Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 23:02

Α’ Εθνική: Η ΑΕΚ θριάμβευσε κόντρα στον ΠΑΟΚ με 4-0 και πάει στη Λεωφόρο για τον «τελικό» με τον Παναθηναϊκό

Η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΟΚ 4-0 στην OPAP Arena καθαρίζοντας από το πρώτο μέρος και πηγαίνει στον τελικό τίτλου με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, με τον οποίο ισοβαθμεί στη βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της έκτης αγωνιστικής των playoffs της Super League με 75 βαθμούς.

Τα γκολ της Ένωσης πέτυχαν οι Στίβεν Τσούμπερ, Αρόλντ Μουκουντί, Λιβάι Γκαρσία και Πάολο Φερνάντες, με τον Γιόνσον να μοιράζει τις ασίστ στα πρώτα δύο γκολ.

Οι Θεσσαλονικείς έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 10ο λεπτό λόγω της αποβολής του Κάργα με απευθείας κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Γιόνσον.

Η Ένωση πήρε το προβάδισμα στο 21ο λεπτό. Ο Κοτάρσκι δεν απομάκρυνε την μπάλα και την έδωσε στον Σβαμπ, εκείνος την έχασε από την ασφυκτική πίεση του Γιόνσον. Ο Τσούμπερ πήρε την μπάλα και χωρίς πρόβλημα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Τρία λεπτά μετά οι κιτρινόμαυροι ανέβασαν τον δείκτη του σκορ σε 2-0. Ο Χατζισαφί εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο Γιόνσον με ωραία κεφαλιά πάσα βρήκε τον Μουκουντί στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος με προβολή μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος οι κιτρινόμαυροι σφράγισαν τη νίκη τους με ένα υπέροχο γκολ του Λιβάι Γκαρσία. Η μπάλα του στρώθηκε μέσα στην περιοχή έπειτα από λάθος διώξιμο των παικτών του ΠΑΟΚ. Ο 25χρονος φορ άφησε άγαλμα τον Κοτάρσκι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με υπέροχο τελείωμα.

Το τέταρτο γκολ της Ένωσης πέτυχε ο Πάολο Φερνάντες στο 86ο λεπτό. Ο Ελίασον έκανε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά σταμάτησε σε αμυνόμενο του ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός με υπέροχο κοντρόλ και σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Κοτάρσκι.

Ο δρόμος για την ΑΕΚ… άνοιξε στο 10ο λεπτό. Ο Κάργας έκανε ένα επικίνδυνο μαρκάρισμα στον αστράγαλο του Γιόνσον με τον Δανό να πέφτει στο χορτάρι και να σφαδάζει. Ο Στίλερ αρχικά έδειξε κίτρινη κάρτα, αλλά αφού είδε τη φάση στο VAR την άλλαξε σε κόκκινη.

Η Ένωση τώρα πηγαίνει στη Λεωφόρο την Κυριακή για ένα do-or-die ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για τον τίτλο, ενώ ο ΠΑΟΚ που έμεινε στους 60 φιλοξενεί τον Άρη στο Βικελίδης για τη μάχη της τρίτης θέσης.

Κατηγορία SUPER LEAGUE

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares