Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 22:49

Προχωρά η υλοποίηση του ERASMUS+ SPORT Soft Skills through Sport for Active Youth

Με την δημιουργία του λογοτύπου και την ολοκλήρωση της κατάρτισης του ερωτηματολογίου της έρευνας σε νέα παιδιά ηλικίες 15 έως 18 προχωρά η υλοποίηση του προγράμματος στο οποίο συμμετέχει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων ως μοναδικός εταίρος για την Ελλάδα.


Το πρόγραμμα Soft Skills Through Sport For Active Youth (SSAY) στοχεύει να προωθήσει την εκπαίδευση στον αθλητισμό και δια μέσω του αθλητισμού εστιάζοντας στις ήπιες δεξιότητες, όπως το ομαδικό πνεύμα, η κριτική σκέψη, η επικοινωνία, η προσαρμοστικότητα, η οργάνωση και διαχείριση χρόνου, η επίλυση προβλημάτων.


Πρόκειται για οριζόντιες δεξιότητες, δηλαδή, είναι οι δεξιότητες εκείνες που πρέπει να έχουμε ανεξάρτητα από το κοινωνικό, επαγγελματικό και προσωπικό μας περιβάλλον. Οι ήπιες δεξιότητες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη μελλοντική επαγγελματική ζωή των νέων και ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλει στην εκπαίδευση τους σε αυτές.


Εκπρόσωποι των εταίρων-φορέων από Ιταλία, Πορτογαλία, Βουλγαρία και Ρουμανία συμμετείχαν σε τηλε-διάσκεψη την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, όπου και συζητήθηκαν οι τροποποιήσεις του προγράμματος που επήλθαν πανευρωπαϊκά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας.
Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων παρουσίασε το σύνολο των ενεργειών στις οποίες έχει προχωρήσει ώστε να υλοποιηθεί η δεύτερη φάση του προγράμματος σε νησιά των Κυκλάδων με τη συμμετοχή 5 σχολείων σε διαφορετικά νησιά: Άνδρος, Μήλος, Κέα, Νάξος και Σίφνος.

Σε αυτά τα Αθλητικά-Σχολικά events πρώην ή νυν αθλητές ή/και προπονητές θα συναντήσουν τους νέους/νέες, θα συνομιλήσουν μαζί τους και θα τους παρουσιάσουν πώς ο α αθλητισμός και ένας υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να επηρεάσει θετικά την ανάπτυξη των «ήπιων δεξιοτήτων» και των «δεξιοτήτων ζωής». Επίσης, 200 παιδιά θα συμμετέχουν σε πανευρωπαϊκή έρευνα για τις ήπιες δεξιότητες και τον αθλητισμό.


Επίσης, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων παρουσίασε τη μεθοδολογία υλοποίησης, όπως το εκπαιδευτικό υλικό, τους διακεκριμένους αθλητές και τις αθλήτριες που θα απευθυνθούν στα παιδιά για να τους μιλήσουν για τη σημασία των ήπιων δεξιοτήτων.

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares