Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 15:53

Το ευχαριστώ για το ''SYROS AQUATHLON 2018''

Ολοκληρώθηκε το τριήμερο 14-15-16 Σεπτεμβρίου, ο αθλητικός αγώνας «SYROSAQUATHLON 2018», που συνδιοργάνωσαν ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου, ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Δρομείς Σύρου», η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου.

Στους αγώνες, στους οποίους εφαρμόστηκαν οι κανονισμοί Κολύμβησης Ανοιχτής θάλασσας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Ο.Ε) και του Τριάθλου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (ΕΟΜοΠ), έλαβαν μέρος συνολικά 191 αθλητές με ισχυρή εκπροσώπηση Συλλόγων εκτός Σύρου, κυρίως στα αγωνίσματα της θάλασσας.

Καθοριστική ήταν η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος με την ευέλικτη διευθέτηση του θαλάσσιου και δρομικού χώρου, τόσο στην Ερμούπολη, όσο και στην περιοχή του Φοίνικα και της Ποσειδωνίας, όπου διεξήχθησαν τα περισσότερα αγωνίσματα της αθλητικής εκδήλωσης.

Ο αγώνας τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (ΕΟΜοΠ).

Η συμμετοχή των Special Olympics Hellas για πρώτη φορά σε αθλητικούς αγώνες στην περιοχή των Κυκλάδων έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους συμμετέχοντες και τους θεατές, ανοίγοντας μια ευρεία προοπτική συνεργασίας με τη Διοίκηση της εταιρείας, της τοπικής κοινωνίας και της Πολιτείας.

Οι ενεργείς συμμετοχές – πλην της εκπροσώπησης - των Αλυταρχών κκ. Εμμανουήλ Μουστάκη, Παναγιώτη Ξενάκη (ΚΟΕ) και Γιώργου Χαραλάμπου (ΕΟΜοΠ), των Κριτών και Χρονομετρών των Ομοσπονδιών, καθώς και Διευθυντικών στελεχών, Προπονητών και του ιδίου του Προέδρου των Special Olympics, Πρέσβη επί Τιμή κ. Διονυσίου Κοδέλλα, σε συνεργασία με τα στελέχη του Ναυτικού Ομίλου Σύρου και του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομείς Σύρου, εγγυήθηκαν ιδιαιτέρως την τεχνική υπευθυνότητα των αγώνων στη θάλασσα, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες, λόγω της μεταβλητότητας των καιρικών συνθηκών.

Ιδιαίτερη έμφαση από τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του “Syros Aquathlon” δόθηκε στην ασφάλεια των αθλητών. Για το σκοπό αυτό συμμετείχαν εντός νερού ταχύπλοα σκάφη με πληρώματα του Ν.Ο Σύρου και φίλων του Ομίλου, ναυαγοσώστες και δύτες του Ναυτικού Ομίλου. Στο δρομικό μέρος, μέλη του ΑΠΣ Δρομείς Σύρου, του ΝΟΣ και πλήθος εθελοντών συνέδραμαν καθοριστικά στην επιτυχή έκβαση των αγώνων, ενώ παράλληλα υπήρχαν ενημερώσεις για τον «πράσινο» χαρακτήρα του αθλητικού τριημέρου και τον περιορισμό χρήσης των πλαστικών με τον συνεργαζόμενο Οργανισμό της CPF/UK CHARITY.

Τα στελέχη της ΚΟΕ και της ΕΟΜοΠ, που διαθέτουν διεθνή εμπειρία στους αγώνες ανοιχτής θάλασσας, εξέφρασαν δημοσίως την πλήρη ικανοποίησή τους από τη λήψη των μέτρων ασφαλείας που παρέπεμπαν σε επίσημους διεθνείς αγώνες.

Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του SYROS AQUATHLON 2018, ευχαριστούν θερμά πρωτίστως τους αθλητές, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών (KIDS 16-) και των Special Olympics, που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση και στη συνέχεια όλους όσους υποστήριξαν ενεργά την εκδήλωση.

Το μεγαλύτερο μέρος της διοργάνωσης βιντεοσκοπήθηκε εθελοντικά από τον κ. Γιώργο Πολυκρέτη, εκπρόσωπο της εταιρείας TREE COMPANY, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς και κατόπιν έκδοσης σχετικής αδείας από το Λιμεναρχείο Σύρου.

Τα πλήρη αγωνίσματα και τα αποτελέσματα των αγώνων, καθώς και αναλυτική ευχαριστήρια ανακοίνωση των χορηγών και υποστηρικτών του αγώνα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης syrosaquathlon.gr και στο site του Ναυτικού Ομίλου Σύρου nosyrou.gr

Εκ της Οργανωτικής Επιτροπής του SYROS AQUATHLON 2018

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares