Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014 16:18

«Χάλκινος» ο Δημητράκης

Ο αθλητής του Πανναξιακού Ανδρέας Δημητράκης, αγωνίστηκε με την Εθνική Ελλάδας στο Ταλίν για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Στίβου (Μπρούνο Ζάουλι) και έδωσε σημαντικούς βαθμούς, αλλά στο τέλος η Ελλάδα δεν μπήκε στην τριάδα της ανόδου Ο αθλητής του Πανναξιακού Ανδρέας Δημητράκης, αγωνίστηκε με την Εθνική Ελλάδας στο Ταλίν για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Στίβου (Μπρούνο Ζάουλι) και έδωσε σημαντικούς βαθμούς, αλλά στο τέλος η Ελλάδα δεν μπήκε στην τριάδα της ανόδου

Η Ελλάδα πάλεψε στο μακρινό και βροχερό Ταλίν της Εσθονίας για την παραμονή της αφενός στην Α' κατηγορία του Στίβου αφετέρου για την άνοδό της στην SuperLeague, προσπάθησε αλλά στο τέλος πέτυχε μόνο τον ένα στόχο, την παραμονή στη κατηγορία.. Η Εθνική ομάδα Στίβου στις δύο ημέρες των αγώνων, ξεκίνησε δυναμικά αλλά τη δεύτερη ημέρα πάτωσε καθώς οι αθλητές εμφανίστηκαν ιδιαίτερα επηρεασμένοι από τις καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν στην 5η θέση και να μείνουν εκτός διεκδίκησης της τριάδας.

Από τους πρωταγωνιστές των αγώνων, ο «δικός μας» ο Ανδρέας Δημητράκης του Πανναξιακού ο οποίος αγωνίστηκε την πρώτη ημέρα στα 1500 μέτρα και τερμάτισε στην 3η θέση με χρόνο 3.51 που μπορεί να ήταν χειρότερος από το ατομικό του ρεκόρ (3.45) αλλά αρκετό να του δώσει το χάλκινο μετάλλιο και όπως σημειώθηκε από τους ειδικούς «με τον Δημητράκη πήραμε τους πλέον ανέλπιστους βαθμούς στην πρεμιέρα των αγώνων». Στην 8η θέση στα 3.000 μέτρα στιπλ, τερμάτισε η Μαρία Παρδάλου που αγωνίζεται με τα χρώματα του ΑΟ Μυκόνου συμπληρώνοντας τη προσπάθεια των εκπροσώπων από τα νησιά των Κυκλάδων.

Χάσαμε

Από εκεί και πέρα, η άνοδος χάθηκε για 14 βαθμούς αλλά δύο αγωνίσματα πριν το τέλος των αγώνων όλα ήταν ανοιχτά με τη διαφορά ανάμεσα στη 3η Φιλανδία να είναι μόλις στους 9 βαθμούς. Όμως, οι δύο σκυτάλες (γυναίκες και άνδρες στα 4χ400) δεν έδωσαν κάτι περισσότερο από την 9η θέση και το .πουλάκι πέταξε. Kai η Ελλάδα ανανέωσε το ραντεβού της με την Α' κατηγορία κάνοντας ένα βήμα προς τα πίσω, καθώς έως τώρα- στη νέα μορφή της διοργάνωσης, ως ενιαία ομάδα ανδρών και γυναικών- είναι η πρώτη φορά που θα περάσει δεύτερη συνεχομένη χρονιά μακριά από τη SuperLeague. Κάτι που στο παρελθόν τα τελευταία χρόνια είχε συμβεί με την ανδρική ομάδα της Ελλάδας, όταν επί τρία χρόνια.. πάλευε να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια. Όπως και να έχει. ιστορία θα γράψει ότι προβιβάστηκαν φέτος στην SuperLeague οι Λευκορωσία (302,5), Νορβηγία (300) και Φινλανδία (290,5), με τέταρτη τη Ρουμανία (281,5) και την Ελλάδα να ακολουθεί (276,5). Το δρόμο προς τα κάτω πήραν Σλοβενία (290,5) και Ουγγαρία (191), ενώ παρέμειναν στη κατηγορία (μαζί με Ρουμανία, Ελλάδα) και οι Εσθονία (267,5),

Πορτογαλία (245,5), Ιρλανδία (242,5), Βέλγιο (239) και Λιθουανία (226).

Μπόνους

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πριμ πήραν οι αθλητές που τερμάτισαν στην πρώτη τετράδα (500, 400, 300 και 200 ευρώ αντίστοιχα), με την Ομοσπονδία να πληρώνει περίπου 13.000 ευρώ ενώ μπόνους πήραν ύψους 300 ευρώ πήραν και όσοι μπήκαν στην ομάδα και δεν ανήκουν σε κάποιες από τις έμμισθες κατηγορίες του σχεδιασμού. Τα περισσότερα χρήματα πήρε ο Λουκούργος Τσάκωνας ήτοι 800 ευρώ χάρη στη 2η θέση στα 100 και 200 μέτρα. Ενώ ο Ανδρέας Δημητράκης του Πανναξιακού πήρε ως πριμ 300 ευρώ για τη 3η θέση στα 1500 μέτρα. Τα ίδια χρήματα πήρε και η Μαρία Παρδάλου καθώς ανήκει στη κατηγορία των αθλητριών που είναι εκτός των κατηγοριών των εθνικών κλιμακίων.Το επόμενο ραντεβού των αθλητών είναι για τις 19 Ιουλίου όπου και θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοιχτού Στίβου (ΟΑΚΑ) με τον Πανναξιακό να έχει πολλές ελπίδες για συλλογή μεταλλίων.

Πηγή: Εφημερίδα Κυκλαδική

 

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares