Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023 10:34

Θηραϊκή Πολιτεία: Τι κρύβει η ΔΕΥΑΘ;

Η Θηραϊκή Πολιτεία επισημαίνει το γεγονός της καθολικής άρνησης της Δημοτικής  Επιχείρησης Ύδρευσης Θήρας να προσκομίσει τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία, τα οποία θα καταδείκνυαν και θα αποκάλυπταν τη σημερινή οικονομική της κατάσταση.

Η Θηραϊκή Πολιτεία, ως μείζων αντιπολίτευση στο Δήμο Θήρας έχει αιτηθεί εγγράφως εδώ και μήνες, να της παρασχεθούν τα αναλυτικά ισοζύγια όλων των λογαριασμών της επιχείρησης από την  1η Ιανουαρίου του 2022 μέχρι και την 31η Μαρτίου 2023, καθώς και τον ισολογισμό του 2021 επειδή μέχρι πρότινος δεν είχε δημοσιευτεί. Ο λόγος που η Παράταξη αιτήθηκε αυτά τα κρίσιμα οικονομικά στοιχεία, είναι η έντονη ανησυχία που εκφράζεται πλέον και από πολίτες, για την οικονομική διαχείριση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, καθώς οι οφειλές της προς τρίτους πριν από 2 μήνες - και αφορούσαν την κατάσταση της Επιχείρησης μέχρι 20/12/2022 -  ανέρχονταν σε 7,7 εκατ. ευρώ.

Αρχικά, η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας μας απέστειλε ελάχιστα, ελλιπή στοιχεία, αναγκάζοντας μας να επανέλθουμε και με επιμονή να ζητήσουμε ξανά τα αναλυτικά Ισοζύγια όλων των λογαριασμών.

Αντί αυτού η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. απέστειλε στη Θηραϊκή Πολιτεία, επτασέλιδη γνωμάτευση από δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, που εξετάζει μια σειρά νόμων για να καταλήξει ότι ΔΕΝ νομιμοποιείται Δημοτική Παράταξη να λάβει τις συγκεκριμένες πληροφορίες. Την γνωμάτευση, μαζί με μια σύντομη επιστολή, μας απέστειλε ο πρόεδρος της Επιχείρησης Εμμανουήλ Ορφανός, στην οποία μάλιστα αναφέρει ότι τα στοιχεία που ζητήθηκαν από την Θ.Π. «θεωρούνται προσωπικά δεδομένα και δεν μπορούν να προσκομισθούν – δημοσιοποιηθούν».

Με δεδομένο ότι,

η Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας είναι μια Δημοτική Επιχείρηση που οφείλει να είναι ανοιχτή, καθαρή και φερέγγυα. Οφείλει να είναι εξωστρεφής, να δημοσιοποιεί στο Θηραϊκό λαό το έργο, τις πρακτικές με τις οποίες επιτυγχάνεται αυτό και φυσικά τα οικονομικά της. Οφείλει να λογοδοτεί με στοιχεία και αποδείξεις και να επιτρέπει τον έλεγχο από τον κάθε αιρετό εκπρόσωπο, που του έχει εμπιστευτεί αυτή τη θέση για την άσκηση ελέγχου.

Ζητά,

Την προσκόμιση των στοιχείων δηλαδή τα Αναλυτικά Ισοζύγια όλων των λογαριασμών της Επιχείρησης από την  1η Ιανουαρίου του 2022 μέχρι και την 31η Μαρτίου 2023, χωρίς να αναφέρονται τα ονόματα και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, παρά μόνο οι αριθμοί.

Ερωτά,

Τι κρύβει η Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας από το Θηραϊκό λαό; Γιατί παρήγγειλε νομική γνωμοδότηση για να αποφύγει την δημοσιοποίηση των στοιχείων; Ποιος κάλυψε την οικονομική δαπάνη της νομικής γνωμοδότησης;

Ο Δήμος Θήρας και η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. έχουν καθήκον και υποχρέωση προς το Θηραϊκό λαό, να κοινοποιήσουν αμέσως τα οικονομικά στοιχεία που έχει ζητήσει η Θηραϊκή Πολιτεία, η οποία θα τα ελέγξει και με τη σειρά της θα ενημερώσει τους πολίτες της Σαντορίνης και της Θηρασίας.

Θηραϊκή Πολιτεία

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares