Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018 13:59

Φρέρης: Με δίκαια κριτήρια η κατάρτιση των ομίλων

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια παρουσίας του στην Ένωση έχει προσφέρει έργο, διατηρώντας παράλληλα χαμηλούς τόνους. 

Ο λόγος για τον Ειρηναίο Φρέρη που για ακόμη μια αφορά με μεγάλη διάθεση παραχώρησε συνέντευξη στο sportcyclades.gr που βρέθηκε στη Σύρο και μίλησε για σημαντικά, επίκαιρα και... καυτά ζητήματα όπως το διαχωρισμό των ομίλων, τις καινοτομίες της ΕΠΣ Κυκλάδων από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα στην Ένωση και το φλέγον ζήτημα που αφορά το ακτοπλοϊκό.

Αναλυτικά, τα όσα τόνισε:

-Ποια σκέψη υπάρχει για το διαχωρισμό των ομίλων;

Υπάρχουν δυο πιθανά σενάρια. Πρώτον δυο όμιλοι που θα δημιουργήσουν ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με ίσως όμως περισσότερα έξοδα και προβλήματα στις μετακινήσεις των σωματείων, αν δεν βελτιωθεί το ακτοπλοϊκό. Και το δεύτερο σενάριο, τρεις ομιλοι με λιγότερα έξοδα αλλά και λιγότερη ανταγωνιστικότητα.

Εμείς θα προσπαθήσουμε μετά τη συνάντηση που θα γίνει με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας όπου και τα Μ.Μ.Ε των Κυκλαδων θα προσκληθούν να την καλύψουν και τις όποιες δεσμεύσεις εξασφαλίσουμε για τα χειμερινά δρομολόγια, να καταρτίσουμε την πιο δίκαιη, ανταγωνιστική και λιγότερο πολυέξοδη κατάρτιση των ομίλων. Στη συνάντηση θα παρευρεθούν οι εκπρόσωποι των σωματείων των Δυτικών Κυκλάδων, τα οποία έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς και οι εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης των συγκεκριμένων νησιών. Οι Ναυτιλιακές εταιρείες ήδη ανταποκρίθηκαν θετικά στο ραντεβού αυτό, όπως επίσης και οι Βουλευτές του Νομού.

-Πως προέκυψε τα Πρωταθλήματα και το Κύπελλο ΕΠΣ Κυκλάδων για πρώτη φορά να έχουν συμπληρωματικές ονομασίες χορηγών;

H ''Blue Star Ferries'' και η ''Hellenic Seaways'' που ανήκουν στον ίδιο επιχειρηματικό όμιλο πλέον όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν τον αθλητισμό των Κυκλάδων και ειδικότερα του βασιλιά των σπορ, το ποδόσφαιρο. Γι αυτό και εμείς δώσαμε συμπληρωματική ονομασία στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο ( Πρωτάθλημα Α' κατηγορία Ανδρών ''Blue Star Ferries'' και Κύπελλο Κυκλάδων ''Hellenic Seaways'') ως ένδειξη μιας μικρής ανταπόδοσης.

Η πιο μικρή μας κατηγορία φέρει τη συμπληρωματική ονομασία Κ12 ''Windoor'' τιμής ένεκεν στην εταιρεία που έκανε μεγάλη χορηγία για την αντικατάσταση κουφωμάτων στο γήπεδο ΕΠΣ Ερμούπολης.

Η επόμενη κατηγορία υποδομών φέρει το όνομα Κ14 ''Molten'' τιμής ένεκεν στην εταιρεία που έκανε χορηγία σε όλα τα σωματεία των Κυκλάδων μέσω της ΕΠΣΚ μπάλες ποδοσφαίρου.

Η ένδοξη λόγω 3ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων κατηγορία Κ16 φέρει τον τίτλο ''ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΙΣ'' λόγω μεγάλης χορηγίας σε ασφαλιστική κάλυψη προς όλους τους αθλητές των Κυκλάδων η οποία χορηγία θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες.

Η κατηγορία Κ18 φέρει το όνομα ''EKO'' λόγω χορηγίας προς την ΕΠΣ Κυκλάδων.

-Για την προσπάθεια που κάνει η Ένωση τα τελευταία χρόνια;

Η προσπάθεια είναι συνεχής και αδιάλειπτη με κύριο γνώμονα την περαιτέρω ανάπτυξη του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου. Ήδη σε τρια χρόνια διοίκησης, πιστεύω, έχουν γίνει τεράστια βήματα προόδου. Και μόνο ο αριθμός των τμημάτων υποδομών που συμμετέχουν επίσημα στα πρωταθλήματα μας της ΕΠΣΚ είναι τρομακτικός (71) θα έλεγα με περαιτέρω αυξητική τάση.

Βέβαια όλα αυτά οφείλονται κατά κύριο λόγο στην προσπάθεια των σωματείων που πλέον ''επενδύουν'' στις μικρές ηλικίες. Νεαροί αθλητές, γονείς, προπονητές και παράγοντες είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Η 3η θέση που κατέκτησε η Μικτή ΕΠΣ Κυκλάδων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα άλλωστε δεν ήταν τυχαία και σίγουρα με την σωστή καθοδήγηση από τον Ενωσιακό προπονητή, κ. Γιώργο Μοστράτο.

-Οι δηλώσεις συμμετοχών σε τι φάση βρίσκονται;

Οι δηλώσεις θα ολοκληρωθούν 27 Αυγούστου και ήδη οι ομάδες άρχισαν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους.

-Σε ποιο νησί θα γίνουν οι κληρώσεις του Πρωταθλήματος ''Blue Star Ferries'' και του Κυπέλλου ''Hellenic Seaways'';

Προγραμματίζουμε τη διεξαγωγή του ''Super Cup'' στη Σαντορίνη να τη συνδυάσουμε και με τις κληρώσεις αυτές στις αρχές Σεπτεμβρίου.

-Από την πρώτη ημέρα που έχετε αναλάβει ποιες είναι οι καινοτομίες που έχετε κανει σαν Ένωση;

  1. Η μεγαλύτερη καινοτομία η οποία απέφερε και τα καλύτερα αποτελέσματα είναι η ουσιαστική εκπροσώπηση όλων των νησιών πλέον, στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Κυκλάδων.

  2. Άλλη μεγάλη καινοτομία είναι η υποχρεωτική χρησιμοποίηση διπλωματούχων προπονητών από τα σωματεία σε όλες τις κατηγορίες. Η λειτουργία για πρώτη φορά στις Κυκλάδες σχολής προπονητών ''UEFA C'' καθώς και σχολής ανανέωσης διπλώματος τριετίας.

  3. Επίσης η όσο το δυνατόν καλύτερη εκπαίδευση των διαιτητών μας μέσα από τις σχολές και τα επιμορφωτικά σεμινάρια που γίνονται και σίγουρα η άνω του 50% μείωση των εξοδολογίων διαιτησίας. Αν σκεφτείτε ότι τα παιχνίδια διπλασιάστηκαν (452 παιχνίδια από 250 το 2015) και τα συνολικά έξοδα μειώθηκαν 50% καταλαβαίνετε ότι η μείωση είναι πολύ πιο μεγάλη.

  4. Η ''πίεση'' μας για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων σε όλα τα νησιά απο τις τοπικές αυτοδιοικήσεις Α' και Β' βαθμου.

  5. Η ''επαγγελματική'' λειτουργία των Μικτών Ομάδων με αποτέλεσμα την προώθηση των νεαρών αθλητών προς τις μεγάλες ΠΑΕ.

  6. Η επαναφορά των καλών σχέσεων με την ΕΠΟ η οποία δείχνει να ''ενδιαφέρεται'' ξανά για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ειδικά για το νησιωτικό.

  7. Η θέσπιση του Κυπέλλου ''Super Cup'' Κυκλάδων για πρώτη φορά.

  8. Η στήριξη των ομάδων μας στις ανώτερες κατηγορίες (Γ' Εθνική, Πανθηραϊκός και Θύελλα Καμαρίου), με όσο το δυνατόν μεγαλύτερες παροχές μέσω της Ομοσπονδίας.

  9. Η χορηγία αθλητικού υλικού προς τα σωματεία μας.

  10. Υποχρεωτική παρουσία γιατρών για τη διεξαγωγή των αγώνων.

  11. Η διεξαγωγή σεμιναρίων εκπαίδευσης σε ιατρικά θέματα.

  12. Η διεξαγωγή του Τουρνουά Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων στις Κυκλάδες μετά από πολλά χρόνια τον ερχόμενο Ιανουάριο στην Σύρο. και

  13. Η στήριξη του ποδοσφαίρου Γυναικών που αναπτύσσεται πλέον ραγδαία στο νομό μας και ήδη τα πρώτα τμήματα ακαδημιών νεαρών κοριτσιών άρχισαν να δημιουργούνται.

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares