Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 18:54

Καθυστερούν οι ενέργειες για το γήπεδο της ΕΠΣ Κυκλάδων

Τα έργα για την βελτίωση του γηπέδου της ΕΠΣ Κυκλάδων – Ερμούπολης (αν και έχει περάσει – εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η αποδοχή χρηματοδότησης από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού), καθυστερούν καθώς ακόμη δεν έχει γίνει η δημοπράτηση του έργου.

Τα βελτιωτικά έργα στο γήπεδο της ΕΠΣ Κυκλάδων δεν θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2017, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κ. Βακόνδιο. - Το έργο πρέπει να δημοπρατηθεί άμεσα τονίζει ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων κ. Φρέρης, που έχει πάρει την πρωτοβουλία εξασφαλίζοντας την χρηματοδότηση από την Γ.Γ. Αθλητισμού.


Σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Φραγκίσκος Βακόνδιος, δύσκολα τα βελτιωτικά έργα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, μιας και θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα από την δημοπράτηση έως και την ολοκλήρωση όλων των εργασιών. Αυτό σημαίνει πως θα χαθεί αρκετός χρόνος και οι ομάδες δεν θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ή αν το κάνουν, θα το κάνουν με ρίσκο να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Ο συνθετικός χλοοτάπητας που υπάρχει είναι φθαρμένος και σε πάρα πολύ κακή κατάσταση.

Πάντως τα πράγματα σε ότι αφορά το κομμάτι του ποδοσφαίρου δεν έχει μόνο αρνητικές εξελίξεις, μιας και όπως μας ενημέρωσε ο κ. Βακόνδιος το γήπεδο της Άνω Σύρου μπορεί σχετικά εύκολα να εξασφαλίσει την άδεια καταλληλότητας. Για να γίνει αυτό θα υπάρξουν κάποια έργα μικρής έκτασης τα οποία σύμφωνα με τον κ. αντιδήμαρχο μπορούν να γίνουν άμεσα. Βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ, πως θα πρέπει να προχωρήσει το θέμα του γηπέδου της ΕΠΣ Κυκλάδων – Ερμούπολης, ώστε να αποφορτίσει το αντίστοιχο της Άνω Σύρου. Αυτή τη στιγμή ο όγκος των ποδοσφαιριστών που προπονείται στο γήπεδο της Άνω Σύρου είναι πάρα πολύ μεγάλος και αν άμεσα δεν υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη, τότε η Σύρος θα… ξεμείνει από γήπεδα.

Άμεσα πρέπει να δημοπρατηθεί το έργο

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Ρένος Φρέρης μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες για την βελτίωση τόσο του αγωνιστικού χώρου με την αλλαγή του τεχνικού συνθετικού χλοοτάπητα όσο και 3 πυλώνων του γηπέδου. «Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο στο οποίο έχει υπογραφτεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ο Υπουργός κ. Βασιλειάδης ήταν στη Σύρο και παρακολούθησε από κοντά τους αγώνες μπάσκετ που έγιναν στην πλατεία Μιαούλη και σε προσωπική επαφή που είχα και ο ίδιος ο Δήμαρχος από όσο γνωρίζω, δεσμεύτηκε πως το υπόλοιπο ποσό θα μπει στον κωδικό του δήμου, όταν θα δημοπρατηθεί το έργο. Αυτό το εξής απλό είπε ο κ. Βασιλειάδης. Υπάρχουν αυτήν την στιγμή 30.000€ σε κωδικό του Δήμου, δεν έχει μπει όλο το ποσό των 200.000€, γιατί για φανταστείτε η κυβέρνηση να βάζει λεφτά σε κωδικούς των δήμων χωρίς τα έργα να έχουν δημοπρατηθεί. Ο κ. Βασιλειάδης από την πλευρά του είπε το αυτονόητο, δημοπρατήστε το έργο και αμέσως –όταν θα γίνουν οι αναπροσαρμογές – θα μπουν και τα υπόλοιπα χρήματα. Αυτό από όσο γνωρίζω μετεφέρθη στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Βακόνδιο και έχει δοθεί εντολή από τον Δήμαρχο να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να υπάρχει άμεση δημοπράτηση του έργου. Πιστεύω πως μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρξει η δημοπράτηση του έργου. Μετά από εκεί όλα θα πάρουν το δρόμο τους γιατί το έργο είναι σχετικά εύκολο. Μέσα σε 40 περίπου ημέρες το έργο θα μπορεί να έχει ολοκληρωθεί».

Το έργο μπορεί όπως λέτε να δημοπρατηθεί έως το τέλος του καλοκαιριού, όμως δεν χρειάζεται κάποιος χρόνος αναμονής για τυχών ενστάσεις.

«Σίγουρα θα υπάρξει κάποιος απαιτούμενος χρόνος αναμονής, όμως δε νομίζω να γίνει κάτι, αφού το έργο δεν είναι δύσκολο. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε ότι ήταν απαραίτητο ώστε να καταφέρουμε να βρούμε τους πόρους για να βελτιωθεί η κατάσταση του γηπέδου. Μπορεί να μην έχουμε ως Ένωση τη δυνατότητα να κάνουμε εμείς τα έργα, όμως προσπαθήσαμε να βρούμε τους πόρους για να γίνει ότι χρειαστεί. Αν δεν υπήρχαν τα χρήματα από την Γενική Γραμματεία, τότε θα μπορούσε η ίδια η Περιφέρεια να βοηθήσει, από την στιγμή που πάει στα Καμίνια να φτιάξει ένα γήπεδο με τα αντίστοιχα χρήματα. Τώρα λοιπόν που έχουμε τα χρήματα και υπάρχει στον κωδικό ένα μέρος αυτών, θα πρέπει να υπάρξει άμεση δημοπράτηση, αφού αυτή είναι η λύση και αμέσως, μετά πάμε στην υλοποίηση του έργου. Δεν λέω πως δεν θα έχει σημασία αν θα παίξει ο Α.Ο. Σύρου στη Γ’ Εθνική, γιατί σαν Ένωση θέλουμε να έχουμε στην κατηγορία αυτή και μία ακόμη ομάδα. Δεν μπορεί  και δεν γίνεται να σηκώνει όλο το βάρος το γήπεδο της Άνω Σύρου. Μιλάμε για έναν μεγάλο όγκο παιδιών που ο αριθμός του μπορεί να φτάνει ακόμη και τους 800 αθλητές. Είναι θαύμα που αυτό το γήπεδο αντέχει ακόμη και είναι σε μία σχετικά καλή κατάσταση. Από εκεί και πέρα δεν νομίζω να υπάρξουν ενστάσεις, αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα είναι και οι τρεις πυλώνες που είναι από την πλευρά της ΔΕΗ. Τώρα, θέλω να προσθέσω ακόμη κάτι και ενδιαφέρει και τους δημοσιογράφους, γιατί γνωρίζω πως και εσείς από την πλευράς σας κάνατε κάποιες προσπάθειες όμως δεν έγινε τίποτα. Εμείς έχουμε από την πλευρά μας βρει χορηγούς οι οποίοι θα καλύψουν τη δημιουργία δημοσιογραφικών θεωρείων. Αυτό γιατί κι εσείς από την πλευράς σας χρειάζεται να μπορείτε να κάνετε με αξιοπρέπεια τη δουλειά σας και από την άλλη έχει βρεθεί ακόμη ένας χορηγός και στην κεντρική εξέδρα να βάλει πλαστικά καθίσματα και να αλλάξει πλήρως η μορφή του γηπέδου».

Δύσκολα να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα μέχρι το τέλος του 2017

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Φραγκίσκος Βακόνδιος μας απάντησε στο ερώτημα, «σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαδικασίες για το γήπεδο της ΕΠΣ Κυκλάδων» καθώς αν και υπάρχει αποδοχή χρηματοδότησης από την πλευρά του Δήμου, ακόμη δεν έχει παρατηθεί κάποια εξέλιξη.

«Πραγματικά έχει γίνει αποδοχή της χρηματοδότησης από την πλευρά του δήμου, με την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, όμως ένα μέρος των χρημάτων μπήκε σε κωδικό πριν από λίγες ημέρες. Δεν έχει μπει όλο το ποσό αλλά ένα μέρος, περίπου 30.000€. Η καθυστέρηση αυτή οφείλετε στο γεγονός πως για να υπάρξει κάποια χρηματοδότηση, η αναπροσαρμογή στον προϋπολογισμό της Γενικής Γραμματείας γίνεται κάθε τρεις μήνες. Ενώ, είχαμε υπογράψει την αποδοχή, χρειάστηκε όλο αυτό το χρονικό διάστημα για να μπει ένα μέρος των χρημάτων. Έχουμε μία συνάντηση με τον κ. Βασιλειάδη, βέβαια για άλλο θέμα, όμως μέσα στη συζήτηση θα αναφέρουμε και το γήπεδο του ποδοσφαίρου, ώστε να γνωρίζουμε κι εμείς τι θα γίνει με το υπόλοιπο μέρος των χρημάτων. Πάντως ήμαστε σε καλό σημείο αφού θα γίνουν άμεσα οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου. Πάντως θα πρέπει να πω σ’ αυτό το σημείο πως ακόμη και σήμερα να δημοπρατηθεί το έργο, δύσκολα να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου. Θα χρειαστεί ένα διάστημα περίπου τριών μηνών, μέχρι τη δημοπράτηση, αλλά και τον απαιτούμενο χρόνο για τις ενστάσεις και όλες τις διαδικασίες που θα χρειαστούν από εκεί και πέρα».

Ο κ. Βακόνδιος στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο γήπεδο της Άνω Σύρου στο οποίο θετικά πράγματα καθώς όπως μας εξήγησε μπορεί να πάρει άδεια καταλληλότητας.

«Πέραν του θέματα του γηπέδου της ΕΠΣ Κυκλάδων κοιτάμε και το γήπεδο της Άνω Σύρου, που από όσο γνωρίζω μπορούμε σχετικά εύκολα να πάρουμε την άδεια καταλληλότητας. Δεν είναι κάτι δύσκολο, είναι κάποια πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουν και δεν είναι δύσκολη η υλοποίησή τους. Πιστεύω πως θα έχουμε θετικές εξελίξεις πάνω στο κομμάτι αυτό και το γήπεδο της Άνω Σύρου θα έχει την απαιτούμενη άδεια». 

Πηγή: Κοινή Γνώμη

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares