Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 18:39

«Λουκέτο» στο ανοικτό στάδιο Πευκακίων

Παρότι το ανοικτό στάδιο Πευκακίων σφραγίζεται μετά την κατάρρευση μεγάλου κομματιού σοβά από την οροφή της κεντρικής  αίθουσας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Σύρου Τάκης Παπουτσάς -  μετά τη συνάντηση μελών του με τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Αθλητισμού Γουλιέλμο Πρίντεζη και τον πρώην αντιδήμαρχο Σταύρο Γουσγουνέλη - με δηλώσεις του στο «Λ» εμφανίζεται αισιόδοξος ότι αυτό θα αποκατασταθεί πριν την λήξη της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

Αισιοδοξία Τάκη Παπουτσά για πλήρη αποκατάσταση την προσεχή διετία


Υπογραμμίζει,  ωστόσο, ότι οι όποιες εξελίξεις, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Δημάρχου, βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με την πορεία επίλυσης του Πολεοδομικού.

του Γιώργου Αλβέρτη (logotypos.gr)

Ειδικότερα, στην έντονη βροχόπτωση του προηγούμενου διαστήματος αποδίδει ο κ. Παπουτσάς την υποχώρηση μεγάλου μεγέθους σοβά στην κεντρική αίθουσα του Γυμναστηρίου και συγκεκριμένα  στον χώρο όπου υπήρχαν τα όργανα για τα βάρη: «Ευτυχώς, την ώρα του συμβάντος δεν υπήρχαν παιδιά μέσα. Στη συνέχεια, έγινε εκτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης και διαπιστώθηκε ότι έχει διαβρωθεί η οροφή. Έτσι, μετά από συζητήσεις με τον κ. Γουσγουνέλη και τον κ. Γουλιέλμο Πρίντεζη, πληροφορηθήκαμε  ότι  θα κλείσει οριστικά τόσο η αίθουσα αυτή όσο και όλο τα ανοικτό στάδιο των Πευκακίων λόγω ακαταλληλότητας».

Αν και σύμφωνα με τα λεγόμενά του, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα εργασιών για την επαναλειτουργία του σταδίου, εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η αποκατάστασή του θα υλοποιηθεί στα επόμενα δύο χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι το «σφράγισμά» του σήμερα ενδεχόμενα να ευαισθητοποιήσει περισσότερο κόσμο, αντιλαμβανόμενος ότι όντως υπάρχει πρόβλημα.

«Είχαμε μια συνάντηση με τον Δήμαρχο, τον κ. Πρίντεζη και τον κ Γουσγουνέλη και - όπως μας είπαν - στο τέλος του μήνα θα είναι έτοιμη η μακέτα του σταδίου, ώστε  να δημοπρατηθεί. Μας είπαν, επίσης, ότι έχουν εξοικονομήσει κάποια χρήματα και ότι θα βρουν κι άλλα. Μέχρι στιγμής είναι πολύ λίγα, μόλις 50.000 ευρώ, όταν το συνολικό κόστος αγγίζει τις 700.000 ευρώ. Αν και δεν μας έδωσαν υποσχέσεις, είμαστε αισιόδοξοι. Και οι δύο πλευρές είπαμε ότι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, τουλάχιστον μέχρι το 2018 -19, καθώς περιμένουμε κάτι πολύ ευχάριστο στη  περίπτωση που αλλάξει το Πολεοδομικό. Σχετίζεται, δηλαδή, μ’ αυτό, μας είπε ο Δήμαρχος. Δεν θα κάνουν επισκευή, ούτε μπαλώματα. Θα ξεκινήσουμε και θα τελειώσουμε . Νομίζω, λοιπόν, ότι είναι καλό το ότι κλείνει εντελώς το στάδιο τώρα γιατί θα μάθει και ο άλλος κόσμος ότι πραγματικά υπάρχει πρόβλημα».

Συνεχίζοντας, τονίζει ότι το πρόβλημα με τις αθλητικές εγκαταστάσεις - λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα  - είναι γενικότερο και δεν το αντιμετωπίζει μόνο η Σύρος: «Σε τηλεφωνικές μας επικοινωνίες με συλλόγους απ’  όλη την Ελλάδα, διαπιστώνουμε  ότι υπολειτουργούν πολλά ανοικτά και κλειστά Αθλητικά Κέντρα», λέει χαρακτηριστικά.

Και καταλήγοντας σημειώνει ότι και οι τρεις ανωτέρω αιρετοί τους έκαναν να νοιώσουν ότι, πριν τη λήξη της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής θα έχουν ολοκληρωθεί οι  αναγκαίες παρεμβάσεις αποκατάστασης του σταδίου Πευκακίων: «Το χουν βάλει σε προτεραιότητα. Το πιστεύουμε αυτό. Μας δείξανε, δηλαδή, ότι θα ξεκινήσει και θα τελειώσει μέσα στην επόμενη διετία. Μετά από μια συζήτηση που είχαμε με τον κ. Δήμαρχο, μας είπε ότι όλο αυτό έχει σχέση με το Πολεοδομικό.  Το χει πάρει προσωπικά. Δεν μας το είπανε μόνο, μας το δείξανε κιόλας…». 

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares