Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017 21:20

Η απάντηση του Γουλιέλμου Πρίντεζη στον ΑΣ Ερμουπόλεως

Μετά τη διαμαρτυρία του Α.Σ. ΤΑΕ KWON DO Ερμούπολης για την επιχορήγηση με μόλις 200€ από τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης ήρθε η απάντηση από τον πρόεδρο της Αθλητικής Επιτροπής κ. Γουλιέλμο Πρίντεζη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Πρίντεζη:

Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων του Α.Σ. ΤΑΕ KWON DO Ερμούπολης τα οποία αφορούσαν στην δημόσια έκφραση απογοήτευσης και αγανάκτησης εκ μέρους του συλλόγου, αναφορικά με το ποσό επιχορήγησης που έλαβε για το έτος 2017, δυνάμει της υπ αριθμού 127/10-4-2017 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Το συνολικό ποσό επιχορήγησης που διατέθηκε σε 17 Αθλητικά Σωματεία και Συλλόγους του νησιού για το έτος 2017, με την με αρ, 7/2017 εισήγηση της Επιτροπής Αθλητισμού όπως εγκρίθηκε με την με την με αρ. 127/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφορά σε 29.900,00€. Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής, όπως έχει αναφερθεί και σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι στα τέλη του τρέχοντος έτους, και εφόσον τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου το επιτρέπουν, να προχωρήσει σε εκ νέου διάθεση ποσού επιχορήγησης προς τα Αθλητικά Σωματεία.

Η επιμέρους μείωση του ποσού επιχορήγησης εφαρμόστηκε στο σύνολο των επιχορηγήσεων που δόθηκαν προς τα Αθλητικά και Πολιτιστικά Σωματεία του νησιού μας και οφείλεται στην δραστική περιστολή των δαπανών που οφείλαμε να πραγματοποιήσουμε στο πλαίσιο αφενός του οικονομικού νοικοκυρέματος του Δήμου και αφετέρου της δραματικής περικοπής πόρων από το Κράτος προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πάγια τακτική του Δήμου μας, στο πλαίσιο μεγιστοποίησης της επιδιωκόμενης εξωστρέφειας, αποτελεί η χρηματοδότηση με γνώμονα τις πραγματοποιούμενες δραστηριότητες ενός συλλόγου ή και τις εκδηλώσεις στις οποίες ο Δήμος μας δύναται να συμμετάσχει ως συνδιοργανωτής. Με βάση το συγκεκριμένο σκεπτικό της Επιτροπής Αθλητισμού, για το έτος 2015, με την με αρ. 41/2015 εισήγησή της Επιτροπής Αθλητισμού που εγκρίθηκε με την αρ. 543/2015 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου κατανεμήθηκε ποσό 37.500,00€ σε 24 Αθλητικούς Συλλόγους και Σωματεία του νησιού και ο σύλλογος TAE KWON DO επιχορηγήθηκε με το ποσό των 500€. Επιπρόσθετα το έτος 2016 ο Δήμος μας ανταποκρίθηκε στο αίτημα του συλλόγου για την διοργάνωση του 2ου διασυλλογικού ανοικτού πρωταθλήματος Νοτίου Αιγαίου TAE KWON DO w.t.f. και του 2ου Πανκυκλαδικού Κυπέλλου 2016 (αρ. εισήγησης Επιτροπής Αθλητισμού 2/2016 και απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 92/2016) με κάλυψη εξόδων της διοργάνωσης στο ποσό των 1.100,00€ και με παράλληλη διάθεση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αθλητικού Κέντρου, για την διεξαγωγή των αγώνων.

Για την φετινή χρονιά ο αναφερόμενος αθλητικός σύλλογος, πέραν της συμμετοχής του σε αθλητικές διοργανώσεις και πρωταθλήματα παίδων, κορασίδων κλπ, για τις οποίες με βάση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα του διατεθεί  ποσό των 200 ευρώ, αιτήθηκε επιπλέον με το με αρ. πρωτ. 78/16-2-2017 έγγραφό του, το ποσό των 2.240,00 ευρώ για την διοργάνωση στη Σύρο του 3ου Πανκυκλαδικού Κυπέλλου TAE KWON DO  2017, αίτημα το οποίο δεν μπορέσαμε να ικανοποιήσουμε.

Δεδομένου ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το νησί μας θα φιλοξενήσει αθλητικές – τουριστικές εκδηλώσεις παγκόσμιους βεληνεκούς εύκολα καθίσταται αντιληπτό, λαμβανομένης υπόψη μάλιστα και της δύσκολης κατάστασης που βιώνουμε ως χώρα και ως αυτοδιοίκηση κατ’ επέκταση ότι ο Δήμος μας δεν μπορεί πάντοτε να ανταποκριθεί σε όλα τα αιτήματα όλων των ιδιωτικών αθλητικών σωματείων παρότι θα το ήθελε.

Τα παραπάνω φρονούμε ότι γίνονται εύλογα αντιληπτά από κάθε καλόβουλο και καλοπροαίρετο συμπολίτη μας και το ίδιο θα περιμέναμε και από τον εκπρόσωπο του Α.Σ. ΤΑΕ KWON DO Ερμούπολης.

Νομίζουμε ότι όλοι κατανοούν πως το να «μοιράζεις» κάθε χρόνο μια διαρκώς μικρότερη πίτα στα ίδια ή σε περισσότερα κομμάτια δεν είναι καθόλου εύκολο. Όμως το να θεωρούν ορισμένοι ότι είναι το κέντρο του κόσμου και ότι όλα πρέπει να περιστρέφονται γύρω από αυτούς δεν βοηθάει πρωτίστως του ίδιους, πολύ δε περισσότερο όταν αναφερόμαστε σε ιδιώτες οι οποίοι οφείλουν να μεριμνούν πρωτίστως οι ίδιοι για την βιωσιμότητα των συλλόγων τους και δευτερευόντως να στηρίζονται ή και να εφησυχάζονται στην χρηματοδότηση του Δήμου για την κάλυψη των λειτουργικών και λοιπών αναγκών τους.

Ο κόσμος σίγουρα αναγνωρίζει ότι η διάθεση των χρηματοδοτήσεων πραγματοποιείται και με σύνεση αλλά και με γνώμονα την προστιθέμενη αξία και συνεισφορά κάθε διοργάνωσης στην εξωστρέφεια του νησιού μας. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που η Σύρος, τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια, αποτελεί έναν αδιαμφισβήτητο και αδιαφιλονίκητο προορισμό αθλητικού τουρισμού, γεγονός το οποίο δεν πιστεύουμε μόνο εμείς αλλά όλοι, εντός και εκτός του νησιού μας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού

Γουλιέλμος Πρίντεζης

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares