Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 14:23

«Ηφαιστειακό» ντέρμπι ενόψει!!!

pan8iraikos-8yella-16-5-2012-1

«To ντέρμπι της Σαντορίνης» που θα διεξαχθεί το Σάββατο 10/11/2012 και ώρα 19:00  στο Δημοτικό Γήπεδο Καμαρίου, είναι αυτό το οποίο μαγνητίζει τα βλέμματα της 5ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του πρωταθλήματος Κυκλάδων.

8IRA LYGNOY EKOΘύελλα Καμαρίου και Πανθηραϊκός, διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με φόντο την κατάληψη της πρώτης θέσης στη βαθμολογία, μιας και οι δύο ομάδες, μετά το πέρας της 4ης αγωνιστικής, συγκατοικούν στην κορυφή, έχοντας συγκεντρώσει 10 βαθμούς (3 νίκες-1 ισοπαλία για κάθε ομάδα). Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι ο νικητής του παιχνιδιού, θα τερματίσει και πρώτος στον όμιλο, αφού απομένουν ακόμα 9 αγωνιστικές, στις οποίες τα πάντα μπορούν να ανατραπούν.

 Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά στα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των δύο ομάδων στις προηγούμενες αγωνιστικές, ξεκινώντας από τη γηπεδούχο Θύελλα Καμαρίου.

Η ομάδα του κ. Καντζέλη Αντώνη, ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο φετινό πρωτάθλημα με την εμφατική νίκη με 2-4 απέναντι στην σκληροτράχηλη ομάδα του Φιλωτίου. Στη δεύτερη αγωνιστική, ήρθε η σχετικά εύκολη νίκη απέναντι στον Α.Ο Καρτεράδου, με σκορ 5-0, ενώ την τρίτη αγωνιστική, η ομάδα του Καμαρίου ήρθε ισόπαλη με σκορ 3-3 στην έδρα της Αναγέννησης Νάξου.

Την 4η αγωνιστική, η Θύελλα πέρασε από τη Νάξο με αντίπαλο τον Αστέρα Τραγαίας, επικρατώντας με    0-3. Όπως γίνεται αντιληπτό, η ομάδα της Θύελλας ταξίδεψε στη Νάξο στις τρεις από τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, κάτι που σημαίνει ότι πλέον έχει να δώσει ένα μόνον αγώνα εκτός Σαντορίνης (σημ: στην Ίο). Συνολικά η Θύελλα έχει πετύχει 15 και έχει δεχθεί 5 τέρματα.                                                           

Από την άλλη πλευρά, ο Πανθηραϊκός του κ. Κωνσταντόπουλου Αλέξανδρου, ξεκίνησε τις φετινές του υποχρεώσεις με το επιβλητικό 8-0 απέναντι στην Αναγέννηση Νάξου.

Στη δεύτερη αγωνιστική, ο Πανθηραϊκός παραχώρησε ισοπαλία με σκορ 2-2, στη Νάξο απέναντι στον Αστέρα Τραγαίας, ενώ στην τρίτη αγωνιστική ήρθε ακόμα μια εμφατική νίκη με σκορ 2-8 απέναντι στην Ίο. THIRA THIRAIKH METAFORES041Τέλος, την 4η αγωνιστική ο Πανθηραϊκός κέρδισε τη Λάβα Εμπορείου με σκορ 9-0.  Συνολικά ο Πανθηραϊκός έχει σκοράρει 27 φορές, ενώ έχει δεχθεί 4 τέρματα.

Να σημειωθεί εδώ ότι οι δύο ομάδες τέθηκαν ξανά αντιμέτωπες φέτος, στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου, με τη Θύελλα να επικρατεί με 1-0, χάρη σε γκολ του Φύτρου Μάρκου και να παίρνει την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει το γεγονός ότι οι δύο ομάδες διαθέτουν στα ρόστερ τους, τους πρώτους σκόρερ του ομίλου, μιας και στη Θύελλα υπάρχει ο Φύτρος Μάρκος με 5 γκολ, ενώ από την άλλη ο Πανθηραϊκός διαθέτει τους Κωλέτση Μανώλη με 10 γκολ, τον Μηνδρινό

Ηλία και τον Φύτρο Σόλωνα με 4 τέρματα, καθώς και τον Κελίδη Γιώργο που έχει σημειώσει τρία τέρματα.

Όπως είναι φυσικό, οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες πάρα πολλές φορές στο παρελθόν. Βέβαια, δεν είναι λίγες οι φορές που οι δύο ομάδες προχώρησαν σε συνεργασία.

 Για την προϊστορία, παραθέτουμε τα αποτελέσματα των αγώνων πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων, από την περίοδο 2009-2010 και έπειτα, όταν δηλαδή επαναδραστηριοποιήθηκε η ομάδα της Θύελλας.

 2009-2010: Α' Γύρος: Πανθηραϊκός - Θύελλα Καμαρίου 2-2

                   Β' Γύρος: Θύελλα Καμαρίου - Πανθηραϊκός  1-4

2011-2012: Α' Γύρος: Θύελλα Καμαρίου - Πανθηραϊκός 0-1

                   Β' Γύρος: Πανθηραϊκός - Θύελλα Καμαρίου 1-2

 Όλα αυτά τα στοιχεία παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον, ωστόσο είναι απλά αριθμοί.

 Η συνέχεια το Σάββατο, στο Δημοτικό Γήπεδο Καμαρίου, το οποίο για μια ακόμα φορά αναμένεται να είναι κατάμεστο από τους Σαντορινιούς και όχι μόνο φίλους του ποδοσφαίρου.

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares