Σάββατο, 05 Ιουλίου 2014 13:51

Στη Σέριφο, λόγω θυελλωδών ανέμων το Κυκλάδες Ρεγγάτα

Παραμένει στην Σέριφο με αναβολή της τελευταίας εκκίνησης το 20ο επετειακό Cyclades Regatta του NOTKλόγω έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ.

Η επιτροπή αγώνων ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα Σάββατο εκκίνηση για αύριο Κυριακή 6 Ιουλίου στις 9 το πρωί καθώς οι βόριοι άνεμοι που πνέουν φτάνουν τα 8 μποφώρ.

Στη Σέριφο ολοκληρώθηκε την Πέμπτη η τρίτη ιστιοδρομία του "Cyclades Regatta 2014" του ΝΟΤΚ που φέτος επαναλαμβάνει την πρώτη του διαδρομή, όταν ξεκίνησε ο αγώνας το 1995.

Με ανθοδέσμη και χειροκροτήματα υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Σερίφου κος Αντώνης Αντωνάκης και ο Λιμενάρχης Σερίφου κος Νίκος Κορτέσης το πρώτο σκάφος που τερμάτισε την τρίτη ιστιοδρομία.
Ήταν το Cosmote Έρυτος ΙΙ του Ν.Ο.Π.Φ με κυβερνήτη τον κο Κώστα Μάνθο.

Με σαμπάνια υποδέχθηκαν και το πρώτο σκάφος με αλλοδαπό πλήρωμα που έδεσε στο μόλο (το Farside XL του Ολλανδού MartinTimmermans), ο δήμαρχος, ο Λιμενάρχης και η έφορος Δημοσίων σχέσεων του ΝΟΤΚ Κέλυ Παυλίδου.

Τα 37 ιστιοπλοϊκά σκάφη που συμμετέχουν στο «Cyclades Regatta 2014» πήραν εκκίνηση από την Μήλο την Πέμπτη το πρωί και μετά από 27 ναυτικά μίλια με πολλά τάκ λόγω του βοριά έντασης 20 μιλίων, άρχισαν νωρίς το απόγευμα να δένουν στον μικρό μόλο της Σερίφου, τον οποίο το Λιμεναρχείο Σερίφου είχε παραχωρήσει αποκλειστικά στα αγωνιστικά και συνοδά σκάφη του αγώνα.
Τον αγώνα συνοδεύει η Κανονιοφόρος «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ» του Πολεμικού Ναυτικού.

Το αγωνιστικό κομμάτι για την Πέμπτη ολοκληρώθηκε νωρίς και οι αθλητές βρήκαν το χρόνο να ξεκουραστούν και να πάρουν δυνάμεις για τις εκδηλώσεις που είχαν προετοιμαστεί για τις ημέρες της παραμονής τους στο νησί.

Με welcome πάρτυ υποδέχθηκε τους 270 ιστιοπλόους το βράδυ της άφιξης τους στην μαγευτική Σέριφο το club-barSHARK” με κερασμένο ποτό, πολλά ντεσιμπέλ και χορό, ενώ μεσημεριανό πάρτυ με κερασμένη μπύρα, dj και μπάνιο κάτω από τον ήλιο των Κυκλάδων διοργάνωσε στο beach-barCalma” την Παρασκευή.

Το πρωί της Παρασκευής μοιράστηκαν στα σκάφη τυρόπιτες από το αρτοποιείο «Επιούσιον» και πάγος από το «yacht club Σέριφος», το οποίο το βράδυ το τελευταίο βράδυ στην Σέριφο γιόρτασε τα 20 χρόνια του Αγώνα κερνώντας ποτό όλους τους ιστιοπλόους στο ναυτικού στυλ στέκι του.

Στο εστιατόριο «Ίσαλος» ο Δήμος Σερίφου και ο ΝΟΤΚ πραγματοποίησαν την τελετή απονομής του τρίτου σκέλους του 20ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Κυκλάδες 2014 με καθιστό γεύμα, ντόπιο κρασί και παραδοσιακά μουσικά όργανα.
Αναμνηστικό δώρο ταπό τον Σύλλογο Γυναικών Σερίφου «Ανδρομέδα» μοιράστηκε το πρωί του Σαββάτου σε όλα τα σκάφη.

Για την βραδιά της έκτακτης παραμονής των πληρωμάτων στην Σέριφο, ο ΝΟΤΚ και το club SHARK έχει διοργανώσει πάρτυ με κερασμένο το πρώτο ποτό.

Οι νικητές της Ιστιοδρομίας Μήλος - Σέριφος είναι :

1ος ORCi overall και ORCi 2 :Ventus (Μιχάλης Κλούβας, ΝΟΤΚ)

1ος ORCi 1 : Cosmote-Erytos 2 (Κώστας Μάνθος, ΝΟΠΦ)

1ος ORC overall και 1ος ORC club 2: Himaira (Σταύρος Τορόσης, ΝΟΤΚ)

1ος ORC club 1: Afroditi-Solaris (Βασίλης Μιλιώτης, ΝΟΠΡ)

Ο αγώνας τελείτε με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού, υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Αθλοθέτης είναι η Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα Αθήνας. Επίσημοι Χορηγοί Επικοινωνίας είναι η ΝΕΡΙΤ, η Sportday, ο Nova-sport.fm και το Skip peron Deck.

Κατηγορία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares