Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 15:00

Χάλκινο μετάλλιο ο Νικόλαος Νικολαΐδης στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο U18 της Φολόνιτσα

Το χάλκινο μετάλλιο του Νικόλαου Νικολαΐδη στα +90kg, η 5η θέση του Άγγελου Κωστελίδη στα -90kg και η 7η θέση της Ηλέκτρας Ευαγγελίας Μητακίδου στα +70kg, σημάδεψαν την παρουσία του ελληνικού τζούντο στο Follonica Cadet European Cup 2024 που διεξήχθη σε προάστιο του Γκροσέτο της Ιταλίας.

Ο Νικολαΐδης, ακριβώς οκτώ μήνες μετά την τρίτη θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα U18 του Κρούσεβο, ανέβηκε στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητών. Ο Έλληνας τζουντόκα, αποδείχθηκε ανίκητος στα ρεπεσάζ της κατηγορίας. Έτσι, παρά την ήττα από τον Γάλλο Νζουζί Ντιασιβί στα προημιτελικά, έφτασε στο δεύτερο διεθνές μετάλλιο της καριέρας του. Στη διαδικασία της δεύτερης ευκαιρίας, ο Νικολαΐδης νίκησε κατά σειρά τον Ιταλό Ματιόλι, τον Σλοβένο Πούσνικ, ενώ στον τελικό των ρεπεσάζ επικράτησε του Βόσνιου Λούμπουρα, με Ippon τέσσερα δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του αγώνα.

Σε τροχιά μεταλλίου βρέθηκε και ο Άγγελος Κωστελίδης στα -90kg. Με σερί νίκες επί του Ιταλού Γκαγκλιότα και επί του Βόσνιου Μίσεβιτς προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου εκεί ηττήθηκε τον Κροάτη Κοντσίλιγια, ο οποίος λίγο αργότερα πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Στον τελικό των ρεπεσάζ, ο Κωστελίδης προσπάθησε αρκετά, όμως με τρεις παρατηρήσεις (η τρίτη στο Golden Score) γνώρισε την ήττα και κατέλαβε την 5η θέση.

Ακόμη, η Μητακίδου, με μια νίκη σε τρεις αγώνες, κατετάγη 7η στα υπερβαρέα της διοργάνωσης.

Μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου, οι Έλληνες τζουντόκα που αγωνίστηκαν στο τουρνουά, θα συμμετέχουν και στο Follonica EJU Cadet Training Camp.

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares