Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2017 16:04

«Μπορεί το θαύμα ο Πανναξιακός»…

Τα θαύματα θυμώνουν αν δεν τα πιστεύεις. Κι αν δεν τα πιστεύεις, μην περιμένεις να γίνουν πραγματικότητα.

Ένα τέτοιο θαύμα θέλει να πιστεύει πως θα πραγματοποιηθεί ο Παύλος Ξυδάς και ο Πανναξιακός θα καταφέρει να παραμείνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στις εθνικές κατηγορίες του μπάσκετ και δη στην Γ’ εθνική.

Ένας αθλητής που γαλουχήθηκε με τη φανέλα της ομάδας της Νάξου και αγωνίζεται από πέρυσι στο Μαρούσι, έχοντας μάλιστα το ρόλο του βασικού πόιντ γκαρντ, μίλησε αποκλειστικά στο “SportCyclades” και τον συνεργάτη μας Ιωάννη Νοταρά λίγο μετά το τέλος την αναμέτρησης της ομάδας του κόντρα στη ΦΕΑ, στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας για τον θεσμό του κυπέλλου της ΕΣΚΑ.

Να σημειωθεί πως ο ταλαντούχος γκαρντ, πέρυσι σχεδόν τέτοιο καιρό (28/02/2016) βραβεύτηκε πριν το τζάμπολ του αγώνα του Πανναξιακού με το Μαρούσι στο ΔΑΚ Νάξου από τον Τάσο Βάβουλα και την Λήδα Λιακοπούλου. Σε εκείνο το παιχνίδι μάλιστα με 11 πόντους στην τρίτη περίοδο, ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά, έδωσε προβάδισμα επτά πόντων (49-42) στους φιλοξενούμενους και χάρισε στην ομάδα των βορείων προαστίων το ροζ φύλλο αγώνα.

Με έναν αναστεναγμό, την ατάκα «Α, ρε Πανναξιακάρα», το βλέμμα προς τη …Νάξο και το σώμα στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας ξεκίνησε ο Ξυδάς τις δηλώσεις τους για την ομάδα που έχει στην καρδιά του και δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ όσους τον βοήθησαν να ανέβει επίπεδο.

Xidas_1.jpg

- Παύλο, ο Πανναξιακός έχει μια πορεία εντελώς αντίθετη σε σχέση με πέρυσι που είχε καταφέρει στην αρχή να κάνει ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα, που εκτιμάς πως οφείλεται αυτό;

«Οι συνθήκες δεν ήταν ίδιες ούτε πέρυσι. Οι οικονομικές δυνατότητες δεν ξέρω εάν υπάρχουν, είναι όμως δύσκολο μια καινούργια ομάδα όπως ο Πανναξιακός να μεταπείσει παίκτες έμπειρους και μη να πάνε στο νησί χωρίς να ξέρουν μετά βεβαιότητας πως θα πάρουν τα χρήματά τους. Πέρυσι είχαν φέρει στη Νάξο τον Δημήτρη Χριστόδουλο, τον Φαίδωνα Παγώνη και τον Παύλο Καρβούνη, αθλητές οι οποίοι έχουν αγωνιστεί κι έχουν διαπρέψει σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Σίγουρα δεν θα ήταν ένα εύκολο έργο και φέτος. Το φετινό ρόστερ φαίνεται πιο αδύναμο, την κατηγορία δεν την έχω παρακολουθήσει ως προς την δυναμικότητα λόγω του ότι παίζουμε την ίδια ημέρα, ωστόσο ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο στη συνέχεια. Είναι τιμή τους που κάνουν την προσπάθεια αυτή. Μακάρι να σωθεί η ομάδα, ωστόσο τα δεδομένα είναι δύσκολα όπως κι αν έχει».

- Θεωρείς πως μπορεί να γίνει ένα μικρό θαύμα και να αντιστρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να καταφέρει να σωθεί στην Γ’ εθνική;

«Είναι ομάδα που μας έχει συνηθίσει στα θαύματα. Θέλω να το πιστεύω και τώρα. Όλα τα παιδιά τα γνωρίζω στο νησί, έχουμε μεγαλώσει μαζί και τα αγαπώ. Γνωρίζω πως γίνεται πολύ καλή δουλειά. Ο Τάσος ο Βάβουλας είναι ένας άνθρωπος που κι εμένα από μικρό με είχε βάλει στο …καλούπι του να παίζω άμυνα, να βάζω τα πόδια μου να δουλεύουν, να πιστεύω κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Μακάρι να τα καταφέρουν τα παιδιά. Θα χαρούν όλοι πιστεύω».

- Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους πολύ καλούς σου φίλους στο νησί;

«Μου λείπουν πολύ. Πάντα θα τους θυμάμαι για όλη τους την βοήθεια είτε μπασκετικά, είτε έξω-αγωνιστικά. Το ξέρουν τόσο οι ίδιοι, όσο και ο Τάσος ο Βάβουλας πως όσο ψηλά φτάνω αγωνιστικά πάντα τους θυμάμαι για τη στήριξή τους κι ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να συνδεθούμε με κάποιον τρόπο».

- Θα μας πεις και δυο λόγια για την νυν ομάδα σου, το Μαρούσι όπου πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής;

«Η ομάδα είχε αρχικά στηθεί με στόχο την σωτηρία της όσο το δυνατόν συντομότερα. Έχουμε καταφέρει ένα πολύ σημαντικό σερί. Ξεκινήσαμε με 0-2 και έκτοτε έχουμε 11-3. Δεν νομίζω πως κάποιος το περίμενε μέχρι στιγμής. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι. Και για εμάς ένα μικρό θαύμα θα είναι αν καταφέρουμε να βρεθούμε σε μια τριάδα. Δουλειά και μόνο δουλειά και βλέπουμε».

xidas_2.jpg

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares