Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2012 13:19

Εκδήλωση γιορτής των ακαδημιών Πάρου

teleti lixis 2-6-2012-2

Σάββατο απόγευμα στο Δημοτικό στάδιο Πάρου έπεσε η αυλαία στο Παριανό πρωτάθλημα ακαδημιών ποδοσφαίρου με μια όμορφη τελετή λήξης που έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά και τους γονείς όλων των ομάδων που συμμετείχαν να παρευρεθούν στον ίδιο χώρο.

paros-ATOU 2 ME THLΤο γήπεδο πλημμύρισε από φωνές, χαμόγελα, κόρνες, μπαλόνια και πολλά χρώματα και η εικόνα αυτή ήταν η χαρακτηριστικότερη για να αναδείξει ότι υπάρχει μέλλον στον Παριανό αθλητισμό αρκεί να διαθέτουμε την στοιχειώδη βούληση ώστε να διοργανώνονται συχνότερα παρόμοιες εκδηλώσεις για να δίνουμε κίνητρα σε γονείς και παιδιά να έρθουν κοντά στο ποδόσφαιρο. Σύσσωμη η αθλητική επιτροπή της Κ.Δ.Ε.Π.Α. Πάρου έδωσε το παρών και βράβευσε ομάδες, προπονητές και παιδιά, ενώ η πιο συγκινητική στιγμή της ημέρας ήταν όταν έγινε ειδική μνεία και βράβευση στον Σωτήρη Μπαφίτη, έναν άνθρωπο που είναι πάντα κοντά στα παιδιά και ήταν από τους πρώτους εμπνευστές και πρωτεργάτες τέτοιων διοργανώσεων πριν από 12 χρόνια.

teleti lixis 2-6-2012-1

Τα 5 συν και πλην που κρατήσαμε:

+Όλα τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν δεόντως και χάρηκαν τόσο για τη συμμετοχή τους όσο και για τα πολλά παιχνίδια που έπαιξαν.

+Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στους Τάκη Αποστολόπουλο και Λουκά Σκιαδά (μέλη της Αθλητικής Επιτροπής) που αφιέρωσαν τον ελεύθερο χρόνο τους, βάζοντας όλο το μεράκι και την αγάπη τους, για να στεφθεί με επιτυχία και χωρίς προβλήματα αυτό το τουρνουά.


+Θα ήταν μεγάλη μου παράλειψη να μην αναφερθώ στον Μανόλη Σιφναίο, ο οποίος με πολλές προσωπικές θυσίες έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να κρατηθούν οι ισορροπίες στις όποιες διαφωνίες και μουρμούρες υπήρχαν (και υπήρξαν πολλές τέτοιες) κατά τη διάρκεια του τουρνουά και να μην υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα στη ροή των αγώνων.

+Η παρουσία 197 παιδιών, 5 Παριανών ακαδημιών και 16 ομάδων στις 4 ηλικιακές κατηγορίες που έλαβαν μέρος. Οι αριθμοί δείχνουν ότι υπάρχει μια δυναμική στον τομέα ποδόσφαιρο και παιδική ηλικία και δεν πρέπει να μείνει ανακμετάλλευτη.

+Σε όσους γονείς έδωσαν το παρών και χειροκρότησαν νικητές και ηττημένους.

teleti lixis 2-6-2012-5

-Η διοργάνωση ήταν μικρής διάρκειας και όλοι ελπίζουμε να ξεκινήσει νωρίτερα του χρόνου ώστε να διαρκέσει περισσότερο και να γίνει κάτω από πιο άνετες συνθήκες, δίχως την πίεση χρόνου που υπήρχε φέτος.

-ΤΟ ΝΟΗΜΑ. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι το νόημα τέτοιων τουρνουά είναι να περνούν τα παιδιά καλά και όχι να γίνονται ασπίδα για τις προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων. Κουβέντες πρωταθλητισμού, κυπέλλων και μεταλλίων δεν έχουν καμία, μα καμία, θέση σε αυτές τις ηλικίες. Πραγματικοί πρωταγωνιστές πρέπει να είναι τα παιδιά και μόνο αυτά, μικροπαραγοντισμοί δεν χωρούν σε ακαδημίες.

-Η ενεργή συμμετοχή των γονέων. Οι γονείς πρέπει να μπουν πιο ενεργά και να αγκαλιάσουν τέτοιες διοργανώσεις με ποικίλους τρόπους. Ιδέες και προτάσεις υπάρχουν, αν υπάρξει και θέληση από τους γονείς κάθε ομάδας μπορούμε να δούμε πολλά και ωραία πράγματα του χρόνου.
-Η έλλειψη γιατρών στο νησί μας άφησε κάποια παιχνίδια χωρίς ιατρική κάλυψη. Ευχή μας είναι να λυθεί αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει χρόνια η Πάρος και να μπορούμε να βασιζόμαστε σε περισσότερους γιατρούς.

-Το ότι δεν αξιοποιήθηκαν, ενώ θα μπορούσε να γίνει, τα νέα μίνι-γήπεδα των Λευκών και του Άσπρου Χωριού. Αν γινόντουσαν κάποιοι αγώνες εκεί θα τραβούσαν το ενδιαφέρον αυτών των τοπικών διαμερισμάτων και ίσως να έβλεπαν πιο ζεστά το θέμα δημιουργίας τοπικών ομάδων στις μικρές ηλικίες.

-Η απαράδεκτη συμπεριφορά κάποιων γονέων κατά τη διάρκεια αγώνων, οι οποίοι (παρασυρμένοι από την επιθυμία τους για το αποτέλεσμα με κάθε τρόπο) εκφραζόντουσαν σαν να παρακολουθούσαν τον...5ο τελικό των "αιωνίων" στο μπάσκετ και όχι αγώνα παιδιών!

teleti lixis 2-6-2012-3

Ανακεφαλαιώνοντας τα αποτελέσματα:paros-vacations-1

Στην κατηγορία των Μπαμπίνι (γεν.2005-06) η ομάδα του Νηρέα κατέκτησε τη 2η θέση και πρώτος ήταν ο Μαρπησσαϊκός. Στο τμήμα των Προτζούνιορ (γεν.2003-04) ο Νηρέας κατέλαβε την 3η θέση και ο Μαρπησσαϊκός την πρώτη. Στο τμήμα των Τζούνιορ (γεν.2001-02) ο Νηρέας τερμάτισε 2ος πίσω από τον Α.Ο. Πάρου, ενώ στο τμήμα των Προπαίδων (γεν.1999-00) τερμάτισε στην 3η θέση και η Αλυκή ήταν πρώτη. Στο τελευταίο παιχνίδι του τουρνουά που έγινε την Παρασκευή οι Προπαίδες του Νηρέα επικράτησαν (2-1) του Α.Ο. Πάρου Α΄ χάρη σε τέρματα των Τσούκε και Γιάννου.

Επιμέλεια: Μιχάλης Παπαδάκης

teleti lixis 2-6-2012-4

paros-adonis

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares