Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022 22:31

Super League: Η ΑΕΚ νίκησε εύκολα τη Λαμία με υπογραφή Φαν Bέερτ

Για 62’ λεπτά η Λαμία έβαλε πολύ δύσκολα στην ΑΕΚ. Τότε ο Ματίας Αλμέιδα έριξε στο παιχνίδι τον Φαν Βέερτ και αυτή η αλλαγή έμελλε να αλλάξει την ιστορία του ματς. Με δύο γκολ και μία ασίστ για τον Γκαρσία, ο Ολλανδός φορ οδήγησε την Ένωση σε νίκη με 3-0 επί της ομάδας της Φθιώτιδας και έκανε το καλύτερο δώρο στον προπονητή του που γιορτάζει τα γενέθλιά του.

Πώς ξεκίνησαν

Ο Αθανασιάδης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, με τους Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί και Χατζισαφί να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Σιμάνσκι και Γιόνσον ήταν στα χαφ, με τους Πινέδα και Μάνταλο στα άκρα της επίθεσης, τον Γκαρσία στην κορυφή και τον Αραούχο κλασικά σε πιο ελεύθερο ρόλο.

Από την άλλη, η Λαμία παρατάχθηκε με τους Σαράνοφ, Αντέτζο, Κορνέζο, Νταβίντ Σιμόν, Γκοράνοφ, Τζανδάρη, Σλίβκα, Μπεχαράνο, Τσιλούλη, Νούνιεζ και Μανούσο.

Επιθετικός μονόλογος χωρίς αποτέλεσμα

Παίρνοντας την ώθηση από τον κόσμο της η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 2’ έφτασε κοντά γκολ όταν από όμορφο 1-2 των Μάνταλου και Ρότα, ο Πινέδα από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε πάνω στον Σαράνοφ. Ο τερματοφύλακας της Λαμίας «είπε» όχι και στο ωραίο σουτ του Μάνταλου με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών και κάπου εκεί ο ρυθμός έπεσε. Η Ένωση συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο και να είναι διαρκώς στην επίθεση, αλλά τα χαλούσε στην τελική προσπάθεια. Δύο κεφαλιές του Γκαρσία και ένα καλό σουτ του Αραούχο δεν ανησύχησαν τον Σαράνοφ στα επόμενα λεπτά, με τη Λαμία να είναι αυτή που είχε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην κόντρα, ο Τσιλούλης έκανε το γύρισμα και ο Τζανδάρης από το ύψος της περιοχής πλάσαρε λίγο άουτ στο 44’.

«Κέρασε» ο Φαν Βέερτ

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ έπαιζε τη Λαμία στο μισό γήπεδο, αλλά δεν έβρισκε χώρους. Ο Αραούχο έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 54’, με τον Σαράνοφ να τον νικά και το γκολ ήρθε τελικά στο 67’. Πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι αντί του Σιμάνκσι, ο Φαν Βέερτ (πήγε φορ και ο Γκαρσία στα δεξιά) με κεφαλιά από σέντρα του Μάνταλου έδωσε τη λύση για το 1-0, κάνοντας το καλύτερο δώρο στον Αλμέιδα για τα γενέθλιά του. Αυτό ήταν και το πρώτο του Ολλανδού στο πρωτάθλημα με τα κιτρινόμαυρα.

Το «καθάρισε» ο Λιβάι

Μετά το γκολ η Λαμία ανέβηκε στο γήπεδο και έγινε πιο απειλητική, με καλύτερη στιγμή της ένα σουτ του Μπάμπη στο 85’, αλλά τρία λεπτά μετά ήρθε και το 2-0 για την ΑΕΚ. Ο Φαν Βέερτ βρήκε στον χώρο τον Γκαρσία που πέρασε τον Σαράνοφ και σε κενό τέρμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Φαν Βέερτ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη όμως και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων από σέντρα του Ρότα διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με ωραία κεφαλιά ολοκληρώνοντας με ονειρικό τρόπο την πρώτη του εμφάνιση στην «Opap Arena».

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (62′ Φαν Βέερτ), Γιόνσον, Πινέδα, Μάνταλος (88′ Γαλανόπουλος), Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία (90′ Ε. Χριστόπουλος)
Λαμία: Σαράνοφ, Αντέτζο, Τζανδάρης, Νούνιες, Μανούσος (72′ Ντε Βινσέντι), Σλίβκα (72′ Γιακουάκης), Σιμόν, Μπεχαράνο (79′ Μπάμπης), Γκοράνοβ, Τσιλούλης, Κορνέζος.

Κατηγορία SUPER LEAGUE

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares