Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023 20:02

Η επόμενη μέρα της πρωταθλήτριας ΑΕΚ: Ανανεώσεις, μεταγραφές και… Πινέδα

Έχοντας πρόσφατο το κακό παράδειγμα του 2018, η ΑΕΚ πρέπει να κάνει λίγες και καλές κινήσεις ενόψει της νέας σεζόν που θα την βρει σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Είναι λίγο πρόωρο ακόμη να ανοίξει η κουβέντα για τον προγραμματισμό της νέας σεζόν στην ΑΕΚ. Οι αρμόδιοι βέβαια στην Ένωση έχουν αρχίσει να καταστρώνουν τα πλάνα τους καιρό τώρα όπως οφείλει να κάνει ένα οργανωμένο κλαμπ, ωστόσο για όλους τους υπόλοιπους, μία μέρα μάλιστα μετά την εξασφάλιση ουσιαστικά του πρωταθλήματος, είναι ως και υπερβολικό, από την άποψη ότι ακόμη δεν έχουν κοπάσει οι πανηγυρισμοί. Και για να είμαστε και ακριβείς, θέλει έναν βαθμό ακόμη η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα για να σφραγίσει και τυπικά τον τίτλο.

Επειδή όμως τέτοιου είδους εκπλήξεις δεν συνηθίζονται, ειδικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η ΑΕΚ θα κατακτήσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το 13ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, στην πρώτη της σεζόν στο νέο της γήπεδο. Στην «Opap Arena», που ετοιμάζεται να φορέσει τα γιορτινά της ενόψει της Κυριακής και της διαφαινόμενης φιέστας τίτλου με τον Βόλο. Μετά οφείλει να συγκεντρωθεί στον τελευταίο στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ, ώστε να πάρει το πρώτο νταμπλ μετά το 1978.

Στη συνέχεια θα μπει σε πρώτο πλάνο η εφαρμογή του σχεδιασμού της νέας σεζόν, όπου η ΑΕΚ θα πρέπει να κάνει λίγες και καλές κινήσεις για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο. Να κάνει δηλαδή ότι δεν έκανε το 2018. Μόνο που αυτή τη φορά η δυναμική της είναι πολύ διαφορετική λόγω του γηπέδου και λόγω του ανθρώπου που έχει στον πάγκο της. Συν ότι ως πρωταθλήτρια εξασφάλισε τη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκό όμιλο αφού στη χειρότερη περίπτωση θα παίζει στο Conference League μέχρι τον Δεκέμβριο. Στην καλύτερη, θα… κουνήσει σεντόνι.

Ενα θέμα είναι αυτό των ανανεώσεων. Ρότα, Μήτογλου και Σιμάνσκι υπέγραψαν νέα συμβόλαια μέσα στη σεζόν ενώ με το τέλος της το ίδιο θα κάνει πιθανότατα και ο Λιβάι Γκαρσία, ως μία επιβράβευση της εκπληκτικής φετινής του χρονιάς. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι περιπτώσεις των Χατζισαφί και Άμραμπατ τους οποίους θα ήθελε η ΑΕΚ στο ρόστερ της και τη νέα σεζόν. Για τον Ιρανό μπακ μάλιστα, τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό δίνουν και παίρνουν και τον παρουσιάζουν να έχει ήδη συμφωνήσει για ανανέωση.

Από εκεί και πέρα, είναι προφανές πως θα γίνουν και μεταγραφές. Λίγες και καλές. Σε επίπεδο βασικού ροτέισον τουλάχιστον οι ανάγκες της ΑΕΚ είναι συγκεκριμένες. Ένα στόπερ που θα είναι ισάξιος με Βίντα, Μουκουντί ενώ μπορεί να υπάρξει και δεύτερη προσθήκη αν αποχωρήσει ο Τζαβέλλας. Ένας παίκτης στυλ Κικάνοβιτς για το μεσοεπιθετικό κομμάτι ενώ ρόλο θα παίξουν και πιθανές αποχωρήσεις στη διαμόρφωση του ρόστερ. Αν κάποιος παίκτης πωληθεί, εννοείται πως θα καλυφθεί το κενό του. Στο πλαίσιο αυτό ενδέχεται να υπάρξουν προσθήκες στο αριστερό άκρο της άμυνας και στην επίθεση. Στο κάδρο τοποθετείται και το όνομα του Ιτούρμπε που μένει ελεύθερος από τον Άρη. Πρόκειται για μια περίπτωση που απασχολεί τους ανθρώπους της Ενωσης ενόψει του καλοκαιριού.

Και τέλος υπάρχει ο παράγοντας Πινέδα. Ο δανεισμός του Μεξικανού ολοκληρώνεται με το τέλος της σεζόν και ο παίκτης θα πρέπει να επιστρέψει στη Θέλτα. Η ΑΕΚ θα κάνει την προσπάθειά της να τον κρατήσει έστω για έναν ακόμη χρόνο ως δανεικό ή να τον αγοράσει με ένα λογικό ποσό, αλλά αν η ισπανική ομάδα αξιώνει δέκα και δώδεκα εκατ. ευρώ όπως γράφεται στο εξωτερικό, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί λύση και η Ένωση θα κινηθεί κατά πάσα πιθανότητα και για παίκτη στον άξονα.

Κατηγορία SUPER LEAGUE

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares