Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 00:53

Η μάχη του υποβιβασμού στον 7ο όμιλο της Γ' Εθνικής

Βαδίζουμε αισίως προς την τελευταία αγωνιστική του 7ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής, και ενώ πολλοί θα πίστευαν ότι πλέον τα πάντα θα έχουν κριθεί, το ενδιαφέρον παραμένει πραγματικά αμείωτο.

Και αυτό διότι αν και η πρώτη θέση έχει καπαρωθεί εδώ και καιρό από τον Αήττητο Σπάτων, στη μάχη της παραμονής τα πράγματα ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη. Κάτι που αναδεικνύει ακόμη περισσότερο, τη σημασία που είχε η νίκη του Πανθηραϊκού επί του Αιολικού, με τους Κυκλαδίτες να πηγαίνουν πλέον χωρίς άγχος στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην  υποβιβασμένη Τριγλία Ραφήνας, ματς το οποίο υπό διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσε να έχει το χαρακτήρα τελικού.

Τα αποτελέσματα της προηγούμενης εβδομάδας αποδείχθηκαν κρίσιμα για αρκετές ομάδες, αφού άλλες εξασφάλισαν την παραμονή τους (Πανθηραϊκός, Θύελλα Ραφήνας και Α.Ο Χαλκίδας), τρεις ομάδες γνώρισαν και οριστικά την πικρή γεύση του υποβιβασμού, ενώ για κάποιες ομάδες, η αγωνία συνεχίζεται μέχρι το τέλος.

Το sportcyclades.gr θα επιχειρήσει να κάνει μια μίνι ανασκόπηση και να εξετάσει τα πιθανά σενάρια που μπορούν να προκύψουν την τελευταία αγωνιστική, κατά την οποία θα κριθεί ποια θα είναι η τέταρτη ομάδα που θα πάρει το δρόμο προς το τοπικό πρωτάθλημα.

Οι υποβιβασμένοι:

Ξεκινάμε από τις τρεις ομάδες που μετά και τα τελευταία αποτελέσματα έχασαν κάθε ελπίδα παραμονής στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. 

Αρχίζουμε με τον -εδώ και καιρό- υποβιβασμένο Ταμυναϊκό την ομάδα από το Αλιβέρι της Εύβοιας, όπου αγωνίστηκαν και δύο "δικοί" μας ποδοσφαιριστές, που πέρσι κατέκτησαν το νταμπλ στις Κυκλάδες με τον Α.Ο Σύρου (Παναγιώτης Ραμπαβίλας και Ηλίας Κώτσης). Ο Ταμυναϊκός λοιπόν, αν και φάνηκε να ξεκινάει με δυναμικό τρόπο το πρωτάθλημα, δεν κατάφερε να έχει ανάλογη συνέχεια. Μπορεί στο τέλος του πρώτου γύρου να βρισκόταν ήδη στην τελευταία θέση με 8 πόντους, ωστόσο η βαθμολογική απόσταση από τις υπόλοιπες ομάδες που μάχονταν για την παραμονή δεν ήταν μεγάλη. Όμως, ο δεύτερος γύρος αποδείχθηκε καταστροφικός, αφού ο Ταμυναϊκός, σε δέκα αγώνες έχει υποστεί ισάριθμες ήττες, με αποτέλεσμα όχι απλά να γνωρίσει τον πρόωρο υποβιβασμό, αλλά να μείνει και στην φτωχή βαθμολογική συγκομιδή των 8 πόντων.

Περνάμε τώρα στην Τριγλία Ραφήνας. Η ομάδα της Ανατολικής Αττικής, μετά από 8 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, διαδραματίζοντας μάλιστα πολλές φορές ιδιαίτερα πρωταγωνιστικό ρόλο, ετοιμάζεται πλέον για την επόμενη μέρα, που θα την βρει στο τοπικό πρωτάθλημα. Η ομάδα της Ραφήνας, φαίνεται ότι πληρώνει την πολύ κακή συγκομιδή στα εκτός έδρας παιχνίδια, αφού στην έδρα της αποδείχθηκε ιδιαίτερα δυναμική, συγκεντρώνοντας μέχρι σήμερα τους 19 από τους 21 συνολικά βαθμούς που έχει στο πρωτάθλημα, ενώ κέρδισε και τον πρωταθλητή Αήττητο με 2-1. Εκτός έδρας όμως, μπόρεσε να αποσπάσει μόλις δύο ισοπαλίες (0-0 με Παναργειακό και 1-1 με Χαλκίδα). Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, νίκησε εντός έδρας τον Ερμή Κιβερίου, νίκη που της έδωσε το φιλί της ζωής, προσωρινά όμως, αφού η βαριά ήττα την περασμένη αγωνιστική από τον Διαγόρα Αγίας Παρασκευής με 4-1, απομάκρυνε οριστικά κάθε ελπίδα παραμονής. 

Τον δρόμο προς το τοπικό πρωτάθλημα πήρε και ο Ερμής Κιβερίου. Η ομάδα της Αργολίδας, αν και φαινόταν ότι είχε σημαντικές ελπίδες, μετά την ήττα στη Ραφήνα από την Τριγλία βρέθηκε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Και αυτό διότι την προτελευταία αγωνιστική, έπαιξε στα Σπάτα κόντρα στον Αήττητο, και μόνο σε περίπτωση νίκης θα μπορούσε να κυνηγήσει την παραμονή. Αν και προηγήθηκε με 0-1 μέσα στα Σπάτα, τελικά δεν τα κατάφερε και έτσι το τελικό 4-1, αποδείχθηκε μοιραίο, για μια ομάδα ιδιαίτερα σκληροτράχηλη, που ειδικά στην έδρα της, ζόρισε πολλούς αντιπάλους. 

Οι υποψήφιοι για υποβιβασμό:

Περνάμε τώρα στις ομάδες που ακόμα δεν έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την σωτηρία τους. Ξεκινάμε από την ομάδα που θεωρητικά πάντα, έχει το πιο εύκολο έργο από τους υπόλοιπους και δεν είναι άλλος από τον Αιολικό. Η ομάδα της Μυτιλήνης, μπορεί να έχει 27 βαθμούς, όμως της αρκεί ακόμα και ένας βαθμός στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον "ουραγό" Ταμυναϊκό προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία του και στο επόμενο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, αφού σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας, υπερέχει των αντιπάλων του. Ωστόσο, ο Αιολικός φαντάζει απίθανο να δυσκολευτεί κόντρα στην ομάδα του Αλιβερίου, εντός έδρας μάλιστα, και έτσι θα στοχεύσει στο τρίποντο, που θα τον βοηθήσει και σε ένα καλύτερο "πλασάρισμα" στην τελική κατάταξη. 

Έτσι, ουσιαστικά απομένουν τρεις ομάδες που θα παλέψουν για την σωτηρία τους μέχρι την τελευταία αγωνιστική, και μεταξύ αυτών των ομάδων αναπτύσσονται όλα τα πιθανά σενάρια. Οι τρεις αυτές ομάδες είναι ο Διαγόρας Αγίας Παρασκευής, ο Παναργειακός και η Ένωση Ερμιονίδας. Από αυτές τις ομάδες, στη πιο δυσχερή θέση βρίσκεται ο Διαγόρας, αφού αυτή τη στιγμή είναι εντός της ζώνης του υποβιβασμού με 25 βαθμούς, έναντι 27 του Παναργειακού και 28 της Ερμιονίδας, με τις δυο ομάδες τις Αργολίδας, να αγωνίζονται μεταξύ τους στην τελευταία αγωνιστική με γηπεδούχο την Ερμιονίδα. 

Έπομένως, αν θέλουμε να μιλήσουμε για μάχη παραμονής, βασική συνθήκη σε κάθε σενάριο αποτελεί η νίκη του Διαγόρα στην τελευταία αγωνιστική στην έδρα του Ερμή Κιβερίου. Η ομάδα της Αγίας Παρασκευής, αν θέλει να έχει ελπίδες, θέλει οπωσδήποτε νίκη, αφού οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα σημάνει επιστροφή στο τοπικό της Ε.Π.Σ Λέσβου και παράλληλα σωτηρία τόσο για τον Παναργειακό όσο και για την Ερμιονίδα, ανεξαρτήτως του μεταξύ τους αποτελέσματος.

Ξεκινάμε δηλαδή τα σενάρια μας, με δεδομένη τη νίκη του Διαγόρα μέσα στο Κιβέρι και την ομάδα της Λέσβου να φτάνει έτσι τους 28 βαθμούς στο πρωτάθλημα, όσους έχει και η Ερμιονίδα, και παράλληλα να περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα ανάμεσα σε Ερμιονίδα και Παναργειακό.

  • Αν η Ερμιονίδα νικήσει τον Παναργειακό, τότε σώζεται και η Ερμιονίδα και ο Διαγόρας, αφού νικήσει στο Κιβέρι και υποβιβάζεται ο Παναργειακός. 
  • Αν Ερμιονίδα και Παναργειακός αναδειχθούν ισόπαλοι, η Ερμιονίδα σώζεται σίγουρα αφού φτάνει τους 29β. και ο Παναργειακός ισοβαθμεί με τον Διαγόρα στους 28β. Πράγμα που σημαίνει ότι θα παίξουν ρόλο τα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια, στα οποία είχαμε τα εξής αποτελέσματα:

Παναργειακός - Διαγόρας 2-0

Διαγόρας - Παναργειακός 2-0

  • Αν ο Παναργειακός κερδίσει την Ερμιονίδα, τότε φτάνει τους 30 βαθμούς και παραμένει στην κατηγορία. Σε αυτή την περίπτωση, και με δεδομένη όπως είπαμε τη νίκη του Διαγόρα επί του Ερμή, Διαγόρας και Ένωση Ερμιονίδας θα βρεθούν ισόβαθμοι στους 28 βαθμούς με τα μεταξύ τους αποτελέσματα να είναι τα κάτωθι:

Διαγόρας - Ερμιονίδα 1-0

Ερμιονίδα - Διαγόρας 2-1

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό,  στις περιπτώσεις ισοβαθμίας ο παράγοντας που θα κρίνει ποια ομάδα θα μείνει στην κατηγορία θα προκύψει από τον συντελεστή τερμάτων. Έτσι, είναι πιθανό κάποια ομάδα να γνωρίσει τον υποβιβασμό...στο γκολ. Τα σενάρια επομένως μπορούν να πολλαπλασιαστούν, αν εξετάσουμε όλα τα πιθανά - ρεαλιστικά - σκορ που μπορεί να προκύψουν την ερχόμενη αγωνιστική στα συγκεκριμένα παιχνίδια. Ακόμα πιο πολύπλοκη μπορεί να γίνει η κατάσταση αν προκύψει τριπλή ισοβαθμία, σενάριο όμως το οποίο προκύπτει μόνο αν ο Αιολικός αναδειχθεί ισόπαλος με τον Ταμυναϊκό, επομένως φαίνεται κάπως ουτοπικό.

Το βέβαιο είναι ότι όλα αυτά, μικρή σημασία έχουν, αφού την Κυριακή, γύρω στις 18:00, θα έχουμε μάθει, ποια θα είναι η τέταρτη ομάδα που θα συμπληρώσει το παζλ των...υποβιβασμένων.

Κατηγορία Γ΄ΕΘΝΙΚΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares