Το ευχαριστώ του Δήμου Σύρου για το ''3ο LG AegeanBall Festival''

  • Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ
Το ευχαριστώ του Δήμου Σύρου για το ''3ο LG AegeanBall Festival''

Η μεγαλύτερη αθλητική, τουριστική και φιλανθρωπική διοργάνωση του καλοκαιριού στην Ελλάδα, το LGAegeanBallFestival, ολοκληρώθηκε και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με μεγάλη επιτυχία, ξεπερνώντας πάλι ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό.

Κορυφαίοι αθλητές από το ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ αγωνίστηκαν και εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους, επισκέπτες και κατοίκους του νησιού μας, οι οποίοι κατέκλεισαν ασφυκτικά την πλατεία Μιαούλη για έξι (6) συνεχόμενες ημέρες, με αποκορύφωμα τους τελικούς της 8ης και της 9ης Ιουλίου.

Η μοναδική στο είδος της διοργάνωση LG AegeanBall Festival, η καλύτερη 3 on 3  διοργάνωση στην Ελλάδα και μια από τις καλύτερες στην Ευρώπη, ανέδειξε τη Σύρο και εν γένει την Ελλάδα, διαμέσου των ΜΜΕ, του Internet και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και του τηλεοπτικού σήματος της ΕΡΤ, το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά σε 3 ηπείρους (ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία).

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τον μοναδικό αθλητή, άνθρωπο και Συριανό, Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος αποτελεί τον εμπνευστή και την ψυχή αυτής της σπουδαίας πρωτοβουλίας, η οποία ξεκίνησε ως μια σκέψη και ένα όνειρο του Γιώργου, και εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς για τα αθλητικά και τουριστικά δεδομένα της χώρας μας, συμβάλλοντας πέραν των άλλων, στη δημιουργία αθλητικών προτύπων για τη νεολαία, παρακολουθώντας αθλητές παγκόσμιου βεληνεκούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σύρος στοχεύει, τα τελευταία χρόνια, στην ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού, μεταξύ των οποίων και του αθλητικού τουρισμού, με μεγάλες και εξωστρεφείς διοργανώσεις, οι οποίες έχουν καταστήσει το νησί μας αδιαφιλονίκητο αθλητικό προορισμό. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, το LG AegeanBall Festival έχει την επίσημη αιγίδα και στήριξη της FIBA, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων, καθώς και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Προκειμένου όλοι μας να απολαύσουμε και να ζήσουμε αυτήν την ανεπανάληπτη εμπειρία, πολλοί συντελεστές, μαζί με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, και για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμμετείχαν και συνεργάστηκαν στον σχεδιασμό, στην προετοιμασία και υλοποίησή του.

Ως Δήμος και ως νησί θέλουμε, επίσης, να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους συνδιοργανωτές, χορηγούς, υποστηρικτές και συντελεστές του LG AegeanBall Festival και ιδιαίτερα την LG Hellas, που είναι ο Χορηγός Ονόματος της διοργάνωσης, τον Μεγάλο Χορηγό μας ΟΠΑΠ, την Blue Star Ferries, την ΙΚΕΑ, την ONEX Shipyards, την Adidas, την What’s Up, την Sustenium,  το φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ, την επιχείρηση ΚΟΗΣ, την Oro e Ora Printezis, την HONOR OMANO, την Human Tecar, τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, την Hope Genesis, την ESA, την Humane, το Eurohoops Net, το SPORT24 και τους χορηγούς επικοινωνίας, το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, και ιδιαιτέρως τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βρέθηκε στο νησί μας για να απολαύσει τη διοργάνωση, τον ΕΟΤ και τον Γενικό Γραμματέα κ. Κωνσταντίνο Τσέγα, ο οποίος έδωσε το «παρών» στους τελικούς, την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, την FIBA, η οποία συμπεριέλαβε στο επίσημο καλεντάρι της τη διοργάνωση, την Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων, τον Σύνδεσμο Ερασιτεχνών Διαιτητών Κυκλάδων και τον Σύνδεσμο Ερασιτεχνών Κριτών Κυκλάδων για την πολύτιμη αρωγή τους, ιδιαιτέρως την ΕΡΤ, η οποία κάλυψε τηλεοπτικά σε ζωντανή μετάδοση τους ημιτελικούς και τελικούς, στις 8 και 9 Ιουλίου 2018, δίνοντας παράλληλα δορυφορικό σήμα για τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση σε τρεις ηπείρους, τις επιχειρήσεις του νησιού μας και ιδιαίτερα την επιχείρηση SUERTE και την ENERGY STORE του κ. Μάρκου Λουμίδη, οι οποίες συνέδραμαν με διάφορους τρόπους στην εξυπηρέτηση αναγκών της διοργάνωσης, τους εθελοντές μας, καθώς επίσης τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης (τεχνική υπηρεσία, υπηρεσία καθαριότητας, οικονομική υπηρεσία, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, μηχανογράφηση, γραφείο Δημάρχου, τμήμα αθλητισμού), οι οποίοι για πολλούς μήνες υπερέβαλαν εαυτούς, μαζί με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Αθλητισμού κ. Γουλιέλμο Πρίντεζη, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολίτικης Προστασίας κ. Μάριο Βουτσίνο, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φραγκίσκο Βακόνδιο, και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Αλέξανδρο Αθανασίου, καθώς και την Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου μας, προκειμένου να υλοποιηθεί μια άρτια από κάθε άποψη διοργάνωση.

Ιδιαίτερη αναφορά και ευχαριστίες θα θέλαμε να απευθύνουμε προς τους συνδιοργανωτές μας,  την εταιρεία Progame και τους εκπροσώπους της, κ. Φάνη Ξηνταβελώνη και κ. Γιάννη Λάσκαρη, οι οποίοι ανέλαβαν τον γενικό συντονισμό και την ευθύνη της διοργάνωσης, καθώς και την εταιρεία TCS και τον εκπρόσωπό της Μάικ Φουντεδάκη, η συνδρομή του οποίου αποτέλεσε για μια ακόμη φορά σημείο αναφοράς στο 3ο LG AegeanBall Festival.

Το  LG AegeanBall Festival του 2018 αποτελεί πλέον μια γλυκιά και έντονη ανάμνηση που θα μας συντροφεύει παράλληλα με την μεγάλη προσμονή για το επόμενο LG AegeanBall Festival, το οποίο ήδη ξεκινήσαμε, με πρωτεργάτη τον Γιώργο Πρίντεζη, να σχεδιάζουμε και να προετοιμάζουμε εν όψει της επόμενης χρονιάς.

Ήδη, λοιπόν, μετράμε αντίστροφα με την ανυπομονησία να βρεθούμε ξανά στις κερκίδες και να απολαύσουμε τον αθλητισμό, τη γιορτή και τα μεγάλα αστέρια του μπάσκετ.

 

Γραφείο Επικοινωνίας

Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

επιστροφή στην κορυφή

Δυνατό τεστ μονταρίσματος με νικητή τον Άγιαξ στη Σύρο

Μία εβδομάδα πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων τους για το Κύπελλο Κυκλάδων, Πάγος και Άγιαξ Σύρου τέσταραν την ετοιμότητα τους σε φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο γήπεδο της Άνω Σύρου. …

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

ΑΟ Χαλκίδας: Λύκος ο εκλεκτός!

Στις 17 Ιανουαρίου ο Δημήτρης Λύκος είχε αναλάβει την τεχνική...

Η αποστολή της Νεάπολης για το φιλικό με τον Πανθηραϊκό

Με υπηρεσιακό προπονητή, τον Γιαννακάκη Αντώνη θα ταξιδέψει η αποστολή...

Δείπνησε στο ''Lolo' s" η Θύελλα Καμαρίου [pics]

Με δελτίο τύπου η Θύελλα Καμαρίου έκανε γνωστό ότι ο...

Πανθηραϊκός: Οριστικοποιήθηκε και επίσημα το φιλικό με τη Νεάπολη

Όπως πρώτο το sportcyclades.gr είχε αποκαλύψει ο Πανθηραϊκός θα δώσει...

ΕΠΣ Κυκλάδων: Το πρόγραμμα των αγώνων και οι διαιτητές του σαββατοκύριακου

Δείτε το πρόγραμμα των αγώνων της ΕΠΣ Κυκλάδων και του...

Χωρίς Αργυρό στην Μύκονο ο Πάγος-Δυνατό τεστ σήμερα με Άγιαξ

Την ευκαιρία να δώσει ακόμη ένα δυνατό τεστ απέναντι στην...

ΕΠΣ Κυκλάδων: Παρουσιάζει το πλάνο για την ιστορία και το γυναικείο ποδόσφαιρο

Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΕΠΣ Κυκλάδων ενημερώνει για την...

Η συμπληρωματική προκήρυξη της Α΄κατηγορίας ''Blue Star Ferries''

Τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας και επίσημα ανακοίνωσε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η αποστολή της Νεάπολης για το φιλικό με τον Πανθηραϊκό

Με υπηρεσιακό προπονητή, τον Γιαννακάκη Αντώνη θα ταξιδέψει η αποστολή της Νεάπολης στη Σαντορίνη για το φιλικό με τον Πανθηραϊκό.

Δείπνησε στο ''Lolo' s" η Θύελλα Καμαρίου [pics]

Με δελτίο τύπου η Θύελλα Καμαρίου έκανε γνωστό ότι ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Αντώνης Καντζέλης παρέθεσε δείπνο στο ποδοσφαιρικό...

Απόλαυσε τη Ναξιώτικη φιλοξενία στου '' Ντεούντα'' ο Γιάννης Γιαννούλης

Οι Ναξιώτες φημίζονται για την φιλοξενία τους και οι άνθρωποι του ΑΠΑΣ τα Φανάρια δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρε…

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Για τη νίκη στην Άνδρο ο Άρης Σύρου

Η επίσημη έναρξη της αγωνιστικής χρονιάς για τα τοπικά πρωταθλήματα μπάσκετ της ΕΣΚ Κυκλάδων είναι προγραμματισμένη γι' αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στο παρκέ του ''Δ. Περιστεράκης'' με τα Φανάρια ο Γιαννούλης

Όταν ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια και δη οι άνθρωποί του, το βράδυ της 12ης Αυγούστου έπαιρναν στα χέρια τους το...

ΕΣΚ Κυκλάδων: Το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου

Τα πρωταθλήματα της ΕΣΚ Κυκλάδων ξεκινούν το Σαββατοκύριακο με αγώνες...

Με νέο ''look'' τα κορίτσια του ΑΟ Άνδρου

Η μπασκετική χρονιά ξεκινά και επίσημα και ο ΑΟ Άνδρου...

Πρεμιέρα με το παιδικό πρωτάθλημα η ΕΣΚΚ!

Με το πρωτάθλημα των Παίδων κάνει πρεμιέρα το πρωτάθλημα της...

Αγιασμός και παρουσίαση του Γιάννη Γιαννούλη από τον ΑΠΑΣ τα Φανάρια

Αγιασμό για όλα τα τμήματα, που θα συνοδευτεί από την...

Φιλικό προετοιμασίας για τους παίδες του Άρη Σύρου και του Περιστεριώνα

Το πρώτο παιχνίδι της νέας αγωνιστικής σεζόν έδωσαν το περασμένο...

Συνάντηση για το τμήμα Μπάσκετ στον Μαρπησσαϊκό

Μέσω ανάρτησης στην επίσημη σελίδα του ο Μαρπησσαϊκός ενημερώνει ότι...

Ένα μεγάλο τουρνουά μπάσκετ για το “Πανναξιακό Αθλητικό Τριήμερο”

Μεγάλες πιένες αναμένεται να ζήσει η …αθλητική Νάξος το τριήμερο...

Γιώργος Σκόρδος: Δύσκολο να ξεκινήσει από την ίδια αφετηρία ο ΑΟ Μυκόνου…

Ο ΑΟ Μυκόνου αποτελεί ίσως την μοναδική ομάδα μπάσκετ της...

Άρεσε ο Πανναξιακός ΑΟΝ στο πρώτο φιλικό

Θετικό ήταν το πρώτο τεστ για την ομάδα του Νίκου Κωστακόπουλου στον πρώτο φιλικό αγώνα που έδωσε ο Πανναξιακός ενόψει της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν. …

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΒΟΛΕΙ

Ευχαριστήριο σε Βαβέτση από Πανναξιακό ΑΟΝ

Ευχαριστήρια ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Πανναξιακού για την φιλοξενία του Εργοφυσιολόγου Γιώργου Βαβέτση από τις τοπικές επιχειρήσεις.

Οι ευχές του ΑΟ Θήρας στην Εμμανουηλίδου

Με ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, η ομάδα του ΑΟ Θήρας ευχήθηκε στην αθλήτρια του συλλόγου, Μελίνα Εμμανουηλίδου, χρόνια...

Πανναξιακός ΑΟΝ: Το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων της γυναικείας ομάδας βόλεϊ

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Πανναξιακού...

Ξεκίνησαν τα κορίτσια του Νηρέα

Τα  αγωνιστικά τμήματα βόλεϊ του ΑΜΕΣ Νηρέα ξεκίνησαν με αισιοδοξία...

Άκρως ανταγωνιστική η φετινή Volley League

Ο Νίκος Ζαλμάς μαζί με τον πρόεδρο του Φοίνικα Σύρου...

Η κλήρωση της Volley League... με εντός έδρας αναμέτρηση ξεκινά ο Φοίνικας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η κλήρωση του πρωταθλήματος της βόλεϊ...

Σε Ναξιακό έδαφος για το 2ο στάδιο της προετοιμασίας ο Πανναξιακός ΑΟΝ

Η Αθήνα αποτελεί παρελθόν για τα κορίτσια (και το προπονητικό...

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο βόλεϊ του ΑΜΣ Φιλωτίου

Η χρονιά ξεκινά και για τον βολεϊκό ΑΜΣ Φιλωτίου, καθώς...

Πανναξιακός ΑΟΝ: Τουρνουά Βόλεϊ με τη συμμετοχή μεγάλων συλλόγων

Ο Πανναξιακός ΑΟΝ ανακοίνωσε την διοργάνωση τουρνουά με την συμμετοχή...

ΑΟ Θήρας: Εργομετρικά και ευχαριστίες σε κα. Καραγιάννη και ''Evexia'' (photos)

Μέσω δελτίο τύπου ΑΟ Θήρας ενημέρωσε ότι ξεκίνησε η προετοιμασία...