Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 14:19

Η Ελευθερία Πετρουλάκη έκανε δύο τις νίκες της στην Αυθεντική Διαδρομή

Μόλις στον τρίτο μαραθώνιο της καριέρας της και η Ελευθερία Πετρουλάκη (ΑΟ Μυκόνου) κατάφερε να έχει ήδη στο βιογραφικό της δύο νίκες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου και μία στην γενική κατάταξη του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Η αθλήτρια από την Κρήτη τερμάτισε στην πρώτη θέση του σημερινού αγώνα με 2 ώρες 45.50 και παρά το γεγονός ότι δυσκολεύτηκε αρκετά από τις καιρικές συνθήκες βελτίωσε το ρεκόρ της στη διαδρομή, που ήταν 2.46.09 από τον περσινό αγώνα. Η Πετρουλάκη έχει στόχο της χρονιάς να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Παρισιού στον Ημιμαραθώνιο τον Αύγουστο, ωστόσο τον Απρίλιο θέλει να κάνει έναν δυνατό μαραθώνιο στην Ευρώπη. Δευτερή με 3 ώρες 02.29 ήταν η Κατερίνα Ασημακοπούλου (ΠΓΣ), η παλιά πρωταθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων, που τελευταία χρόνια επιστρέφει με τον μαραθώνιο. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Παναγιώτα Βλαχάκη (ΓΑΣ Ιλισσός) που θέλει να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο μετά τα προβλήματα τραυματισμών τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα η Βλαχάκη, η οποία τερμάτισε σε 3.04.25 έκανε τον πρώτο της μαραθώνιο μετά τους Ολυμπιακούς του 2016.

 
"Ήταν ίσως ο πιο δύσκολος αγώνας στην καριέρα μου, είχε πολύ αέρα. Είμαι όμως πολύ ευχαριστημένη όμως που τερμάτισα και θα ήθελα να ευχαριστήσω έναν έναν ξεχωριστά τους θεατές τόσο στο στάδιο όσο και κατά μήκος της διαδρομής που μας ενθάρρυναν να ολοκληρώσουμε τη διαδρομή. Μετά το 30ο χιλιόμετρο η δική τους παρότρυνση ήταν αυτή που με κράτησε. Μέσα στους επόμενους στόχους μου είναι ένας γρήγορος μαραθώνιος μέσα στην άνοιξη", είπε η Ελευθερία Πετρουλάκη, ενώ από την πλευρά της η Κατερίνα Ασημακοπούλου, είπε: "Από την αρχή είχα κάποιο πρόβλημα στην κοιλιά μου και έπαθα κράμπα. Δυσκολεύτηκα από την αρχή της κούρσας. Μας έπιασε και βροχή δυσκολεύοντας την κατάσταση. Με κράτησε όμως μέσα στον αγώνα η δύναμη που μας έδινε ο κόσμος. Αυτό που ζούμε στη διαδρομή και στο τερματισμό από τους θεατές είναι κάτι μοναδικό. Νιώθω ικανοποιημένη, αφού πέτυχα το στόχο μου και κατέλαβα μια θέση στο βάθρο".

Η Παναγιώτα Βλαχάκη, από την πλευράς της, είπε: "Είναι ο πρώτος μαραθώνιος μετά τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς. Ξεκίνησα συντηρητικά, ήθελα να απολαύσω τη διαδρομή και μου βγήκε ευχάριστα. Μια θέση στο βάθρο μου δίνει περισσότερη δύναμη να συνεχίζω να τρέχω και να κάνω αυτό που αγαπάω. Ευχαριστώ τον κόσμο. Και τους θεατές και όσους τρέχαμε μαζί. Είναι απίστευτο πως βοηθάμε ο ένας τον άλλο".

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares