Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023 16:07

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βασικός «πυλώνας» του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου

Ο 8ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου θα διοργανωθεί την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως βασικής συνδιοργανώτριας αρχής. Με την πολύτιμη υποστήριξη της ΠΝΑΙ, ο αγώνας αποτελεί σήμερα «θεσμό» για τη διεθνή δρομική κοινότητα, ένα ακόμη «παγκόσμιο» αθλητικό ραντεβού στο Νότιο Αιγαίο!

«Ο Μαραθώνιος της Ρόδου αποτελεί ένα αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας. Όταν τον εμπνευστήκαμε και τον συνδιοργανώσαμε την πρώτη χρονιά, πριν από 9 χρόνια, είχαμε έναν σκοπό: Να καταστεί θεσμός για τα αθλητικά δρώμενα της Ρόδου. Και το πετύχαμε.

Σήμερα, ο 8ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου προσελκύει δρομείς από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, προσφέροντάς τους τη μοναδική ευκαιρία να τρέξουν σε μία μαγευτική παραθαλάσσια διαδρομή, δίπλα στα Τείχη της Μεσαιωνικής πόλης.

Ένα ακόμα παγκόσμιο ραντεβού της διεθνούς αθλητικής κοινότητας, στο Νότιο Αιγαίο, που διδάσκει εξωστρέφεια, αποτελώντας ίσως τον αγώνα δρόμου με την ισχυρότερη ιστορική αναφορά και τον πιο σημαντικό συμβολισμό.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αγαπά τον Αθλητισμό και το αποδεικνύει στην πράξη μέσα από τις δεκάδες παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διοργανώσεις που τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί, “τρέχοντας” στη δική της μαραθώνια διαδρομή για να κερδίσουν τα νησιά μας τη θέση τους στον παγκόσμιο χάρτη και στο παγκόσμιο ημερολόγιο των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Για τη συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Μαριέτα Παπαβασιλείου, ανέφερε τα εξής:

«Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου ξεκίνησε ως ένα μεγάλο τόλμημα και εξελίχθηκε σε ένα αγώνα θεσμό για την παγκόσμια δρομική κοινότητα. Καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία αυτή έχει διαδραματίσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που από την πρώτη στιγμή στηρίζει εμπράκτως τη διοργάνωση ως βασική συνδιοργανώτρια αρχή!

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη συνεργασία αυτή και ευχαριστούμε από καρδιάς τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο που μοιράστηκε το όραμά μας να θέσουμε τη Ρόδο στο επίκεντρο του παγκόσμιου δρομικού ενδιαφέροντος. Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. Νίκο Νικολή για την άριστη συνεργασία.

Σε μία εποχή γεμάτη προκλήσεις, όπως αυτή που διανύουμε, αναδεικνύεται εμπράκτως η αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Είμαστε βέβαιοι ότι με τη υποστήριξη της Περιφερειακής Αρχής του Γιώργου Χατζημάρκου, ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου, μπορεί να κατακτήσει πολλές νέες κορυφές».

Οι εγγραφές στις αποστάσεις του Μαραθωνίου, του Ημιμαραθωνίου, των 5 και των 10 χλμ συνεχίζονται.

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares