Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 15:53

Στη Μίκρα για το πρώτο βήμα για τους Πειρατές

Του Δημήτρη Ζολώτα

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση των αγωνιστικών του υποχρεώσεων έχει μπει ο Φοίνικας που αύριο (ώρα έναρξης 19:00, Γεωργιάδης-Βασιλειάδης) φιλοξενείται στη Μίκρα από τον Άρη, στο πρώτο παιχνίδι της σειράς για τις θέσεις 5-6 της Volleyleague ΟΠΑΠ 2012-2013 που κρίνεται στις δύο νίκες.

Η ομάδα μας θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της 5ης θέσης και το ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Challenge Cup, ώστε την επόμενη εβδομάδα στη Σύρο να έχει δύο ευκαιρίες για να τελειώσει τη σειρά. Υπενθυμίζεται ότι το επόμενο παιχνίδι θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Απριλίου και αν χρειαστεί τρίτο θα γίνει την επόμενη μέρα (Κυριακή 21 Απριλίου).

Χωρίς Κοβάσεβιτς – Τσέργας: “Τελευταίος στόχος η 5η θέση”

Η αποστολή του Φοίνικα αναχώρησε στις 4 τα ξημερώματα για τον Πειραιά και αυτή την ώρα ταξιδεύει οδικώς για τη Θεσσαλονίκη όπου αναμένεται να φτάσει το μεσημέρι. Σ’ αυτή δεν μετέχει ο Κοβάσεβιτς που έμεινε στη Σύρο, καθώς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που έχει στον προσαγωγό, δεν προπονήθηκε όλη την εβδομάδα και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος προτίμησε να τον προφυλάξει ώστε να τον έχει διαθέσιμο την επόμενη εβδομάδα. Η ομάδα θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της με πρωινή προπόνηση αύριο στη Μίκρα.

Ο Σωτήρης Τσέργας μίλησε στο foinikasclub.gr για το αυριανό παιχνίδι. “Αυτή η σειρά των αγώνων είναι οι τελευταίες υποχρεώσεις της ομάδας για φέτος. Όσο και αν υπάρχει απογοήτευση που μείναμε εκτός 4άδας, θέλουμε να πετύχουμε τον τελευταίο μας στόχο που δεν είναι άλλος από την 5η θέση και την έξοδο στην Ευρώπη” ανέφερε αρχικά ο έμπειρος πασαδόρος και αναφερόμενος στον αυριανό αντίπαλο πρόσθεσε: “Ο Άρης δίκαια βρίσκεται να διεκδικεί την 5η θέση. Έκανε έναν πολύ καλό πρώτο γύρο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Είναι μία ομάδα που χρειάζεται πολύ προσοχή και πρέπει να την πιέσουμε πολύ από το σέρβις γιατί έχει πολύ καλή υποδοχή”. Σχετικά με το σύστημα διεξαγωγής αυτών των αγώνων τόνισε: “Θεωρώ ότι επειδή το πρώτο ματς διεξάγεται στην έδρα της ομάδας που έχει μειονέκτημα η γηπεδούχος ομάδα, στην προκειμένη περίπτωση ο Άρης, είναι αυτή που θα έχει περισσότερο άγχος γιατί ξέρει ότι αν δεν τα καταφέρει πρέπει μετά να κερδίσει και στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια”.

Προϊστορία

Από μία νίκη στην έδρα τους πανηγύρισαν οι δύο ομάδες στην κανονική διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος. Πιο πρόσφατο είναι το παιχνίδι στη Σύρο, στις 19 Ιανουαρίου, όπου ο Φοίνικας επικράτησε με 3-1 σετ (25-22, 22-25, 25-23, 25-17) με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λάππα (17 πόντους με 12/18 επιθέσεις, 4 άσους και 1 μπλοκ) και πρώτο σκόρερ τον Ντορνέλας (23 πόντους με 19/35 επιθέσεις, 2 άσους και 2 μπλοκ). Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, τον περασμένο Νοέμβριο, ο Άρης είχε πάρει εύκολα τη νίκη με 3-0 σετ (25-20, 25-20, 25-19), έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζελάτη (20 πόντους με 19/24 επιθέσεις και 1 άσο).

Με αυτά τα παιχνίδια, η προϊστορία των δύο ομάδων στην κορυφαία κατηγορία έφτασε αισίως τους 11 αγώνες, με την ομάδα μας να έχει οριακό προβάδισμα στις νίκες (6-5). Την πρώτη χρονιά του Φοίνικα στην κορυφαία κατηγορία (2008-2009), στην κανονική περίοδο κάθε ομάδα επικράτησε στην έδρα της, 3-0 σετ οι κίτρινοι στη Θεσσαλονίκη και 3-1 σετ το “πειρατικό” στη Σύρο. Ωστόσο οι δύο ομάδες τέθηκαν ξανά αντιμέτωπες στα πλέι-οφ για την 5η θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο του Challenge Cup, όπως και φέτος. Η ομάδα μας έσπασε το πλεονέκτημα έδρας του Άρη στο πρώτο ματς (3-1 σετ), ωστόσο οι Θεσσαλονικείς απάντησαν με τον ίδιο τρόπο στην Ερμούπολη (3-2 σετ). Το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι ήταν συναρπαστικό και γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συριανού συλλόγου, καθώς η νίκη με 3-2 σετ μέσα στη Θεσσαλονίκη έφερε τον Φοίνικα στην 5η θέση και την έξοδο στην Ευρώπη. Την επόμενη χρονιά (2009-2010), ο σαφώς αποδυναμωμένος Φοίνικας που υποβιβάστηκε στην Α2, υπέστη δύο ήττες με 3-0 σετ. Πέρυσι όμως, το “πειρατικό” πανηγύρισε δύο επιτυχίες απέναντι στον Άρη και μάλιστα με 3-0 σετ.

 

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares