Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 15:44

Φιλιώ Κυριαζή: Η διεθνής παίκτρια και προπονήτρια της ΕΠΣ Σάμου στο S.C. [vid]

Φιλιώ Κυριαζή... η διεθνής παίκτρια του ΠΑΟΚ και της Εθνικής Ελλάδας, ήταν μία από τις παρουσίες που τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της στο τουρνουά της Χίου, όπου συμμετείχε ως μέλος του τεχνικού επιτελείου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάμου, όντας ίσως η μοναδική προπονήτρια Μικτής ομάδας στην Ελλάδα.

Η Φιλιώ Κυριαζή γεννήθηκε τον Αύγουστο το 1996 και από μικρή την κέρδισε το ποδόσφαιρο «Μια ζωή θυμάμαι τον εαυτό μου αν παίζω με αγοράκια» είπε η ίδια στην αποκλειστική συνέντευξη που εξασφάλισε το sportcyclades.gr.  

Το 2009 αγωνίστηκε στην  παιδική ομάδα του  Πολυκράτη  Σάμου, από όπου ξεχώρισε από τις πρώτες της εμφανίσεις. Σύντομα το ταλέντο της έλαμψε και η παρουσία της σε ένα τουρνουά του Βόλου της άναψε το πράσινο φως για να επιλεχθεί ως κορυφαίο ταλέντο και στη συνέχεια τον Ιανουάριο του 2011 να μεταγραφεί στην ομάδα του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης.

Τον Μάιο του ιδίου έτους, η Φιλιώ επιλέχθηκε να αγωνίζεται με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος Κορασίδων όπου λίγο αργότερα έγινε αρχηγός, συνέχισε στην Νεανίδων και σε αυτή των Γυναικών.  Έχει κερδίσει πολλούς τίτλους, όπως πρωταθλήματα και κύπελλα, ενώ μία ξεχωριστή στιγμή στην καριέρα της ήταν η συμμετοχή της στο champions league  με την πρωταθλήτριας Ελλάδας, τον ΠΑΟΚ.

Οι διακρίσεις και οι συμμετοχές της στα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα της έδωσαν μόρια για τα ΤΕΦΑΑ, όπου φοίτησε με επιτυχία, παίρνοντας τι άλλο; την ειδικότητα του ποδοσφαίρου, κατέχοντας το δίπλωμα UEFA B' .

Στόχος της είναι να προπονήσει μία ανδρική ομάδα, αν και ηλικιακά έχει ακόμα ποδοσφαιρικά χρόνια μπροστά της και το μικρόβιο της στρογγυλής θεάς την τσιγκλάει ακόμα.

Ποιες είναι οι διαφορές στο γυναικείο και το ανδρικό ποδόσφαιρο; Η εμπειρία της στο Τουρνουά των Μικτών; Ποιες είναι οι δυσκολίες; 

Δείτε τη συνέντευξη:

 

 

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares