Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 11:48

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία και φέτος το 2ο Donoussa Trail Running!

Η   διοργάνωση έλαβε χώρα την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στη Δονούσα Κυκλάδων και ήταν μία συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δονούσα ΠΟΣΕΙΔΩΝ, της Ένωσης Δονουσιωτών Κυκλάδων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την υποστήριξη του Συλλόγου Επαγγελματιών Δονούσας και της Δημοτικής Κοινότητας Δονούσας.

DSC_3445_photo.JPG

Την πρώτη μέρα το πρόγραμμα περιελάμβανε τη “Βόλτα στο Σταυρό”. Μία μικρή διαδρομή μήκους 1ος χλμ στα σοκάκια και τις γειτονιές του Σταυρού, του κεντρικού χωριού της Δονούσας. Η βόλτα ήταν χωρίς χρονομέτρηση και απευθυνόταν σε όλους με σκοπό τη χαρά της συμμετοχής και τη δημιουργία αθλητικής κουλτούρας στους κατοίκους του νησιού. Συνολικά έτρεξαν 67 δρομείς, παιδιά, μεγάλοι, αθλητές, συνοδοί, ντόπιοι και επισκέπτες πολλοί από τους οποίους έτρεχαν για πρώτη φορά στη ζωή τους!

Τη δεύτερη μέρα ήταν η ώρα του μεγάλου αγώνα των 19χλμ του “Γύρου της Δονούσας”. Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε από το λιμάνι του Σταυρού με συνολικά 48 αθλητές. Η διαδρομή ήταν έτσι σχεδιασμένη ώστε οι συμμετέχοντες να τρέχουν και να γνωρίζουν το σύνολο του τοπίου του νησιού. Τα 4 παραδοσιακά χωριά της Δονούσας, την ψηλότερη κορυφή του Πάπα με θέα όλο το Αιγαίο, την πηγή του Μερσηνιού, το φάρο της Καλοταρίτισσας, το δίκτυο των σηματοδοτημένων μονοπάτιών, πανέμορφες παραλίες, σημεία απομόνωσης και άγριας κυκλαδίτικης ομορφιάς. Σήμα κατατεθέν το γεγονός πως από την αρχή μέχρι το τέλος της διαδρομής η θέα της θάλασσας δε χάνεται από τα μάτια του αθλητή.

Πανταχού παρόντες οι χαρούμενοι εθελοντές μας -το σύνολο της νεολαίας του νησιού- σε καίρια σημεία της διαδρομής και σε 5 σταθμούς ανεφοδιασμού, ώστε να συνδράμουν και να εμψυχώνουν τους δρομείς. Να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε κανένα σημείο της διαδρομής δεν προσφέρθηκε πλαστικό μπουκάλι ή ποτήρι. Οι αθλητές έπιναν νερό από το τοπικό σύστημα ύδρευσης και από νερό πηγής.

Η  διοργάνωση έληξε το βράδυ του Σαββάτου με την απονομή των βραβείων στους 3 πρώτους άντρες και τις 3 πρώτες γυναίκες και στη συνέχεια με γλέντι με ζωντανή παραδοσιακή μουσική!

 DSC_3715_photo.JPG

Τα αποτελέσματα του Donoussa Trail Running 2018 έχουν ως εξής:

Στην κατηγορία των αντρών

1ος αθλητής στον αγώνα των 19χλμ αναδείχθηκε ο Μανιός Μιχάλης με χρόνο 02:06:39 2ος ο Κούρβελος Βασίλης με χρόνο 02:10:18 3ος ο Νίτσος Βασίλης με χρόνο 02:15:01

Στην κατηγορία των γυναικών

1η αθλήτρια ( και με καινούριο ρεκόρ στην κατηγορία των γυναικών) αναδείχθηκε η Δημακάκου Παναγιώτα με χρόνο 02:34:06

2η αθλήτρια η Gabi Naegele με χρόνο 02:39:21

3η αθλήτρια η Κεϊβανίδου Ξένη με χρόνο 02:53:51

 P1060102_photo.JPG

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέδραμαν για την πραγματοποίηση αυτού του εγχειρήματος:

Tους τοπικούς χορηγούς μας επαγγελματίες, εστιάτορες, δωματιούχους και την τοπική εκκλησία που στήριξαν για άλλη μία χρονιά τη διοργάνωση.

Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη διαχρονική εμπιστοσύνη και χρηματοδότηση.

Τη Blue Star Ferries που τροποποίησε τα δρομολόγια της προκειμένου να εξυπηρετήσει την αναχώρηση των αθλητών και ταυτόχρονα προσέφερε έκπτωση 50% σε όλους όσους συμμετείχαν και

στους συνοδούς τους.

Το Εξπρες Σκοπελίτης που τροποποίησε επίσης το δρομολόγιό του για να μεταφέρει αθλητές.

Την ΕΔΟΚ Αμοργού που με τους εθελοντές διασώστες της εμπέδωσε το αίσθημα ασφαλείας σε όσους συμμετείχαν.

Τη μπύρα ΝΗΣΟΣ για τη χορηγία που ξεδίψασε όλους τους αθλητές (και όχι μόνο) στον τερματισμό. Tην ομάδα Sea Change του ιδρύματος Αθανασίου Λασκαρίδη για τη χορηγία στα νούμερα του αγώνα και στα tshirts της μικρής διαδρομής.

Το μεγάλο χορηγό επικοινωνίας μας Advendure που πίστεψε στον αγώνα μας και διέδωσε το γεγονός όσο καλύτερα μπορούσε.

Τον τεχνικό διευθυντή μας Πανουργιά Γιάννη και το βοηθό του Βασιλείου Στάθη.

Όλους τους εθελοντές μας που αγκάλιασαν τον αγώνα και τον έκαναν δικό τους και όλες τις γυναίκες της Δονούσας που μαγείρεψαν στις κουζίνες των σπιτιών τους και ταϊσαν τους πάντες στο μπουφέ του τερματισμού!

Μα πιο πολύ θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας εμπιστεύθηκαν, ταξίδεψαν στη Δονούσα και έτρεξαν τον αγώνα μας. Με το ήθος τους, το χαμόγελό τους και το αίσθημα του ευ αγωνίζεσθαι αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές του Donoussa Trail Running και το καλύτερο κίνητρο για να συνεχίσουμε!

Το Donoussa Trail Running διατηρώντας στο ακέραιο το ζεστό και φιλόξενο χαρακτήρα του θα πραγματοποιηθεί και το 2019 σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα.

Οπότε λίγη ξεκούραση τώρα γιατί... και το 2019 τρέχουμε στη Δονούσα!!!

Η διοργανωτική ομάδα του Donoussa Trail Running

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares