Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2023 21:11

Αριστοτέλης Παπαναστασίου: Παρουσιαστήκαμε με έξι αγώνες στα πόδια μας και με προετοιμασία στα τσιμέντα...

Μετά τον Βαγγέλη Μουρογιάννη, τον Ανδρέα Μαύρο, τον Θοδωρή Μάμμο και τον Γιάννη Τζήμα ήταν η σειρά του Αριστοτέλη Παπαναστασίου να αφήσει πίσω του τον θεσσαλικό κάμπο και να έρθει στις Κυκλάδες για να εργαστεί ως προπονητής σε σωματείο του νομού στο άθλημα του μπάσκετ.

Από την πρώτη του κιόλας χρονιά στον Άρη Σύρου κατάφερε να οδηγήσει τους “κιτρινόμαυρους” στην κορυφή του ανδρικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΚ έπειτα από 23 χρόνια μέσα από αρκετές δυσκολίες. Μπορεί να εργάζονταν στην πρωτεύουσα του νομού αλλά το έργο του μόνο εύκολο δεν ήταν, καθώς είχε να διαχειριστεί το σύνολό του «στο τσιμέντο», όπως δηλώνει ο ίδιος. Απίστευτο; Κι όμως αληθινό!

Papanastasiou Aris Syrou interview (2)

Παρόλα αυτά τα κατάφερε στο έπακρον… Με μία ήττα (70-68) στους τέσσερις αγώνες της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, αυτή από τον Περιστεριώνα Τήνου στις 30/10/2022, οδήγησε τον Άρη στο Final Four της Σαντορίνης, όπου αποκλείοντας τον ΑΟ Πάρου στον ημιτελικό (92-71) έφτασε στην κορυφή του κυκλαδίτικου μπάσκετ επικρατώντας στον τελικό (96-60) της οικοδέσποινας ΑΕΣ του συμπατριώτη του, του Θοδωρή Μάμμου.

Papanastasiou Aris Syrou interview (3)

Ενάμιση μήνα σχεδόν αργότερα πήρε μέρος στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου για την Γ’ εθνική κατηγορία. Αν και οι βλέψεις ήταν υψηλές εντούτοις τα σημάδια από την έλλειψη ρυθμού από την απουσία επίσημων αγώνων και την έλλειψη κλειστού αγωνιστικού χώρου, κόστισε ακριβά στην ομάδα του. Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων μπαράζο Άρης έφυγε από την πρωτεύουσα χωρίς να σημειώσει νίκη στους τέσσερις αγώνες, κάτι που φαίνεται πως πείσμωσε περισσότερο τους ανθρώπους του για το άμεσο μέλλον.

Papanastasiou Aris Syrou interview (4)

Λίγες ώρες μάλιστα μετά την τελευταία αναμέτρηση επί αθηναϊκού εδάφους με αντίπαλο τον ΒΑΟΛ Χίου, ο πρόεδρος του Άρη, ο Αντώνης Βαρθαλίτης ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του προφίλ στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης την παραμονή του coach Παπαναστασίου στον “κιτρινόμαυρο” πάγκο και τη νέα σεζόν.

Papanastasiou Aris Syrou interview (5)

Για την εμπειρία που έζησε φέτος στις Κυκλάδες, ο Θεσσαλός τεχνικός μίλησε στο “SportCyclades” και τον συνεργάτη μας Ιωάννη Νοταρά.

Αναλυτικά:

- Πως είδες την εμπειρία της συμμετοχής σε αυτό το τουρνουά;

«Ήταν μεγάλη εμπειρία για εμάς αυτοί οι αγώνες των μπαράζ... Ειδικά για τους μικρούς της ομάδας μας. Είδαν πόσο δυνατά παίζουν παιδιά της ηλικίας τους γεννημένα 2006, 2007, 2008 πράγμα που δυστυχώς εμείς εδώ στον Άρη δεν το είχαμε γιατί αυτά τα παιδιά δεν παίζανε αντρικό τα προηγούμενα χρόνια. Καταλάβαμε λοιπόν ότι θέλουν πολύ δουλειά οι μικροί μας για να καλύψουν τον χαμένο χρόνο και να μπορέσουν να σταθούν σε αυτό το επίπεδο».

Papanastasiou Aris Syrou interview (6)

- Θεωρείς χρήσιμη την παρουσία αυτού του τουρνουά για τις ομάδες, ή μήπως είναι ταλαιπωρία;

«Τα μπαράζ ανόδου θεωρώ ότι μας κάνουν καλό, πρώτα γιατί κάνεις πιο πολλά παιχνίδια, δεύτερον ότι βλέπεις το επίπεδο των άλλων νησιών και βγάζεις τα συμπεράσματα σου για το τι γίνεται στο δικό σου πρωτάθλημα και τέλος η διαδικασία αυτή το να μείνεις για μέρες σε ένα ξενοδοχείο όλη η ομάδα μαζί σε δένει σαν ομάδα ειδικά για τους μικρούς σε ηλικία παίκτες που το ζουν όλο αυτό».

- Ποιο είναι το σημείο “κλειδί” που έπαιξε ρόλο και δεν μπόρεσε η ομάδα σου να κάνει το βήμα παραπάνω;

«Μας στοίχισε ότι δεν κάνουμε προπόνηση όλοι μαζί σαν ομάδα και ότι κάποιοι παίκτες δουλεύουν σεζόν και μόλις έρχεται το καλοκαίρι είναι δύσκολο να ακολουθήσουν το πρόγραμμα της ομάδας. Μας στοίχισε επίσης κι ότι είχαμε να κάνουμε αγώνα επίσημο από το Final Four της Σαντορίνης κοντά 40 μέρες και ότι το σώμα ήταν πολύ κουρασμένο από την προετοιμασία στο ανοιχτό γήπεδο. Ξεκινήσαμε 21 Αυγούστου προετοιμασία και κλείσαμε πάνω από δέκα μήνες προπόνηση έξω και στο τσιμέντο!!!».

- Ποια είναι η εικόνα που αποκόμισες από την παρθενική σου συμμετοχή από το πρωτάθλημα των Κυκλάδων;

«Διαπιστώσαμε ότι το πρωτάθλημα Κυκλάδων είναι πολύ μικρό σε αγώνες. Όλες οι πρωταθλήτριες ομάδες των μπαράζ είχαν περισσότερους αγώνες στο πρωτάθλημα τους. Εμείς δυστυχώς πήγαμε να παίξουμε με μόνο έξι επίσημους αγώνες... Υπήρχαν ομάδες στα μπαράζ που είχαν 22 και 24 αγώνες… Αυτές οι ομάδες είχαν ρυθμό. Είναι δύσκολο να κερδίσεις ομάδες που έχουν μεγάλο πρωτάθλημα σε αγώνες».

- Θα πρότεινες κάποια αλλαγή, κάποια προσθήκη προκειμένου να βελτιωθεί το πρωτάθλημα;

«Εκτιμώ ότι οι αγώνες μπαράζ θα έπρεπε να γίνονται λίγο πιο νωρίς και όχι αποκλειστικά στην Αθήνα... Θα έπρεπε να γίνονται κάθε χρόνο σε κάποιο νησί και μάλιστα κάθε χρόνο σε διαφορετικό. Η Αθήνα τέτοια εποχή είναι δύσκολη πολύ και από θέμα εύρεσης ξενοδοχείων και της ζέστης και της κίνησης στους δρόμους».

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares