Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 20:29

Έκανε το 7/7 ο Παναθηναϊκός

Απόλυτος από την άσπρη βούλα παρέμεινε ο Παναθηναϊκός, νικώντας τον Αστέρα με 1-0. Όγδοο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Αϊτόρ.

Με τον συνήθη ύποπτο και τον… συνηθισμένο τρόπο. Πρωταγωνιστής ξανά ο Αϊτόρ φτάνοντας τα 8 γκολ στο πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός το 7Χ7 στο δύσκολο 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης. Μια πορεία ονειρική για τους «πράσινους» με το σερί να μεγαλώνει από την άσπρη βούλα στο πέμπτο πέναλτι της χρονιάς! Το κέρδισε ο Αϊτόρ, το έβαλε ο Αϊτόρ και ο Παναθηναϊκός συνεχίζει στο +7 από τον Ολυμπιακό, στο +9 από τον ΠΑΟΚ και περιμένει τα… μαντάτα από το Βικελίδης και το Άρης – ΑΕΚ.

Οι «πράσινοι» ήταν μεν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά δεν είχαν τις μεγάλες ευκαιρίες. Μια ανούσια υπεροχή απέναντι στον διαβασμένο Αστέρα που τον «μπλόκαρε» και έδειχνε ικανός να γίνει η πρώτη ομάδα που θα του κόψει βαθμούς. Όλα αυτά μέχρι το 76′ όπου ο Σιδηρόπουλος από το VAR ενημέρωσε τον Παπαδόπουλο πως το επιθετικό φάουλ του Αιτόρ είναι πέναλτι. Ο διαιτητής το έδειξε και έστειλε τον Ισπανό μεσοεπιθετικό στην… αγαπημένη του θέση. Την βούλα από το πέναλτι όπου έχει σκοράρει τέσσερις (το πέμπτο ο Σπόραρ) φορές φέτος, με τον Ιωνικό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τώρα τον Αστέρα.

Είχε την κατοχή αλλά όχι τις ευκαιρίες

Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση επιδιώκοντας να ελέγξουν το ρυθμό από την αρχή. Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Αϊτόρ εκτέλεσε φάουλ από τα πλάγια αλλά δεν μπόρεσε κάποιος συμπαίκτης του να έρθει σε επαφή με την μπάλα. Στο 10ο λεπτό ο Κουρμπέλης βρέθηκε στο έδαφος έπειτα από φάουλ του Μπαράλες. Από εκείνο το σημείο το παιχνίδι έγινε αρκετά σκληρό, με τον Αστέρα να αμύνεται πολύ καλά και να μην επιτρέπει στους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να κάνουν το παιχνίδι τους.

Στο 21′ ο Ιγκλέσιας είδε την κίτρινη κάρτα καθώς μετά από μια σύγκρουση που είχε με τον Ρούμπεν Πέρεθ, ο διαιτητής Παπαδόπουλος τον χρέωσε με φάουλ, με τον Αργεντινό να διαμαρτύρεται και να τιμωρείται. Η πρώτη καλή στιγμή για το «τριφύλλι» ήρθε περίπου δέκα λεπτά αργότερα. Ο Μπερνάρντ με ωραία ενέργεια πήρε φάουλ σε καλό σημείο λίγο δεξιά από την περιοχή. Ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε, η μπάλα πέρασε από όλους, ο Σένκεφελντ προσπάθησε να νικήσει με προβολή τον Παπαδόπουλο, ο γκολκίπερ του Αστέρα ωστόσο είχε αντίδραση κι έδιωξε σε κόρνερ.

Εκεί ήταν και το καλύτερο διάστημα του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος, με τον Αϊτόρ να έχει και δεύτερη ευκαιρία μέσα σε δύο λεπτά, με την κεφαλιά του όμως να μην ανησυχεί τον Παπαδόπουλο. Στο 37′ ο Παλάσιος δοκίμασε μια σέντρα-σουτ από δεξιά, με την μπάλα να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια της εστίας των Αρκάδων. Στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων ο Ρούμπεν Γκαρσία του Αστέρα, βγήκε αναγκαστική αλλαγή και ο διαιτητής έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει σκορ.

Το έκρινε το πέναλτι

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να πιέζει από την αρχή και τον Αστέρα να βγαίνει λίγο από το «καβούκι» του. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν διαδοχικά κόρνερ με την έναρξη του ημιχρόνου, χωρίς ωστόσο να φτάσουν σε τελική. Στο 50′ ο Τιλίκα έφυγε στην κόντρα αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και δεν απείλησε τον Μπρινιόλι. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει χωρίς να έχει την κλασική ευκαιρία, απειλώντας στο 51′ και στο 53′ πρώτα με κεφαλιά του Ιωαννίδη και στη συνέχεια με σουτ του Αίτόρ.

Στο 76′ έγινε η φάση του Αίτόρ, που ουσιαστικά έκρινε και το ματς. Ο Αϊτόρ, ευστόχησε στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Παπαδόπουλου και έκανε το 1-0. Οι «πράσινοι» μέχρι το τέλος απείλησαν ξανά με τον Μπερνάρντ στο 90+3′, ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αστέρας έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Σίτο βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, ο Μπρινιόλι ωστόσο είχε εξαιρετική αντίδραση και κράτησε το «μηδέν».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σάντσες (75′ Βαγιαννίδης), Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης (90+2′ Τσόκαι), Αϊτόρ, Μπερνάρ, Παλάσιος (63′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Γκαρσία (45+2′ Ρεγκίς), Καστιάνιο, Ζουκάνοβιτς, Άλβαρεζ, Ιγκλέσιας, Στάνκο, Τιλίκα (88′ Ριέρα), Γκαρντάβσκι, Μπαρτόλο (87′ Σίτο), Μπαράλες (60′ Μουνάφο).

 

Κατηγορία SUPER LEAGUE

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares