Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 12:44

Παράτυποι και με συμφέροντα οι Παρατηρητές

Το «καυτό» θέμα των παρατηρητών αγώνων ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα μετά τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι Κυπέλλου Θύελλα - Λάβα Εμπορείου.

Η νέα διοίκηση της ΕΠΣ Κυκλάδων με την ανάληψη των καθηκόντων της είχε την διάθεση να βάλει μία τάξη στα γήπεδα και συγκεκριμένα κατά την διάρκεια των αναμετρήσεων, όπου συχνά - πυκνά υπήρχαν περίεργα φαινόμενα.

Με το καλημέρα τη περσινή χρονιά είδαμε παρατηρητές στα παιχνίδια, οι οποίοι είχαν την διάθεση να βοηθήσουν, με τα όποια λάθη και υπερβολές που κάποιες φορές τους οδήγησαν στην λεγόμενη «υπέρβαση καθήκοντος».

Χωρίς καμία εκπαίδευση η πιστοποίηση, με ένα χαρτί οδηγιών στο χέρι,  οι περισσότεροι βασιζόμενοι στον σεβασμό των σωματείων προς το πρόσωπο τους και την εμπειρία τους προσπάθησαν να βάλουν τάξη και να ''παρατηρήσουν'' τους αγώνες, πράγμα άλλωστε που είναι η δουλειά τους.

Το λυπηρό στην όλη υπόθεση είναι ότι υπάρχουν ομάδες που κατά το παρελθόν έχουν καταγγείλει μεροληπτική στάση των παρατηρητών ή ανεπάρκεια. Το χειρότερο στην όλη κατάσταση είναι όμως όταν οι άνθρωποι αυτοί αλλοιώνουν την πραγματικότητα, αφού υπάρχουν περιπτώσει που άλλα δηλώνουν και αναγράφονται στα φύλλα αγώνος και τελικά άλλα  συμπληρώνουν στις εκθέσεις τους, υποπίπτοντας έτσι σε πιέσεις ή χειρότερα ακόμα εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα. 

Βέβαια σε όλα τα παραπάνω μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει η Επιτροπή Ορισμών Αγώνων της ΕΠΣΚ, που δεν φρόντισε ποτέ να αξιολογήσει, να ενημερώσει και να πιστοποιήσει το δυναμικό της, με αποτέλεσμα να σημειώνονται όλα αυτά τα «παρατράγουδα».

Η καλύτερη επιβεβαίωση στα όσα γράφουμε έρχεται από το μέλος της ΕΠΣ Κυκλάδων κ. Μάριο Γαλανό, ο οποίος μέσω τοποθέτησης του μιλάει ευθέως για ανεπάρκεια της Επιτροπής Ορισμών Αγώνων, ρίχνοντας «βολές» κατά του προέδρου κ. Φωτεινού:

«Δυστυχώς οι παρατηρητές στα γήπεδα μας είναι παράτυποι, χωρίς αξιολόγηση και πολλές φορές με προσωπικά συμφέροντα. Καλώ τις ομάδες να σταματήσουν να δέχονται ορισμούς παρατηρητών (φίλων και συγγενών) απο τον πρόεδρο της επιτροπής και τα μέλη της, διότι δεν πληρούν καμιά προδιαγραφή και δεν βρίσκονται στους πίνακες αξιολογημένων της ΕΠΣ Κυκλάδων. Άλλωστε υπάρχει σαφέστατος κανονισμός σχετικά με τους παρατηρητές. Μοναδικοί που μπορούν να εκφέρουν άποψη για τους αγώνες είναι τα μέλη του ΔΣ της ένωσης εάν και εφόσον τους ζητηθεί».

Βγάζοντας έξω τις ομάδες, φαίνεται ότι το συγκεκριμένο θέμα θα έχει και συνέχεια, καθώς στο πλάι του Μάριου Γαλανού φαίνεται ότι συντάσσονται πολλά σωματεία των Κυκλάδων, όπως επίσης και άλλα μέλη της ΕΠΣ Κυκλάδων, όπως είναι ο κ. Νίκος Παρίσης, που έχει τονίσει δημόσια την αντίθεση του.

Άλλωστε όλα είναι θέμα δημοκρατικών διαδικασιών!

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares