Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012 08:57

Συνέντευξη με τον άσσο του Πανιωνίου Διονύση Γιαννούλη

giannoulis-proponisi-panionio1

Ο νεαρός παριανός ποδοσφαιριστής, Διονύσης Γιαννούλης, θα αγωνίζεται φέτος με την φανέλα του Πανιωνίου.

syros RAOYZAIOS arxikaΤο s/c προσπάθησε και βρήκε στην πανέμορφη Ιταλία τον παριανό ποδοσφαιριστή, για το φιλικό που θα δώσει σήμερα η ομάδα του, με αντίπαλο την Parma.

Τα πρώτα λόγια του πριν ξεκινήσουμε την συνέντευξη ήταν: «Είναι κάτι που το έβλεπα σαν όνειρο όταν έφυγα 15 χρονών από την Πάρο να αντιμετωπίζω τέτοιες ομάδες και ας είναι φιλικό. Για μένα δεν αλλάζει κάτι, είμαι χαρούμενος για όσο και αν αγωνιστώ και αυτό είναι κάτι που θα θυμάμαι».

Διονύση, είναι για εσένα μια δικαίωση το να φορέσεις την φανέλα του Πανιωνίου; «Δεν το βλέπω σαν δικαίωση, το βλέπω περισσότερο σαν μια τεράστια ευκαιρία που μου δίνεται και πρέπει να την αξιοποιήσω. Είμαι πολύ χαρούμενος και σίγουρα με τιμά δεόντως το να αγωνιστώ με την φανέλα του Πανιωνίου, είναι η πιο ιστορική ομάδα στην Ελλάδα και παρά τα προβλήματα που υπάρχουν πάντα θα είναι ένας πολύ δυνατός σύλλογος.»

 

Πως έγινε η μεταγραφή σου στον Πανιώνιο; Ήθελες να επιστρέψεις στην Ελλάδα;

«Ναι ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα αν υπήρχε κάποια καλή επιλογή και το ψαχνόμουν για να βρω την καλύτερη, με τον Πανιώνιο ουσιαστικά το διακινδύνεψα γιατί έφυγα από την ομάδα μου στην Σουηδία με σκοπό να έρθω να δοκιμαστώ στον Πανιώνιο και αν πείσω τον προπονητή μου να μείνω στην ομάδα, τελικά κέρδισα την εμπιστοσύνη του μετά από κάποιες προπονήσεις και κάποια φιλικά και έτσι εντάχθηκα στο δυναμικό τις ομάδας. Τώρα πρέπει να τον δικαιώσω.»

 

Ο Πανιώνιος φέτος θα στηριχτεί σε νέους και άπυρους για την κατηγορία ποδοσφαιριστές αλλά και προπονητή, αφού ο κ. Ελευθερόπουλος κοουτσάρει για πρώτη φορά ομάδα. Πιστεύεις ότι θα τα καταφέρετε και πως βλέπεις τις άλλες ομάδες στην κατηγορία;

«Δεν έχουμε ασχοληθεί καθόλου με τις υπόλοιπες ομάδες, πιστεύουμε πολύ στην δική μας και θα τα καταφέρουμε, η ομάδα δεν στηρίζεται σε άπειρους παίχτες, ο βασικός κορμός της ομάδας είναι παίχτες που έχουν πάρα πολλές συμμετοχές στην super league, από εκεί και πέρα σίγουρα υπάρχουν παίχτες που είναι άπειρη και νέοι αλλά με πολύ ταλέντο και με την βοήθεια των παλαιοτέρων όλοι έχουμε καταλάβει αρκετά γρήγορα τι πρέπει να κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Ο κος Ελευθερόπουλος είναι μεν νέος ως προπονητής αλλά έχει κάνει μια πολύ μεγάλη και αξιοπρεπείς καριέρα σε Ελλάδα και Ιταλία και αυτό μόνο άπειρο δεν σε κάνει. Έχει δουλέψει με σπουδαίους προπονητές και τα τακτικά κομμάτια που δουλεύουμε είναι εξαιρετικά. Επίσης επειδή ήταν μέχρι πρότινος εν ενέργεια ποδοσφαιριστής γνωρίζει πολύ καλά την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή και ξέρει πως να σε στηρίξει την κατάλληλη στιγμή, έχει πολύ όρεξη και διάθεση για δουλειά και αυτό το έχει περάσει σε όλους μας.!»

giannoulis-proponisi-panionio

Ο Πανιώνιος ανέκαθεν ήταν ο αιμοδότης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι για σένα η ομάδα της Νέας Σμύρνης, ένα σκαλί στην καριέρα σου;

«Όπως σας είπα και νωρίτερα για μένα ο Πανιώνιος είναι μια τεράστια ευκαιρία που μου δίνεται και πρέπει να αξιοποιήσω, το ότι έχει δώσει αρκετούς παίχτες στις λεγόμενες μεγάλες ομάδες της Ελλάδας δεν είναι τυχαίο, δουλεύουνε πολύ σωστά και θα συνεχίσουνε να βγάζουνε σπουδαίους παίχτες. Αυτό για μένα είναι ένα καλό όνειρο αλλά όχι για τώρα. Τώρα προέχει να δουλέψω πολύ και να μπορέσω να βοηθήσω όσο πιο πολύ μπορώ την ομάδα μου στο δύσκολο πρωτάθλημα που ξεκινάει.»


giannoulis-silvia-fasi 

Αν και είσαι μόλις 21 χρονών, έχεις εικόνα από πρωταθλήματα επαγγελματικών κατηγοριών στην Ελλάδα αλλά και στην Σουηδία, μπορείς να μας κάνεις μια σύγκριση μεταξύ των πρωταθλημάτων αυτών των δύο χωρών;

«Οι διάφορες είναι κυρίως στο κομμάτι τις οργάνωσης, εκεί υπερτερεί η Σουηδία όπως και στο κομμάτι των γηπέδων, από την άλλη το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό και υπάρχουνε καλύτερες ομάδες και καλύτεροι παίχτες. Επίσης στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχει μεγαλύτερη πίεση για τους παίχτες.»

 

Τα πρώτα σου ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανες στην ιδιαίτερη πατρίδα σου την Πάρο και την ομάδα του ΑΟ Πάρου. Ο ΑΟΠ είναι επίσης ομάδα που έχει βγάλει πολλά ταλέντα όπου στην συνέχεια σταδιοδρόμησαν σε υψηλότερες κατηγορίες. Θέλεις να μας πεις μερικά πράγματα για τον ΑΟΠ αλλά και αν παρακολουθείς την πορεία του καθώς και τους πρώην συμπαικτών σου;

«Ο ΑΟΠ πάντα θα είναι στην καρδιά μου και εννοείτε ότι παρακολουθώ ότι συμβαίνει γύρω από την ομάδα και μιλάω συνέχεια με παλιούς μου συμπαίχτες, άποψη μου είναι ότι στον ΑΟΠ πρέπει να καταλάβουνε ότι δεν χρειάζονται ξένους προπονητές και παίχτες, υπάρχει πολύ ταλέντο στο νησί και πρέπει να το αξιοποιήσουνε σωστά, και το κυριότερο είναι να γίνουν μια παρέα, να θέλουνε να πάνε να προπόνηση και να το ευχαριστιούνται!!! γιατί μην ξεχνάτε ότι είναι τοπικό πρωτάθλημα και οι περισσότεροι αφήνουνε τις δουλειές τους για να πηγαίνουν σε προπονήσεις και αγώνες.»

 

giannoulis-asteras-tripolis

Πάντως πρέπει να ομολογήσω ότι όποτε είσαι στην Πάρο, σε βλέπουμε στις εξέδρες του γηπέδου της Παροικιάς να παρακολουθείς τον ΑΟΠ ως φίλαθλος πλέον… Αυτό σημαίνει ότι έχεις άποψη για το πρωτάθλημα τον Κυκλάδων. Βλέπεις διαφορά από την εποχή που έπαιζες έως και τώρα;

«Πάντα μου αρέσει όταν έρχομαι να πηγαίνω στο γήπεδο και να παρακολουθώ αγώνες, έχουνε αλλάξει πράγματα κυρίως στο θέμα των γηπέδων όπου έχουν γίνει τα περισσότερα πλαστικά και έχουν απαγορέψει κάποια εγκληματικά γήπεδα με χώμα που υπήρχαν και σίγουρα αυτό έχει βοηθήσει ώστε να είναι καλύτερο και το αγωνιστικό κομμάτι.»

 

Πιστεύεις ότι το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο μπορεί να ανέβει επίπεδο ή λόγω της γεωμορφίας του αυτό είναι πολύ δύσκολο;

«Εννοείτε ότι μπορεί να ανεβεί, τα παιδιά των νησιών δεν έχουν τίποτα απολύτως να ζηλέψουν σε φυσικό ταλέντο από τα παιδιά των πόλεων, η διαφορά είναι να βρεθούν άνθρωποι οι οποίοι θα έχουνε διάθεση και όρεξη να δουλέψουνε με πλάνο και να αποκτήσουνε οι ομάδες τις σωστές βάσεις για να μπορέσουν να ανταγωνιστούνε ομάδες της Αθήνας.»

 

Παρόλα αυτά κάθε χρόνο φεύγουν αρκετά παιδιά από τις ομάδες μας για επαγγελματικές κατηγορίες

«Ναι είναι ακριβώς αυτό που σας είπα, έχουνε πολύ ταλέντο και αυτό φαίνεται, αυτό που χρειάζεται είναι να δουλέψουνε κάποιοι προπονητές πάνω στο ταλέντο ενός νεαρού παιδιού που ξεχωρίζει για να τον κάνει ολοκληρωμένο ποδοσφαιριστή γιατί από μόνο του το ταλέντο χωρίς δουλειά δεν κάνει τίποτα. Εύχομαι να φύγουνε ακόμα περισσότερα παιδιά από το νησί για να κυνηγήσουνε το όνειρο τους γιατί το αξίζουνε και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουνε.»

Διονύση σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον χρόνο σου και σου ευχόμαστε να πάνε όλα καλά, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε ομαδικό.

«Σας ευχαριστώ πολύ»

 paros-adonis

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares