Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 16:31

Δύσκολη δοκιμασία στο Ρέντη ο Φοίνικας. Ανακοίνωσε Dornelas

finikas-olympiakos-1-4-2012-1

Υψηλό είναι το εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει η ομάδα μας για την 8η αγωνιστική της Volleyleague ΟΠΑΠ 2012-2013, καθώς αύριο Σάββατο (16:00, Novasports 3) φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό στο κλειστό γυμναστήριο “Μ. Μερκούρη” του Ρέντη.

Οι ερυθρόλευκοι είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος και βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας χωρίς να έχουν γνωρίσει την ήττα στις πρώτες επτά αγωνιστικές. Η πρώτη τους βαθμολογική απώλεια σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα όπου επικράτησαν με 3-2 σετ του Εθνικού στην Αλεξανδρούπολη και έχασαν έτσι τον πρώτο τους βαθμό.

Πάτρας: “Να δείξουμε ότι είμαστε σε υψηλό επίπεδο”

Αναμφίβολα το έργο του Φοίνικα είναι πολύ δύσκολο και το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι το υψηλότερο “εμπόδιο” που θα κληθεί να ξεπεράσει η ομάδα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ωστόσο η ομάδα μας πρέπει να παραταχθεί στο γήπεδο με σεβασμό, αλλά όχι φόβο για τον αντίπαλο, να κάνει το παιχνίδι της και να προσπαθήσει να πάρει ότι καλύτερο μπορεί. Άλλωστε το έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι της… ταιριάζουν τα δύσκολα. Σ’ αυτό το μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του προπονητή Χρήστου Πάτρα: “Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι με αντίπαλο μία ομάδα η οποία βαθμολογικά, αλλά και αντικειμενικά, δείχνει να είναι εξαιρετικά φορμαρισμένη. Από τη δική μας πλευρά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε όπως πρέπει να παίζουμε σε όλα τα παιχνίδια. Πρέπει να μπούμε στο γήπεδο και να προσπαθήσουμε να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχουμε. Να δώσουμε στους εαυτούς μας, αλλά και συνολικά σαν ομάδα, τη δυνατότητα να καταλάβουμε και να δείξουμε ότι είμαστε σε υψηλό επίπεδο”.

Η προϊστορία των δύο ομάδων

Η προϊστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες σε επίπεδο Α1 κατηγορίας είναι “σύμμαχος” του Ολυμπιακού, καθώς σε σύνολο 8 αγώνων οι ερυθρόλευκοι μετρούν 6 νίκες έναντι 2 του Φοίνικα. Μάλιστα σε κανονική περίοδο η ομάδα μας δεν έχει κερδίσει ποτέ τον Ολυμπιακό, ωστόσο οι δύο νίκες που έχει είναι και οι πιο σημαντικές αφού σημειώθηκαν στους ημιτελικούς του περσινού πρωταθλήματος.

Στην πρώτη σεζόν του “πειρατικού” στην κορυφαία κατηγορία (2008-2009) οι Πειραιώτες είχαν δυσκολευτεί και στα δύο παιχνίδια, επικρατώντας με 3-1 σετ στο Ρέντη και με 3-2 σετ στη Σύρο. Την επόμενη χρονιά (2009-2010) η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη με τον Ολυμπιακό να επικρατεί εύκολα (3-0 σετ) και στους δύο αγώνες. Πέρυσι, για την 4η αγωνιστική (7 Νοεμβρίου του 2011) οι ερυθρόλευκοι είχαν περάσει με 3-1 από τη Σύρο, ενώ στον 2ο γύρο (4 Φεβρουαρίου του 2012, 15η αγωνιστική) είχαν επικρατήσει σαν γηπεδούχοι με 3-0.

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν ξανά αντιμέτωπες στα ημιτελικά των πλέι-οφ με την ομάδα μας να έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Το πρώτο παιχνίδι έγινε την 1η Απριλίου στη Σύρο, αλλά η πρώτη νίκη στην ιστορία του Φοίνικα επί του Ολυμπιακού μόνο ψέμα δεν ήταν! Το “πειρατικό” έκανε επίδειξη δύναμης και επιβλήθηκε με 3-0 σετ (25-23, 25-20, 25-17). Στο δεύτερο παιχνίδι στο Ρέντη (4 Απριλίου) όλοι περίμεναν την αντίδραση των Πειραιωτών, αλλά αυτή κράτησε μόνο για ένα σετ… Πήραν το πρώτο σετ με 25-18, αλλά η ομάδα μας επικράτησε στα επόμενα τρία (21-25, 22-25, 23-25) και έγραψε ιστορία με την πρόκρισή της στους τελικούς.

Τέλος, οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες και την φετινή σεζόν για τον 2ο προκριματικό όμιλο του Λιγκ Καπ που φιλοξενήθηκε στη Σύρο στις αρχές Οκτωβρίου. Ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 3-0 σετ και ήταν αυτός που πήρε την πρόκριση για το final-4 της διοργάνωσης.

DORNELAS2-2012

Ανακοίνωση συμφωνίας με τον αθλητή P. Dornelas

Το ΤΑΑ Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ανακοινώνει την συμφωνία του με τον αθλητή Pedro B. Dornelas, ο οποίος θα αγωνίζεται στην ομάδα μας μέχρι το τέλος της σεζόν 2012-2013. Ο Dornelas είναι Βραζιλιάνος, έχει γεννηθεί την 1-7-1980 και η θέση του είναι διαγώνιος, ωστόσο έχει αγωνιστεί στην καριέρα του και ως ακραίος. Ο ύψους 1.94μ. αθλητής έχει φορέσει την φανέλα πολλών εκ των κορυφαίων ομάδων της πατρίδας του, καθώς και αυτή της Βελγικής Lennik, ενώ έχει περάσει ξανά από το ελληνικό πρωτάθλημα τη σεζόν 2010-2011 με τη φανέλα της ΕΑ Πατρών, όπου ήταν συμπαίκτης με τους νυν αθλητές του Φοίνικα Βασίλη Κουρνέτα και Δημήτρη Σουλτανόπουλο. Με την Πατρινή ομάδα είχε διακριθεί στην Volleyleague, καθώς είχε αναδειχτεί πρώτος σκόρερ, καλύτερος επιθετικός (πόντους από επίθεση) και πρώτος σε άσους στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ο 32χρονος Βραζιλιάνος ήρθε στη Σύρο το βράδυ της περασμένης Τρίτης και από την Τετάρτη μετέχει κανονικά στις προπονήσεις της ομάδας. Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Φοίνικα ανέφερε: “Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για μένα. Ο Φοίνικας είναι μία από τις ελάχιστες ομάδες, ίσως και η μοναδική, για την οποία θα ερχόμουν στην Ελλάδα την δεδομένη χρονική στιγμή. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και που θα είμαι πάλι συμπαίκτης με τον Βασίλη και τον Δημήτρη. Πιστεύω ότι θα είναι μια καλή χρονιά τόσο για μένα προσωπικά όσο και για την ομάδα και εύχομαι να πετύχουμε τους στόχους μας”.

 

Του Δημήτρη Ζολώτα

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares