Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 12:08

Και πάλι χρυσή η Τελτσίδου. Πρώτη και καλύτερη στο Γκραν Σλαμ του Μπακού

Λάμψη χρυσού για την Ελισάβετ Τελτσίδου σε Γκραν Σλαμ, για τέταρτη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Η 7η Ολυμπιονίκης του Τόκιο, υπό την καθοδήγηση του εθνικού προπονητή Νίκου Ηλάδη, δεν άφησε κανένα περιθώριο να αμφισβητηθεί η ανωτερότητά της απέναντι στις τέσσερις αθλήτριες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στη διοργάνωση του Μπακού και με σχετική άνεση έφτασε στην κατάκτηση της κορυφής της κατηγορίας των -70 κιλών. Μια κορυφή την οποία έχει απολαύσει ακόμη τρεις φορές από τον Οκτώβριο του 2022 και συγκεκριμένα σε Άμπου Ντάμπι, Τιφλίδα και Κιργιζστάν. Με τη νέα συγκομιδή βαθμών από το Γκραν Σλαμ του Μπακού, η ελληνίδα τζουντόκα θα ανέβει τουλάχιστον μια θέση στην Ολυμπιακή κατάταξη και από την 5η θέση, θα βρεθεί στην πρώτη τετράδα (είναι 6η στην Παγκόσμια κατάταξη). Και φυσικά το «Παρίσι 2024», είναι από σήμερα ακόμα πιο κοντά...

«Χαίρομαι που πήρα ακόμη ένα χρυσό. Χαίρομαι που είμαι σταθερά μέσα στα μετάλλια των Γκραν Σλαμ, μέσα από τα οποία θα έρθει και η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Θέλω να συνεχίσω με την ίδια φόρα και στους επόμενους αγώνες, γιατί η παρουσία μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί κίνητρο για μένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομοσπονδία, τους χορηγούς μου, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και όλους όσοι με στηρίζουν και μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Επόμενος αγώνας είναι το Ευρωπαϊκό», είπε η Ελισάβετ Τελτσίδου στο επίσημο site της ΕΟΤ.

Δίπλα σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες της Τελτσίδου, βρίσκεται πάντα ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης. «Η Λίζα έχει ανέβει επίπεδο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Πλέον συγκαταλέγεται στις 4-5 κορυφαίες αθλήτριες της κατηγορίας και αποτελεί φόβητρο για οποιαδήποτε αντίπαλο. Ξέρουμε ότι το κίνητρο των αντιπάλων μας για να κερδίσουν είναι μεγάλο, ακριβώς επειδή η Τελτσίδου είναι πλέον από τις κορυφαίες της κατηγορίας, όμως δεν αγχωνόμαστε. Το αποδείξαμε και σήμερα με το χρυσό μετάλλιο στο Μπακού. Είναι ένα μετάλλιο για όλους τους Έλληνες και ειδικά εκείνους που μετρούν τις πληγές τους εδώ και μερικές εβδομάδες στη Θεσσαλία λόγω της κακοκαιρίας. Τους σκεφτόμαστε και τους αφιερώνουμε αυτό το μετάλλιο», είπε στο hjf.gr ο Νίκος Ηλιάδης.

Στο δρόμο για το χρυσό, η Τελτσίδου νίκησε κατά σειρά την Βραζιλιάνα Καρβάλιο, την Κούγκλαν από την Αυστραλία ενώ προκρίθηκε στον τελικό μετά τη νίκη επί της «ασημένιας» παγκόσμιας πρωταθλήτριας του 2022 στην Τασκένδη, της Κροάτισσας Τσβέτκο. Στον τελικό επικράτησε με Waza-ari της Τσουνόδα από την Ιαπωνία, η οποία εδώ και καιρό αγωνίζεται με το εθνόσημο της Ισπανίας.

Να σημειωθεί ότι πλέον η Τελτσίδου έφτασε τα πέντε μετάλλια σε Γκραν Σλαμ, αφού εκτός από τα τέσσερα χρυσά, ήταν 3η και στο Γκραν Σλαμ του Τόκιο τον Δεκέμβριο του 2022.

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares