Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013 08:11

Ούτε «σετ» δεν χάνει το πειρατικό! 3 στα 3 με ΠΑΟ

Του Δημήτρη Ζολώτα

Νικηφόρο ήταν και το τρίτο φιλικό παιχνίδι του Φοίνικα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά στο κλειστό της Κυψέλης, με την ομάδα μας να επικρατεί και πάλι με 3-0 σετ (25-20, 27-25, 25-18).

Οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έδειξαν ότι βρίσκονται σταθερά σε καλό δρόμο, ενώ από παιχνίδι σε παιχνίδι βελτιώνουν και τους τομείς στους οποίους υπάρχουν αδυναμίες.

Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι η ομάδα είναι έτοιμη, άλλωστε κάτι τέτοιο θα ήταν αφύσικο την δεδομένη χρονική στιγμή, ωστόσο φαίνονται ήδη τα πρώτα δείγματα της δουλειάς που έχει γίνει κατά την περίοδο της προετοιμασίας και τα “μηνύματα” που στέλνει το “πειρατικό” είναι αισιόδοξα. Μέσα από τα φιλικά που ακολουθούν (δύο με ΑΕΚ το προσεχές Σαββατοκύριακο και το 1ο Διεθνές Τουρνουά Νοτίου Αιγαίου στις 27-29 Σεπτεμβρίου), ο Φοίνικας θα μπορέσει να βρει ακόμα καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό και να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμος στην έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Σε σχέση με τα δύο παιχνίδια στη Σύρο, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος πραγματοποίησε μία αλλαγή με τον Λάππα να ξεκινά βασικός αντί του Γιάνουσεκ και τον Σλοβάκο να μοιράζεται το χρόνο συμμετοχής με τον Ντιάτσκοφ. Στο 3ο σετ ο έμπειρος τεχνικός χρησιμοποίησε τους Τσέργα και Σφενδυλάκη αντί των Τερζή και Τακουρίδη. Για τον Παναθηναϊκό απουσίασαν και πάλι οι ανέτοιμοι Καριπίδης, Αμορόσο, ενώ αντί των Καπίρη, Κουρούπη αγωνίστηκαν οι Μανιόπουλος και Πολυχρονιάδης αντίστοιχα.

Αιχμή του δόρατος για την ομάδας μας ήταν και πάλι ο Ζατς, με τον αυστριακό διαγώνιο να τελειώνει το ματς με 20 πόντους, όντας εντυπωσιακός σε σερβίς και μπλοκ. Το παιχνίδι παρακολούθησε από κοντά και ο πρόεδρος του Φοίνικα Δημήτρης Παλιόπορτας. Μετά τη λήξη του αγώνα, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος αρκέστηκε να δηλώσει: “Δοκιμάζουμε κάποια σχήματα και σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι”.

Παναθηναϊκός (Λάιος): Στιβαχτής 1, Μπέλος 13 (12/23 επ.), Πενόλιο 7 (7/16 επ., 64% υπ.), Μανιόπουλος 7 (7/19 επ., 83% υπ.), Μαδούρας 4 (1/5 επ., 2 μπλοκ), Μουρ 6 (4/12 επ., 2 μπλοκ), Πολυχρονιάδης (λ-57% υπ.-14% άριστες), Λιόντας.

Φοίνικας Σύρου (Ανδρεόπουλος): Τερζής 1, Ζατς 20 (13/28 επ., 4 μπλοκ, 3 άσους), Λάππας 7 (5/12 επ., 2 μπλοκ, 35% υπ.), Ντιάτσκοφ 5 (5/10 επ., 70% υπ.), Τακουρίδης 1, Πελεκούδας 6 (4/8 επ.), Παπαδημητρίου (λ-80% υπ.-50% άριστες), Γιάνουσεκ 5 (3/7 επ., 2 μπλοκ, 50% υπ.), Σφενδυλάκης, Τσέργας 1, Αρβανίτης.

Μετά τη λήξη του φιλικού με τον Παναθηναϊκό στο κλειστό της Κυψέλης, ο Θάνος Παπαδημητρίου μίλησε στo foinikasclub.gr σχετικά με την εικόνα του Φοίνικα στα φιλικά με αντίπαλο το τριφύλλι και την πορεία της προετοιμασίας γενικότερα. Ο 30χρονος λίμπερο παρουσιάστηκε ικανοποιημένος απ’ όσα έχει δείξει μέχρι στιγμής η ομάδα, αν και χαρακτήρισε την εμφάνιση στο ματς της Αθήνας λίγο χειρότερη σε σχέση με τα δύο παιχνίδια στη Σύρο. Αναφορικά με τους στόχους του “πειρατικού”, ήταν ξεκάθαρος πως είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα και έθεσε ως μοναδικό την συνεχή βελτίωση της ομάδας από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares