Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012 10:43

ΑΟ Μυκόνου: Τα κορίτσια του στίβου πρώτα στην Ελλάδα

stivos panellinioi anwmalou dromou

Απίστευτο και όμως αληθινό:

Τα κορίτσια του στίβου πρώτα στην Ελλάδα

Χρυσό μετάλλιο στα 2.000 μέτρα παγκορασίδων στην ομαδική βαθμολογία

Την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου που έγινε στο Μαρκόπουλο Αττικής κατέκτησαν οι παγκορασίδες Α΄ του Αθλητικού Ομίλου Μυκόνου στα 2000 μέτρα.

Συγκεκριμένα, ο σύλλογός μας κατέκτησε την πρώτη μεγάλη πανελλήνια νίκη του και μάλιστα στην ομαδική βαθμολογία, που αποδεικνύει τη δουλειά σε βάθος που γίνεται στο σύλλογο, με 53 βαθμούς μπροστά από συλλόγους όπως ο Πέλοπας Πατρών, ο ΑΟΔράμας, ο Πανιώνιος, ο Πανελλήνιος, ο ΓΑΣΙλισσός, και πολλοί άλλοι.

Πρώτη φορά σύλλογος από τις Κυκλάδες κατακτά χρυσό μετάλλιο στην ομαδική βαθμολογία σε πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου και αν αναλογιστούμε ότι ο στίβος στη Μύκονο μετρά λιγότερο από τρία χρόνια ζωής στα πανελλήνια στιβικά δρώμενα η επιτυχία του λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ο ΑΟΜυκόνου πήρε μέρος στον αγώνα με επτά αθλήτριες: Την Φραγκίσκα Αρμάου (9η στην τελική κατάταξη με επίδοση 7.14), την Καλλιόπη Συκινιώτη (18η με 7.29), την Κατερίνα Κάτσα (26η με 7.38), την Μαργαρώ Νάζου (53η με 8.10), την Μαρκέλα Βερώνη (60η με 8.20), την πρωτεμφανιζόμενη με την ομάδα μας Κλαούντια Μπεντνάρσκα (67η με 8.24), και την Κική Γιαβρούτα (87η με 8.57).

Λίγα λόγια για τις αθλήτριες μας : Η Φραγκίσκα Αρμάου είναι η αθλήτρια που κατέκτησε την 8η θέση στο περασμένο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου στα 2.000 μέτρα, ήταν 2η στο διασυλλογικό πρωτάθλημα στο ίδιο αγώνισμα και είναι η κάτοχος του ρεκόρ συλλόγου στα 1.000 μέτρα του κλειστού στίβου, η Καλλιόπη Συκινιώτη ήταν 7η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στα 2000 μέτρα, κάτοχος του ρεκόρ συλλόγου στην ίδια απόσταση, ήταν 1η στο διασυλλογικό πρωτάθλημα του 2011 και δέκατη στην τελική λίστα του ΣΕΓΑΣ στα 2000 μέτρα παγκορασίδων Α΄ για το 2011. Και οι δύο έχουν στόχο για την νέα αγωνιστική περίοδο που μόλις ξεκίνησε τη διάκριση στα αγωνίσματα της κατηγορίας τους όχι μόνο στα 2000 μέτρα αλλά και στα 1.000 μέτρα, αλλά και στην ακόμη μεγαλύτερη κατηγορία, των κορασίδων, που από φέτος έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος . Μάλιστα η Καλλιόπη φλερτάρει ήδη με την ιδέα της συμμετοχής σε μεγαλύτερες αποστάσεις όπως τα 3.000 μέτρα. Η Κατερίνα Κάτσα, κατά ένα χρόνο μικρότερη από τις προηγούμενες είναι η ανερχόμενη δύναμη του συλλόγου μας στις αποστάσεις ημιαντοχής με αρκετές επιτυχίες ήδη και στόχο τη συμμετοχή στον τελικό στα 600 ή στα 1000 μέτρα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου. Η Μαργαρώ Νάζου, 2η το 2011 στους Αιγαιοπελαγίτικους στα 300 μέτρα αν και τραυματίας για περισσότερο από δύο μήνες επανήλθε στις προπονήσεις μόλις πριν από λίγες βδομάδες και κατάφερε να τερματίσει σε πολύ καλύτερη θέση από ότι πέρυσι στην αντίστοιχη διοργάνωση και με νέο ατομικό ρεκόρ. Η Μαρκέλα Βερώνη, η γνωστή βαδίστρια μας και κάτοχος του ρεκόρ συλλόγου στα 3.000 μέτρα βάδην, έλαβε μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου αλλά εξακολουθεί να θέτει στόχους βελτίωσης στο επίπονο αγώνισμα του βάδην. Η Κλαούντια Μπεντνάρσκα έκανε την πρώτη εμφάνισή της με τα χρώματα του συλλόγου μας, πήρε το βάπτισμα του πυρός σε μεγάλους αγώνες και έδειξε ιδιαίτερη μαχητικότητα στην κούρσα, καθώς στα τελευταία 200 – 300 μέτρα ξεπέρασε με παρατεταμένο φίνις περισσότερες από δέκα αθλήτριες που μέχρι εκείνη τη στιγμή προπορεύονταν της αθλήτριάς μας. Τέλος, ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στην Κική Γιαβρούτα, που αν και αθλήτρια της ταχύτητας και όχι της αντοχής έβαλε προσωπικό στοίχημα από την αρχή της σεζόν να πετύχει τη συμμετοχή της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου και κατάφερε μάλιστα να τερματίσει με νέο ατομικό ρεκόρ και αξιοπρεπή εμφάνιση.

stivos.1

Τα κορίτσια αφιέρωσαν τη νίκη τους στους προπονητές τους, τη Δωροθέα Καγιουκλάκη και τον Πέτρο Δημητσάντο και στο μωρό τους που γεννήθηκε πριν από 20 περίπου μέρες.

Το τμήμα στίβου ευχαριστεί την εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων Sixt για την υποστήριξή της και την παλιά δρομέα μας Ελένη Πατσίλη, η οποία με την ιδιότητα της πλέον ως βοηθός φυσιοθεραπευτή βοήθησε στην αποκατάσταση της ομάδας μας μετά τον αγώνα.


Μύκονος, 5 Μαρτίου 2012

-       Ο     -

Γενικός Γραμματέας

Δημήτρης Πάππας

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares