Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 08:21

Η αφρόκρεμα του κυκλαδίτικου στίβου στη Χίο

Στη Χίο, στους 26ους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στίβου χτυπά αυτό το Σαββατοκύριακο ο παλμός του Αιγαιακού αθλητισμού.

Μεταξύ των 33 σωματείων που θα πάρουν μέρος από όλα τα νησιά, θα είναι και τα έξι από τα επτά σωματεία των Κυκλάδων, ο Α.Ο.Μυκόνου, ο Πανναξιακός, ο Ναξιακός, ο Ανδριακός, ο Παμμηλιακός και ο ΑΜΣ Ζευς Φιλωτίου. Δυστυχώς, θα απουσιάσει ο Ποσειδώνας Σύρου, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, λόγω εσωτερικών προβλημάτων.

Τα κυκλαδικά σωματεία θα αγωνιστούν συνολικά με περισσότερους από 40 αθλητές και αθλήτριες όλων των κατηγοριών, από τις κατηγορίες των Αντρών και των Γυναικών μέχρι τις κατηγορίες των παμπαίδων και παγκορασίδων Β΄.

armaou-naxos-2013-5

Το μεγάλο αστέρι των Κυκλάδων είναι ο 3ος στους φετινούς πανελλήνιους αγώνες Αντρών Κώστας Αναστασίου του Πανναξιακού, αθλητής με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2008 ο οποίος θα αγωνιστεί στα 400 απλά και στα 400 μέτρα με εμπόδια, και αναμένεται να επικρατήσει εύκολα και στα δύο αγωνίσματα. Ανάμεσα στα φαβορί συγκαταλέγονται ο Μιχάλης Κωνσταντάς στα 100 μέτρα, επίσης του Πανναξιακού, ο δεύτερος πέρυσι στην ίδια διοργάνωση σπρίντερ Γιώργος Κολιαράκης του Παμμηλιακού και ο Ευθύμης Μικές του Ναξιακού στις ρίψεις.

Δύο πρωτιές κυνηγά η Φραγκίσκα Αρμάου του ΑΟΜυκόνου στα 800 μέτρα και στα 200 μέτρα κορασίδων, ενώ την περυσινή της νίκη καλείται να υπερασπιστεί η Κατερίνα Κάτσα επίσης του ΑΟΜυκόνου που θα τρέξει στα 300 μέτρα παγκορασίδων Α΄.

nazou-maria-2013-mykonos

Πρωτιές κυνηγούν και δύο ακόμα αθλήτριες του Πανναξιακού, οι μικρές Ευθυμία Μπαϊράμη και Δήμητρα Τσαμοπούλου που εντυπωσιάσαν το καλοκαίρι με τις εμφανίσεις τους, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη εμφάνιση σε μεγάλους αγώνες της Μαρίας Νάζου του ΑΟΜυκόνου η οποία θα αγωνιστεί στα 60 μέτρα παγκορασίδων Α΄ .

kotronakis-yannis-andriakos-2013

Δυνατός εμφανίζεται στις ρίψεις, για μια ακόμη χρονιά,ο Ανδριακός με τον Θοδωρή Ξένο, τον Νίκο Γεωργίου και το νέο αίμα, τον Γιώργο Ζώταλη. Ως φαβορί κατεβαίνει επίσης η Μαρία Μανδηλαρά του Παναξιακού η οποία θα αγωνιστεί στη σφαιροβολία Παγκορασίδων Α΄.

Στα μετάλλια αναμένεται να βρεθούν επίσης, ο Δημήτρης Μανδηλαράς του Πανναξιακού, ο Γιάννης Κοτρωνάκης του Ανδριακού, ο Χρήστος Κόκλας του Πανναξιακού, ο Αντρέας Μαζαυλής του Ναξιακού, ο Νίκος Λυκούρης του ΑΟΜυκόνου και οι σπρίντερ του Φιλωτίου η Ειρήνη Ψαρρά και Σοφία Βασιλάκη.

 

Μεγάλο ερωτηματικό η Μαρία Θανάση του ΑΟΜυκόνου στα 3.000 μέτρα, εξίσου ικανή να είναι στα μετάλλια ή εκτός εξάδας. Στους αγώνες αναμένεται να διαπιστωθεί η πρόοδος των δύο Μήλιων αθλητών του Γιώργου Πουλημένου και της Νικολέτας Σκεπαθιανού. Το ίδιο ισχύει και για τους Καραγιάννη και Χίντρι του Ναξιακού.

Στους προηγούμενους Αιγαιοπελαγίτικους ο Ναξιακός είχε στεφθεί νικητής των αγώνων και ο Πανναξιακός είχε πλασσαριστεί στην 6η θέση. Συνολικά τα σωματεία των κυκλάδων είχαν συγκεντρώσει 226 βαθμούς και ο στόχος αυτής της χρονιάς, εκτός από τις διακρίσεις μεμονωμένα των αθλητών, εκτός από τις υψηλές τιμητικές θέσεις στην βαθμολογία των συλλόγων είναι τα σωματεία των Κυκλάδων να συγκεντρώσουν ακόμη περισσότερους βαθμούς.

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares