Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 13:41

Πούλος: Δουλεύουμε με πρόγραμμα.

Ο Α.Ο. Σύρου από τις μέχρι τώρα κινήσεις έχει ανέβει επίπεδο, αφού ως γνωστό έχει στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και την άνοδο στη Γ' Εθνική. Όλο το συμβούλιο δουλεύει πυρετωδώς, ώστε με το ξεκίνημα της προετοιμασίας να είναι όλα έτοιμα και οι παίκτες να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα.

 

Ήδη ο Μάκης Πούλος και ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας είδα τις ελλείψεις που υπήρχαν σε έλεγχο που έκαναν πριν από λίγες ημέρες και παράγγειλαν όλα τα απαραίτητα για τις προπονήσεις υλικά. Σύμφωνα με το τεχνικό της Συριανής ομάδας, η προετοιμασία θα ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, καθώς το πρωτάθλημα αναμένεται να ξεκινήσει αν δεν αλλάξει κάτι, το πρώτο Σαββατοκύριακου του Οκτωβρίου. Βέβαια, τον Σεπτέμβρη θα έχουμε δύο αγωνιστικές για το κύπελλο κι εκεί ο κ. Πούλος θέλει η ομάδα του να είναι έτοιμη, ώστε να περάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Βέβαια ο μεγαλύτερος στόχος όλων είναι η επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο, αφού ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια η προσέλευση στους αγώνες είναι μικρή. Από την πλευρά τους οι διοικούντες πιστεύουν ότι οι φίλαθλοι θα εκτιμήσουν τις προσπάθειες που κάνουν για την καλύτερη ενδυνάμωση της ομάδας, αλλά και με τα θετικά αποτελέσματα που θα έρθουν, ο κόσμος σιγά-σιγά θα κάνει την επανεμφάνισή του, στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο προπονητής του Αθλητικού Ομίλου Σύρου Μάκης Πούλος, μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” για τις μεταγραφικές κινήσεις που έχει κάνει η ομάδα του αλλά και για το τι περιμένει στη συνέχεια. “Μέσα σ' αυτήν την δύσκολη οικονομική περίοδο που βρισκόμαστε, μπορώ να πω ότι γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια από τη διοίκηση, ώστε να δημιουργήσει μία πολύ καλή και ισχυρή ομάδα. Έχουμε κάνει ένα προγραμματισμό και πάνω σ' αυτόν δουλεύουμε. Δηλαδή, καταρχήν συμφωνήσαμε με τους γηγενείς ποδοσφαιριστές, που υπήρχαν στην ομάδα τα προηγούμενα χρόνια και στη συνέχεια βλέποντας τις ανάγκες που υπήρχαν, προχωρήσαμε βήμα – βήμα, αργά αλλά μεθοδικά, ώστε να σχηματίσουμε το ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Μέχρι στιγμής έχουμε μιλήσει με αρκετούς ποδοσφαιριστές, έχουμε κάνει αρκετές δοκιμές αθλητών, ψάχνουμε τα πάντα, ώστε να βρούμε τη καλύτερη δυνατή λύση. Μέχρι στιγμής έχουμε κλείσει συμφωνίες με ποδοσφαιριστές που αν δείτε όλοι είναι μικροί σε ηλικία. Ο Μητσόπουλος, που έχει έρθει στην ομάδα είναι 23 ετών, τα αδέρφια Περιάλη είναι 22 και 26 χρονών αντίστοιχα, ο Ιάκωβος Σταματίου είναι 26 και είναι ένας πολύ καλός επιθετικός, ο Ορέστης Μανέκας είναι 21 και όλοι οι υπόλοιποι είναι μικροί σε ηλικία. Όπως επίσης και ο Γιάννης Ελ-Κάντι ο οποίος είναι ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής είναι μόλις 23 ετών. Τελευταία μας μεταγραφική κίνηση είναι αυτή, του Αλέξανδρου Ξυγκάκη, από τον Ajax Σύρου. Τον Αλέξη τον γνωρίζω πολύ καλά αφού τον είχα παίκτη τη χρονιά που πέρασε και ξέρω πολύ καλά ότι δουλεύει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σίγουρα είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα μας βοηθήσει αρκετά. Θέλουμε αθλητές που να έχουν μέλλον στην ομάδα, όχι να έρθουν για ένα χρόνο και μετά να φύγουν. Θέλουμε να φτιάξουμε τις βάσεις για την επόμενη αγωνιστική περίοδο που αν τα καταφέρουμε θα αγωνιζόμαστε στη Γ΄ Εθνική.”

Για το αν πρέπει να περιμένει κάτι ακόμη ο φίλαθλος κόσμος της Σύρου, ο τεχνικός της ομάδας είπε: “Ακόμη δεν έχουμε ολοκληρώσει τις μεταγραφικές κινήσεις, αφού περιμένουμε να δούμε τι θα ισχύσει με τους μικρούς, ώστε να ρυθμίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Όλες οι κινήσεις θα γίνουν με κριτήριο την ηλικία την όρεξη και τη διάθεση για δουλειά, που θα έχουν οι ποδοσφαιριστές. Πολύ σημαντικό για εμάς είναι οι φιλοδοξίες που έχει ο ποδοσφαιριστής, αφού θέλουμε να χτίσουμε έτσι την ομάδα που σε περίπτωση που καταφέρουμε να φτάσουμε σε κάτι καλό στο τέλος της χρονιάς, να έχει μέλλον και όχι να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε πάλι την ομάδα από την αρχή.”

“Πρέπει να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους”

* Για να καταφέρεις να πάρεις την άνοδο θα πρέπει να έχεις ήδη ομάδα Γ' Εθνικής. Πιστεύετε ότι έχετε δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο που μπορεί να διεκδικήσει την άνοδο;

“Για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, όσους παίκτες κι αν πάρουμε αν δεν είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι, δεν θα πετύχουμε τίποτα. Με τη σκληρή δουλειά μπορούμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα με υψηλά επίπεδα ομοιογένειας και αγωνιστικότητας. Μία ομάδα δεν γίνεται ποτέ καλή με τις μεταγραφές. Για να είσαι πανίσχυρος και πολύ δυνατός θα πρέπει να έχεις τα απαραίτητα συστατικά, όπως η πειθαρχεία, η προπόνηση, η ομοιογένεια. Όλα αυτά τα στοιχεία δίνουν ένα χαρακτήρα στην ομάδα. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα, που να παίζει καλό ποδόσφαιρο, ώστε ο κόσμος να επιστρέψει στα γήπεδα και τα υπόλοιπα, όπως το πρωτάθλημα και η άνοδος θα έρθουν από μόνα τους. Ακόμη είναι πολύ νωρίς να πούμε γι' αυτά τα πράγματα, γιατί δεν φτάνουν οι καλές μεταγραφές για να φτάσεις στον στόχο σου, αφού θα πρέπει να δουλέψεις σκληρά καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Θέλουμε ο κόσμος να επιστρέψει στο γήπεδο, γιατί μας λείπει και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο ώστε να τον κάνουμε να γυρίσει. Πρέπει να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, με λίγα λόγια και να δουλέψουμε σκληρά. Οι πράξεις στο ποδόσφαιρο γίνονται μέσα στο γήπεδο”.

* Οι μεταγραφές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής από την ομάδα σας είναι πάρα πολύ καλές, αφού έχουν έρθει καλά ονόματα του χώρου. Ο κόσμος πιστεύεται ότι θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά σας και θα σταθεί δίπλα στην προσπάθεια της ομάδα σας;

“Ο κόσμος βλέπει τις κινήσεις που κάνει η ομάδα και περιμένει να δει και την συμπεριφορά που θα έχει και τότε αν όλα πάνε καλά πιστεύω ότι θα έρθει στο γήπεδο. Ένας λόγος για να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο είναι και τα αποτελέσματα. Το έργο μας δεν είναι εύκολο, αφού η ομάδα δεν ήταν σε ενεργό δράση όλα αυτά τα χρόνια, πέρσι μπήκε στο πρωτάθλημα την τελευταία στιγμή, ενός φέτος έχουμε ξεκινήσει το σχεδιασμό αρκετά νωρίς. Όλα αυτά θα πρέπει να τα καλύψουμε, πρέπει να πείσουμε τον κόσμο της Σύρου, ότι είμαστε μία ομάδα που έχει στόχο τον πρωταθλητισμό, αλλά για να έρθει αυτό το στοιχείο, θα πρέπει να εμφανίσουμε μία συνοχή και μία ομοιογένεια έτσι ώστε να πείσουμε τον κόσμο ότι κάτι έχει αλλάξει”.

Για το πότε έχει προγραμματιστεί η έναρξη της προετοιμασίας ο κ. Πούλος είπε: “Έχουμε ήδη παραγγείλει κάποια υλικά για την προετοιμασία, καθώς διαπιστώσαμε κάποιες ελλείψεις με το Γενικό Αρχηγό της ομάδας. Η προετοιμασία θα ξεκινήσει όσο πιο νωρίς γίνεται και όλα θα εξαρτηθούν από το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Σύμφωνα όμως με τα μέχρι τώρα δεδομένα η προετοιμασίας μας θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου”.

“Δεν πρέπει να υπάρχει μέτρο για την υποχρεωτικότητα των μικρών”

* Η επιτροπή πρωταθλήματος της νέας Γ' Εθνικής κατάργησε την υποχρεωτική συμμετοχή μικρών στην ενδεκάδα, πιστεύεται ότι το ίδιο πρέπει να ισχύσει και στο πρωτάθλημα των Κυκλάδων;

“Είναι ένα θέμα το οποίο το έχω ζήσει με μία ομάδα, όπου αν και ήταν υποχρεωτική η συμμετοχή δύο παικτών εγώ χρησιμοποιούσα πολλούς περισσότερους, γιατί τα παιδιά είχα όρεξη και δούλευαν σκληρά. Ο προπονητής της εκάστοτε ομάδας διαλέγει σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια τους καλύτερους ποδοσφαιριστές. Τώρα, αν υπάρχουν μικροί που είναι καλοί, γιατί να μην παίζουν; Αν τώρα όμως, οι μεγάλοι είναι καλύτεροι, τότε θα πρέπει να παίζουν οι μεγάλοι. Το θέμα για μένα είναι ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει περιορισμός, για μικρούς στην ενδεκάδα, γιατί η Δ' Εθνική μας έδειξε ότι δεν λειτούργησε θετικά το μέτρο, αφού κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν και προσπάθησαν να βγάλουν χρήματα απ' αυτό. Καλοί ποδοσφαιριστές έμεναν στον πάγκο των ομάδων γιατί υπήρχε το μέτρο των μικρών, χωρίς οι μικροί να αξίζουν να παίζουν βασικοί. Το μέλλον είναι οι μικροί κι αυτό θα πρέπει να το δουν όλοι σε επίπεδο ακαδημιών ή σε επίπεδο ομάδων που θα έχουν μικρούς. Σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα νομίζω ότι οι μικροί θα πρέπει να παίζουν γιατί το αξίζουν. Στις μεγάλες ομάδες βλέπουμε, αν και δεν υπάρχει περιορισμός ή υποχρεωτικότητα, ότι υπάρχουν μικροί που παίζουν γιατί το αξίζουν, όχι γιατί τους το επιβάλουν. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό κι αν μας βοηθήσει ο θεός και ανέβουμε κατηγορία, τότε θα κοιτάξουμε να αποκτήσουμε ότι καλύτερο υπάρχει στη Σύρο. Η άποψή μου είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει μέτρο για την υποχρεωτικότητα των μικρών στις ανδρικές κατηγορίες, αλλά θα πρέπει τα παιδιά να έρχονται και να δουλεύουν με τους μεγάλους, ώστε να φτάσουν στο επίπεδο που πρέπει και στη συνέχεια να παίζουν γιατί το αξίζουν”.

Σταύρος Μαυράκης (Εφημερίδα Κοινή Γνώμη)

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares