×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 654

Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2017 12:34

Σίσσυ Αποστολίδου: "Τη Νάξο τη νιώθω σαν δεύτερη πατρίδα μου"

Σαν να μην πέρασε μία ημέρα, από τότε που φορούσε την φανέλα του Πανναξιακού. Το νέο της ταξίδι με προορισμό τον Αίαντα Ευόσμου μπορεί να αποτελεί νέα πρόκληση για την ίδια, όμως δεν ξεχνά το νησί της Νάξου, τον κόσμο και βέβαια τις συμπαίκτριές της. Ο λόγος για την Σίσσυ Αποστολίδου, πρώην ακραία του ΠΑΟΝ και νυν του Αίαντα.

Η 25χρονη Θεσσαλονικιά στην καριέρα της στο γυναικείο βόλεϊ έχει να επιδείξει πολλά. Πέρα από το πέρασμά της από την ομάδα του Πανναξιακού την περασμένη σεζόν, όπου και συνετέλεσε με την παρουσία της στην κατάκτηση της 4ης θέσης για τις Ναξιώτισες, υπήρξε βαρόμετρο στην άνοδο του Άρη Θεσσαλονίκης την περίοδο 2014-2015, στην Α1 Γυναικών, κάνοντας εξαιρετική σεζόν με τις «κιτρινόμαυρες». Η καριέρα της ωστόσο ξεκίνησε από τον Εαρινό Καλαμαριάς το 2002, παραμένοντας έως το 2011, όπου και «μετακόμισε» στον Άρη για δύο έτη.  Ο Εύοσμος είναι ένα μέρος γνώριμο για την ίδια, καθώς πέρα από την φετινή της παρουσία, είχε αγωνιστεί ξανά με τα χρώματα του Αίαντα την περίοδο 2013-2014.

SISSY_APOSTOLIDOY_3.jpg


 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η Σίσσυ Αποστολίδου στην συνέντευξή της, αναλύει το φετινό πρωτάθλημα από την δική της οπτική γωνία. Ας διαβάσουμε λοιπόν τι έχει να πει: «Το φετινό πρωτάθλημα της Α1 το θεωρώ άκρως αμφίρροπο. Σαφώς υπάρχει αδιαφιλονίκητο φαβορί, ωστόσο κάθε εβδομάδα στα αποτελέσματα υπάρχουν εκπλήξεις, κανένα παιχνίδι δεν είναι δεδομένο. Εκτιμώ ότι και ο δεύτερος γύρος θα είναι εξίσου ανατρεπτικός». Η ίδια, την φετινή σεζόν, αγωνιζόμενη με τον Αίαντα Ευόσμου επιθυμεί, να ανακάμψει η ομάδα της παρά τα ατυχή αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα. Η βαθμολογική θέση της ομάδας (8η με 13 βαθμούς) δεν είναι το ζητούμενο για την Θεσσαλονικιά αθλήτρια. «Ο Αίας σε αυτό το πρωτάθλημα έχει ως στόχο να απεμπλακεί γρήγορα από τις όποιες συζητήσεις περί υποβιβασμού και να καταταγεί μέσα στις 6 καλύτερες ομάδες. Κάτι τέτοιο θεωρώ πως είναι εφικτό, άλλωστε παρά την απρόσμενη απώλεια ορισμένων βαθμών στον πρώτο γύρο, για αρκετό διάστημα ήμασταν εντός στόχων. Στα τελευταία παιχνίδια είχαμε μια σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων, αλλά θα ανακάμψουμε».

SISSY_APOSTOLIDOU_4.jpg

Ωστόσο δεν θα μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε την Σίσσυ Αποστολίδου, για τους προσωπικούς στόχους που έχει θέσει η ίδια, όσον αφορά την καριέρα της στο γυναικείο βόλεϊ. Είναι λογικό μετά από την εμπειρία που έχει αποκομίσει πλέον από τα γήπεδα της Α1, να έχει κατασταλάξει σε έναν πιο ώριμο τρόπο σκέψης, προσγειωμένη και πάντα σαφής στα λεγόμενά της: «Πέρα από τη συνεχή βελτίωση, δεν ξέρω αν μπορούμε στον αθλητισμό να μιλάμε για μακροπρόθεσμα σχέδια και προσωπικούς στόχους. Όσο είμαστε υγιείς, ας ζούμε κάθε στιγμή μέσα στο γήπεδο, δε θα παίζουμε για πάντα (δυστυχώς!) και ας μην ξεχνάμε κι ότι το συγκεκριμένο άθλημα είναι ομαδικό».

SISSY_APOSTOLIDOY_5.jpg

Ο Πανναξιακός ήταν ένα σύντομο μεν, κερδοφόρο από πολλές απόψεις δε, πέρασμα της 25χρονης ακραίας. Σίγουρα η μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας του Γιώργου Ρούση δεν θα μπορούσε να μην αποτελέσει σημείο κατατεθέν για την Σίσσυ, καθώς στην πρώτη στροφή του πρωταθλήματος ο Πανναξιακός είναι τρίτος, λίγους βαθμούς μακριά από την κορυφή και βέβαια προερχόμενος από μία τεράστια επιτυχία έναντι στον μέχρι πρότινος πρωτοπόρο της βαθμολογίας Παναθηναϊκό: «Ο Πανναξιακός από παιχνίδι σε παιχνίδι δείχνει αισθητά βελτιωμένος, κρίνοντας κυρίως από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα. Έχει όλα τα φόντα να τερματίσει μέσα στην τετράδα και δεν αμφιβάλλω ότι θα τα καταφέρει».

sissy.jpg

Από το νησί της Νάξου, της λείπει κάτι συγκεκριμένο άραγε; Μέλι στάζουν οι περισσότεροι αθλητές, για τις επαρχιακές και δη τις νησιώτικες ομάδες, καθώς ο κόσμος και περισσότερο η κουλτούρα των ανθρώπων είναι διαφορετική, σε σύγκριση με τις μεγαλουπόλεις. Ας διαβάσουμε λοιπόν τι απάντησε η Σίσσυ Αποστολίδου: «Τη Νάξο τη νιώθω σαν δεύτερη πατρίδα μου κι όταν επιστρέψω στο νησί, ακόμη και ως αντίπαλος, θα νιώθω την ίδια ευτυχία όπως όταν κατέβηκα από το πλοίο για πρώτη φορά. Αυτοί οι ήρεμοι ρυθμοί μακριά από το χάος της πόλης, η ζεστασιά των ανθρώπων που με εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή... Αυτή η γειτνίαση γενικά στο νησί, που δεν τη συναντάς συχνά!».

SISSY_APOSTOLIDOU_2.jpg

Η Θεσσαλονικιά αθλήτρια πλέον, χιλιόμετρα μακριά, κάνει μια μικρή ανασκόπηση στην περασμένη σεζόν και την θητεία της στον Πανναξιακό. Συμπαίκτριες και κόσμος άφησαν στο μυαλό της πολλές εικόνες, αφού με την αγάπη τους για την ομάδα, η ίδια κατάφερε να γυρίσει στα πάτρια εδάφη, έχοντας στις βαλίτσες της εμπειρίες, που αδιαμφισβήτητα την βοήθησαν και συνεχίζουν να την βοηθούν να βλέπει το μέλλον, με άλλο μάτι: «Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για μένα ο Πανναξιακός, παρά τη μικρή -χρονικά- συνεργασία μας. Η προπόνηση, ο τρόπος ζωής, οι συμπαίκτριες, όλα ήταν ένα επίπεδο πάνω από αυτά που είχα ζήσει. Παρόλο που δεν πήρα πολύ χρόνο συμμετοχής, θεωρώ τη χρονιά άκρως επιτυχημένη κι επέστρεψα σπίτι με βαλίτσες γεμάτες από εμπειρίες και μια "οικογένεια" που χτίσαμε στο νησί με τις συμπαίκτριές μου. Ειδική μνεία αξίζει, δε, στους νησιώτες φιλάθλους, οι οποίοι πάντα στηρίζουν την ομάδα με όλη τους τη θετική ενέργεια, τόσο στις όμορφες, όσο και στις λιγότερο όμορφες στιγμές της. Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις, με τις όποιες δυσκολίες κι αν προέκυψαν, και είμαι πραγματικά περήφανη που αγωνίστηκα με τα χρώματα του Πανναξιακού».

Η Α1 Γυναικών, το βόλεϊ και γενικότερα ο Ελληνικός αθλητισμός, χρειάζεται τέτοιου είδους συνεντεύξεις, έτσι ώστε και ο κόσμος να γνωρίσει καλύτερα αυτά τα κορίτσια, που κάθε εβδομάδα «μάχονται» ενάντια όχι μόνο στις αντίπαλες ομάδες αλλά και στα προβλήματα που πηγάζουν από τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες της χώρας. Που αλλοίμονο αν δεν είχαν αντίκτυπο και στον αθλητισμό. Παράδειγμα προς μίμηση λοιπόν η Σίσσυ Αποστολίδου, πράττει τα δικά της όνειρα και εδώ στην Νάξο θα την θυμόμαστε  που έβαλε το δικό της λιθαράκι, έτσι ώστε η ομάδα του Πανναξιακού να πάει ακόμα ένα βήμα μπροστά.

 

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares