Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024 14:01

Super League: Η τελική βαθμολογία, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και πότε παίζουν στην Ευρώπη οι ελληνικές ομάδες

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα, με το μεγαλύτερο διπλό της Ιστορίας του στο «Κλ. Βικελίδης» και έστειλε τον κόσμο του... στον έβδομο ουρανό. Η ΑΕΚ τερμάτισε τελικά δεύτερη, ενώ ο Ολυμπιακός πήρε την ισοπαλία στην έδρα του Παναθηναϊκού και βγήκε τρίτος. Η τελική κατάταξη μας δίνει και τις απαντήσεις στο ερώτημα σχετικά με το ευρωπαϊκό μέλλον των ομάδων, που έμαθαν από που θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι το ταξίδι τους.

ΠΑΟΚ

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αναδείχθηκε πρωταθλητής και η χαρά του είναι... διπλή. Αυτό, γιατί θα έχει την ευκαιρία να προκριθεί στα «αστέρια», μέσω της θέσης του στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (23-24/7 & 30-31/7).

ΑΕΚ

Η Ένωση έχασε τον τίτλο δύο «στροφές» πριν το τέλος, αλλά και το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεδομένου ότι βρίσκεται εκτός του κυπέλλου, ο μόνος δρόμος είναι ο δεύτερος προκριματικός γύρος του Κόνφερενς Λιγκ (25/7 & 1/8).

Ολυμπιακός

Ακόμα και αν δεν φύγει νικητής από την «OPAP Arena» στον μεγάλο τελικό, ο Ολυμπιακός έχει πλέον το «μαξιλαράκι» του πρωταθλήματος, αφού πήρε την τρίτη θέση και έχει σίγουρο το «εισιτήριο» για τον δεύτερο προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ (25/7 & 1/8).

Αν κατακτήσουν το ευρωπαϊκό στον προσεχή τελικό, κόντρα στη Φιορεντίνα, οι «ερυθρόλευκοι» θα πάρουν θέση στη League Phase (δηλαδή στη νέα φάση ομίλων) του Γιουρόπα Λιγκ.

Παναθηναϊκός

Βγήκε τέταρτος και η κατάκτηση του κυπέλλου είναι... υποχρέωση. Το «τριφύλλι» θα παίξει ολόκληρη τη σεζόν του, αλλά και την επόμενη, κόντρα στον Άρη, αφού αν ηττηθεί θα μείνει εκτός Ευρώπης.

Αν νικήσει στο Βόλο, τότε θα πάρει το εισιτήριο για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ (11&18/7).

Άρης

Αν οι «κίτρινοι» θέλουν να επιστρέψουν στην Ευρώπη, η κατάκτηση του κυπέλλου είναι ο μοναδικός δρόμος, αφού εδώ και καιρό γνωρίζουν ότι έχουν τεθεί εκτός των θέσεων που προσφέρουν εισιτήριο. Αν κατακτήσουν το κύπελλο, θα ξεκινήσουν από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ (11 & 18/7).

Κατηγορία SUPER LEAGUE

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares