Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023 12:39

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας: Με Καγιαλή - Ορφανό η Ελλάδα στο 49er

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βιλαμούρας βρίσκονται ο Ολυμπιονίκης Παύλος Καγιαλής με τον Ιωάννη Ορφανό στην κατηγορία 49er, εκπροσωπώντας την χώρα μας ανάμεσα σε 92 συμμετοχές από 28 χώρες.

Οι χώρες τις Ευρώπης θα διεκδικήσουν το μοναδικό εισιτήριο που θα δοθεί σε αυτόν των αγώνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Με τις ιστιοδρομίες να ξεκινούν την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, οι Έλληνες πρωταθλητές βρίσκονται στην Πορτογαλία εδώ και λίγες ημέρες με προπονητή τον Μιχάλη Μηλαίο. Η Βιλαμούρα θεωρείται πλέον κορυφαίος ιστιοπλοϊκός προορισμός για την προετοιμασία των αθλητών πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες, ενώ οι περισσότερες χώρες χρησιμοποιούν αυτό το πρωτάθλημα ως μέρος της εσωτερικής διαδικασίας τους για τους αθλητές που θα συμμετέχουν στις Ολυμπιακές τους ομάδες.

Παρά την έλλειψη υποστήριξης από την Ελληνική Ιστιοπλοΐκη Ομοσπονδία και την ανακοίνωση τους μόλις λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση των πρωταθλητών για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πως δεν θα προβούν ούτε στην κάλυψη των βασικών εξόδων, η ομάδα του 49er εξασφάλισε την ομαλή συμμετοχή της στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Ευρώπης, αφού είναι η μόνη κατηγορία που έχουμε ελληνική παρουσία σε τρεις Ολυμπιακές κατηγορίες. (49er, 49erFX NACRA17).

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την έλλειψη παρουσίας της ΕΙΟ, παρενέβη ο υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης διασφαλίζοντας την συμμετοχή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που κρίνεται απαραίτητο για την ομαλή συνέχιση στους αγώνες πρόκρισης για το Παρίσι 2024 στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια του Ολυμπιονίκη Παύλου Καγιαλή και του Ιωάννη Ορφανού.

Κατηγορία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares