Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017 23:42

Ο πιο αμφίρροπος είναι ο 4ος όμιλος

Είναι ο όμιλος με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ο πιο αμφίρροπος για άνοδο αλλά και για τις τελευταίες θέσεις.

Δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει ενδιαφέρον καθώς πέντε ομάδες του ομίλου έχουν αγωνιστεί παλαιότερα στην πρώτη κατηγορία. Ο Εργοτέλης, Ιωνικός , Εθνικός, Προοδευτική και Ρόδος έχουν αγωνιστεί στην πρώτη εθνική με τις τέσσερεις πρώτες να διεκδικούν την άνοδο, με πολλές ή λίγες πιθανότητες. Έτσι μίλησαν στην ΕΡΑσπορ κάποιοι από τους πρωταγωνιστές του ομίλου. Οι ποδοσφαιριστές Γιάννης Καραλής (Ιωνικός), Νίκος Κατσικοκέρης (Εργοτέλης), Μανώλης Ρουμπάκης (Ατσαλένιος), Δημήτρης Θανόπουλος (Άγιος Ιερόθεος), Άκης Στρατάκης (Εθνικός) και οι προπονητές Γιώργος Πετράκης (Ερμής Ζωνιανών), Μανώλης Παπαματθαιάκης (Πανθηραϊκός) και Γιάννης Κατσούλης (ΙΝΚΑ).

Μανώλης Παπαματθαιάκης (προπονητής Πανθηραϊκού):

«Είναι ένας όμιλος Β΄ Εθνικής. Έχει ομάδες με όνομα και ιστορία, αλλά και έδρες με πλαστικό χορτάρι, που ανεβάζουν το συντελεστή δυσκολίας. Δεν είναι εύκολο να πρωταγωνιστήσει κάποιος σε αυτό τον όμιλο. Η πιο σταθερή ομάδα είναι ο Ιωνικός. Είναι η πρώτη χρονιά που το καταφέρνει αυτό και σε αγωνιστικό επίπεδο και σε διοικητικό. Το καλύτερο ρόστερ το διαθέτει ο Εργοτέλης, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα είναι πρώτος στο τέλος. Έγιναν πολλές αλλαγές στην ομάδα και το ρίσκο ήταν μεγάλο. Αυτή τη στιγμή ο Ιωνικός έχει περισσότερες πιθανότητες. Ο Άγιος Ιερόθεος έχει κάνει καλές μεταγραφές και αν νικήσει σε λίγες εβδομάδες τον Εργοτέλη, είναι πολύ πιθανόν να μπει στο κόλπο. Ο Ατσαλένιος δεν είναι έτοιμος ακόμα για το μεγάλο βήμα, αλλά μακάρι να δούλευαν όλες οι ομάδες σαν αυτόν, με παιδιά από την ακαδημία. Ο Πανθηραϊκός είχε πολλές δυσκολίες, όμως είναι ομάδα με μέλλον, με καλή διοίκηση και τα επόμενα χρόνια θα απασχολήσει το πανελλήνιο».

Γιάννης Καραλής (μεσοεπιθετικός Ιωνικού):

«Ο Ιωνικός είναι ομάδα με βαριά φανέλα και μεγάλη ιστορία. Από το ξεκίνημα της σεζόν ο στόχος μας ήταν να πρωταγωνιστήσουμε. Με την μέχρι τώρα πορεία μας δείχνουμε ότι αξίζουμε την πρώτη θέση. Περιμέναμε ότι θα ήταν δυνατός ο Εργοτέλης, η έκπληξη είναι όμως ο νεοφώτιστος Άγιος Ιερόθεος. Αξιόλογες ομάδες διαθέτουν και ο Εθνικός, ο Ατσαλένιος και η Προοδευτική που είναι πολύ βελτιωμένη τελευταία. Στη Γ΄ Εθνική τα προβλήματα είναι πολλά. Η κατηγορία πλέον είναι ερασιτεχνική, με μικρά έσοδα. Θεωρώ ότι εμείς και ο Εργοτέλης θα διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος την άνοδο. Έχουμε την ισοβαθμία και διαθέτουμε ένα μικρό προβάδισμα».

Νίκος Κατσικοκέρης (επιθετικός Εργοτέλη):

«Ο στόχος του Εργοτέλη από την αρχή ήταν ο πρωταθλητισμός. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από κάποια αποτελέσματα σε εντός έδρας αγώνες. Περιμέναμε καλύτερη συγκομιδή βαθμών, για να είμαστε άνετοι αυτή την στιγμή. Έπαιζα και πέρυσι στην κατηγορία και ήξερα ότι θα ήταν δύσκολο το Πρωτάθλημα γιατί υπάρχουν ιστορικές και δυνατές ομάδες. Είναι δύσκολο για ποδοσφαιριστές που έπαιζαν στην Α΄ Εθνική να προσαρμοστούν στο πλαστικό χορτάρι. Η αλήθεια είναι ότι ο Εργοτέλης έχει αδικηθεί από τη διαιτησία και έχουμε χάσει κάποιους βαθμούς. Η βαθμολογία είναι πλασματική. Την προηγούμενη εβδομάδα νικήσαμε τον Ιωνικό και δείξαμε ποιος έχει καλύτερη ομάδα και ποιος παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο».

Μανώλης Ρουμπάκης (αρχηγός Ατσαλένιου):

«Δεν ήμουν σίγουρος ότι ο Εργοτέλης θα πάρει το Πρωτάθλημα εύκολα, όπως έλεγαν αρκετοί. Η ομάδα είχε ποδοσφαιριστές που δεν ήταν γνώστες της κατηγορίας. Οι περισσότεροι δεν είχαν παίξει ποτέ σε πλαστικό χόρτο. Πλέον το προβάδισμα το έχει ο Ιωνικός και ακολουθεί ο Εργοτέλης. Ο δικός μας στόχος δεν είναι η κορυφή. Στόχος μας είναι το καλό ποδόσφαιρο. Έχουμε αρκετά νέα παιδιά, αλλά και έμπειρους ποδοσφαιριστές που δημιουργούν καλό σύνολο. Η ευχάριστη έκπληξη είναι η Προοδευτική που δεν είχε καλό ξεκίνημα, αλλά κάνει πλέον πορεία που είναι καλύτερη από τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο. Έχουμε πολλά δύσκολα ματς ακόμα και όλα θα κριθούν στο τέλος».

Δημήτρης Θανόπουλος (επιθετικός Άγιου Ιερόθεου):

«Οι περισσότεροι δεν περίμεναν ότι θα είμαστε τόσο ψηλά. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας που ξέραμε τη Γ΄ Εθνική, πιστέψαμε από την αρχή ότι θα έχουμε ένα καλό σύνολο. Ο πρώτος στόχος ήταν να σωθεί η ομάδα. Ομάδες με μεγάλη ιστορία συμμετέχουν στον όμιλο. Ο Ιωνικός, ο Εργοτέλης, η Προοδευτική και ο Εθνικός ήταν τα φαβορί. Οι διοικήσεις σε αυτές τις κατηγορίες βάζουν χρήματα χωρίς να έχουν έσοδα, διότι αγαπούν το ποδόσφαιρο και τα σωματεία. Είναι Πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Αυτοί που επιδιώκουν την άνοδο και οι υπόλοιποι που έχουν αποκλειστικό στόχο την παραμονή. Τη διαφορά την κάνει η διάρκεια και η σταθερότητα».

Άκης Στρατάκης (μέσος Εθνικού):

«Ο Ιωνικός είναι σε καλύτερη κατάσταση και έχει προβάδισμα απέναντι στον Εργοτέλη και στον Άγιο Ιερόθεο. Μαθηματικά διεκδικούμε και εμείς την άνοδο, αν και η ήττα από τον Ιωνικό μας κράτησε πίσω. Η ομάδα είχε κάνει σερί νικών και παρουσίαζε καλή εικόνα. Ο αρχικός προγραμματισμός μας ήταν να προωθηθούν και να αγωνίζονται νέοι ποδοσφαιριστές. Μόνο με το όνομα της ομάδας δεν πας στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Θέλει σταθερότητα για να είσαι ψηλά και να μην χάνεις στην έδρα σου».

Γιώργος Πετράκης (προπονητής Ερμή Ζωνιανών):

«Το Πρωτάθλημα είναι συναρπαστικό. Αυτό που με εντυπωσιάζει στον όμιλο είναι ότι δεν υπάρχει εύκολο ματς. Για εμάς το ξεκίνημα ήταν εντυπωσιακό. Δεν το περίμενε κανένας, αλλά το καταφέραμε μέσα από καλή δουλειά. Στην πορεία όμως υπήρξαν αρκετά προβλήματα που μας κράτησαν λίγο πίσω. Ο Ιωνικός και ο Εργοτέλης θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους τον τίτλο. Πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες θα χάσουν βαθμούς στη συνέχεια. Πιο σταθερός είναι ο Ιωνικός καθώς δεν άλλαξε πολλούς ποδοσφαιριστές, ούτε προπονητή και έχει εξαιρετική πορεία. Η διοίκηση του Εργοτέλη επένδυσε πολλά χρήματα, αλλά οι αλλαγές προπονητών και ποδοσφαιριστών δεν έχουν αφήσει την ομάδα να βρει το δρόμο της».

Γιάννης Κατσούλης (προπονητής ΙΝΚΑ)

«Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύω ότι τελικά θα καταφέρουμε να παραμείνουμε.

Έχουμε καλή φιλοσοφία για να χτίσουμε κάποια πράγματα. Στην αρχή είχαμε αρκετά προβλήματα. Εμείς και ο Πανθηραϊκός είμαστε ομάδες χωρίς ιστορία στο ποδόσφαιρο, αλλά έχουμε μέλλον. Ευχάριστη έκπληξη είναι ο Άγιος Ιερόθεος. Έχουν καλή φιλοσοφία και οργάνωση και είναι ομάδα με διάρκεια.

Ο Εργοτέλης και ο Ιωνικός θα διεκδικήσουν μέχρι το τέλος τον τίτλο. Σε ένα πολύ ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα που θα μας κρατήσει σε αγωνία».

Πηγή: liganews.gr

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares