαχνε σε όλο το ματς. Ο πρώτος σκόρερ της φετινής Ρόδου πήρε την πάσα από το τακουνάκι του Αρχοντούλη και πλάσαρε εύστοχα βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα.

Η φάση του αγώνα

Το γρήγορο γκολ του Γιώργου Δελαπόρτα ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Οι «πράσινοι» σκόραραν μόλις στο έβδομο λεπτό κάτι που τους βοήθησε για να φτάσουν σε μια δίκαιη και άνετη επικράτηση.

MVP:

Από το πρώτο παιχνίδι έδειξε πως είναι ο ποδοσφαιριστής στον οποίο θα στηριχθεί η Ρόδος για να εξασφαλίσει την άνοδο. Ο λόγος για τον Γιώργο Δελαπόρτα που με δύο γκολ και μια ασίστ ώθησε την ομάδα του να φτάσει στην πρώτη της νίκη.

Οι συνθέσεις:

Ποσειδώνας Καρδαμύλων (Ευθυμίου Λεωνίδας): Μπάχας, Παπαλάνης, Νιάκας (84΄ Λοίζος), Μπακογιώργης, Γιοβανάκης, Μελέκος, Μενιτζάνης, Σταματελόπουλος, Γιακούνας (71΄ Πελάντης), Βελλίδης (82΄ Ντεμίρης), Γκουδάκης

Ρόδος (Ορφανίδης Σάββας): Κεφάλας, Καντιμοίρης, Ορφανίδης, Υμεραλιλάι (66΄ Αμανατίδης), Καλημέρης, Ρούσσης, Δελαπόρτας, Τζιβίλογλου (66΄ Αξιώτης), Γκόγκας (81΄ Θεοδοσίου),Αρχοντούλης, Παυλίδης

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares