Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2012 23:00

Ο ΑΟ Μυκόνου στους Αιγαιοπελαγίτικους 2012

AO MIKONOU AIGAIOPELAGITIKOI

Δύο πρωτιές στους Αιγαιοπελαγίτικους από Αρμάου και Κάτσα Αργυρά τα κορίτσια στα 4Χ100 Δεύτερος ο Γιάννης Στούλα, Τρίτος ο Παναγιώτης Καραγιάννης.

Στην τρίτη του εμφάνιση στους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στίβου ο ΑΟΜυκόνου κατάφερε να κερδίσει το πολυπόθητο χρυσό μετάλλιο που έλειπε από τη συλλογή του από τους συγκεκριμένους αγώνες. Και όχι μόνο ένα, αλλά δύο. Το πρώτο χρυσό μετάλλιο το πήρε η Φραγκίσκα Αρμάου στα 1.000 μέτρα παγκορασίδων Α΄. Μετά από δύο αργυρά μετάλλια το 2010 στη Ρόδο και το 2011 στη Μυτιλήνη ήταν η σειρά του χρυσού. Η Φραγκίσκα έτρεξε πολύ άνετα, μπήκε από την αρχή μπροστά και έλεγχε την κούρσα καθ’ όλη τη διάρκεια της κερδίζοντας τελικά με επίδοση 3.15.8. Αυτή ήταν και η τελευταία κούρσα της Φραγκίσκας σε χιλιάρι ως παγκορασίδα Α καθώς από την επομενη χρονιά θα αγωνίζεται στην μεγαλύτερη κατηγορία των κορασίδων στα 800 και στα 1.500 μέτρα. Στην ίδια κούρσα αγωνίστηκε και η Καλλιόπη Συκινιώτη αλλά αυτή τη φορά, αντίθετα με τις δύο προηγούμενες χρονιές βρέθηκε εκτός βάθρου. Τερμάτισε τέταρτη με επίδοση 3.22.6.

Το δεύτερο χρυσό ήρθε από την Κατερίνα Κάτσα στα 300 μέτρα παγκορασίδων Α . Σε ένα αγώνισμα με συμμετοχές υψηλού επιπέδου η Κατερίνα τρέχοντας έξυπνα στη δεύτερη τελική σειρά κέρδισε με την καλύτερη επίδοση από όλες τις συμμετέχουσες με 45.25. Στο ίδιο αγώνισμα πήρε μέρος και η Κλαούντια Μπεντνάρσκα η οποία σημείωσε επίδοση 48.94, αρκετά πίσω από το ατομικό της ρεκόρ και κατέλαβε την 9η θέση.

Τα κορίτσια μας αγωνίστηκαν για πρώτη φορά και στη σκυταλοδρομία 4Χ100 γυναικών και κατέλαβαν τη δεύτερη θέση με επίδοση 55.46. Η Καλλιόπη Συκινιώτη, η Μαριάννα Ζουγανέλη, η Φραγκίσκα Αρμάου και η Κική Γιαβρούτα θα βρίσκονται για το 2012 ανάμεσα στις 50 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας στη συγκεκριμένη σκυταλοδρομία. Η ομάδα μας θα μπορούσε να πετύχει επίδοση κάτω από τα 54 δευτερόλεπτα αν η πρώτη αλλαγή ήταν καλύτερη. Για την επόμενη χρονιά περιμένουμε επιδόσεις κοντά στα 52 δευτερόλεπτα.

Ο Γιάννης Στούλα, σταθερή αξία στους Αιγαιοπελαγίτικους κατάφερε και φέτος να κατακτήσει μετάλλιο. Πήρε μέρος στα 800 μέτρα αντρών και τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Μαροκινό αθλητή της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης σημειώνοντας επίδοση 2.04.44. Επίσης αγωνίστηκε στα 3.000 μέτρα αντρών αλλά αφενός η τακτική του να πάει γρήγορα στα πρώτα 1.000 μέτρα και να ακολουθήσει κατά πόδας τον πρωταθλητή Ελλάδας Χριστόφορο Μερούση και αφετέρου η έλλειψη προπόνησης καθώς ο Γιάννης έχει ξεκινήσει προπονήσεις μόλις τις τελευταίες δέκα μέρες τον περιόρισαν στην πέμπτη θέση με επίδοση με 9.58.07.

Ο Παναγιώτης Καραγιάννης αγωνίστηκε για 3η φορά στους Αιγαιοπελαγίτικούς σε δύο αγωνίσματα. Αυτή τη φορά δοκίμασε στα 300 μέτρα όπου πέτυχε νέο ρεκόρ συλλόγου και αξιολογότατη επίδοση 40.80 η οποία του χάρισε την 3η θέση και ένα ακόμα μετάλλιο στους συγκεκριμένους αγώνες μετά την 3η θέση που είχε κατακτήσει την περασμένη χρονιά στη Μυτιλήνη στα 1.000 μέτρα. Η φετινή του επίδοση του δίνει το δικαίωμα να ονειρεύεται τελικό στο ίδιο αγώνισμα στο επόμενο πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων, αν φυσικά συνεχίσει με την ίδια προσήλωση και πάθος την προετοιμασία του. Επίσης ο Παναγιώτης πήρε μέρος και στο μήκος παμπαίδων Α, στο παλιό αγαπημένο του αγώνισμα δηλαδή, όπου αν και απροετοίμαστος σημείωσε επίδοση 4.93 και κατέλαβε την 7η θέση.

5ος ο Πολυκανδριώτης – 6η η Ζουγανέλη στις ρίψεις

 

Παρά την ελάχιστη προπόνηση καθώς μόλις πριν λίγες μέρες επέστρεψε στο στίβο, ο Γιώργος Πολυκανδριώτης κατάφερε να πλασαριστεί στην 5η θέση στη σφαίρα των παίδων με νέο ρεκόρ συλλόγου 10.06, 26 πόντους πάνω από το προηγούμενο ατομικό του ρεκόρ που είχε σημειώσει στο ίδιο στάδιο στους διασυλλογικούς αγώνες των Κυκλάδων. Ο Γιώργος την επόμενη χρονιά αναμένεται να σταθεροποιηθεί σε επιδόσεις πολύ πάνω από τα 11.00 μέτρα.

Η Μαριάννα Ζουγανέλη έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει ένα μετάλλιο στον ακοντισμό γυναικών που τόσο επιθυμούσε. Εκτός από την πρώτη, οι επόμενες αθλήτριες ήταν στις δυνατότητες της. Η Μαριάννα περιορίστηκε σε μία βολή στα 24.90 η οποία της έδωσε μόλις την 6η θέση. Στη συνέχεια τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στο ίδιο αγώνισμα η δεύτερη ακοντίστρια μας η Άννυ Σιατήρα η οποία σημείωσε μεγάλο ατομικό ρεκόρ, 23.25 και κατέκτησε την 8η θέση, ξεφεύγοντας πλέον από επιδόσεις των 18 και των 19 μέτρων που σημείωνε μέχρι τώρα. Πλέον η Άννυ, έχοντας ξεπεράσει το άγχος της βάζει ως στόχο βολές πάνω από τα 30 μέτρα.

Η Μαργαρώ Νάζου αγωνίστηκε στα 400 μέτρα αν και ήταν προετοιμασμένη για να τρέξει στα 80 μέτρα. Παρόλα αυτά ήρθε 7η με επίδοση 1.12.46 και η εμφάνισή της κρίνεται αξιοπρεπής. Αναμένεται την επόμενη αγωνιστική περίοδο να βρεθεί σε επιδόσεις κάτω από τα 68 δευτερόλεπτα.

Πρώτη εμφάνιση για τον Κωνταντίνο Βερώνη, τον Ιάκωβο Αντωνίνη

και την Κατερίνα Πολυκανδριώτη

 

Πήραν το βάπτισμα του πυρός οι τρεις αθλητές μας που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε αγώνες. Ο Κωνσταντίνος Βερώνης, ο αδερφός της Μαρκέλας αγωνίστηκε στα 150 μέτρα παμπαίδων Β, σημείωσε επίδοση 21.78 και κατέκτησε την 5η θέση. Στόχος του Κωνσταντίνου μια καλύτερη επίδοση στους αγώνες της κατηγορίας του, τα Δήλεια τα οποία θα διεξαχθούν στη Μύκονο στις 13 Οκτωβρίου.

Ο Ιάκωβος Αντωνίνης αν και ακοντιστής αγωνίστηκε στη σφαιροβολία παμπαίδων Α καθώς ο ακοντισμός δεν υπήρχε ως αγώνισμα στην κατηγορία του. Αγχωμένος στον πρώτο του αγώνα σημείωσε επίδοση 9.72 (12ος) η οποία φυσικά και είναι ατομικό του ρεκόρ και ρεκόρ συλλόγου, παρόλα αυτά όπως έχει δείξει στις προπονήσεις μπορούσε πολύ εύκολα να ρίξει κοντά στα 10.50. Ο Ιάκωβος περιμένει πλέον τους αγώνες του 2013 να πάρει μέρος σε αγώνες με το κυρίως αγώνισμά του, τον ακοντισμό.

Η Κατερίνα Πολυκανδριώτη αγωνίστηκε στη σφαιροβολία παγκορασίδων Β΄και σημείωσε αξιοπρεπέστατη επίδοση 7.09 καταλαμβάνοντας την 10η θέση. Η πρόοδος της Κατερίνας το ελάχιστο χρονικό διάστημα που γυμνάζεται είναι αξιοσημείωτη και αναμένεται την επόμενη χρονιά να ξεπερνά τα 9.00 μέτρα στη σφαίρα με άνεση.

Ατομικό ρεκόρ για το Μιχάλη Καθιώτη

Νέο ατομικό ρεκόρ, το τρίτο συνεχόμενο για το Μιχάλη Καθιώτη ο οποίος αγωνίστηκε στα 80 μέτρα παμπαίδων Α. Σημείωσε επίδοση 11.39 (12ος), η οποία κρίνεται ιδιαίτερα ενθαρρυντική και η εξέλιξη του αθλητή αναμένεται θετική καθώς έδειξε σημαντική βελτίωση στην εκρηκτικότητα του στην εκκίνηση και στην τεχνική του. Ο Μιχάλης Καθιώτης αλλάζει κατηγορία από την επόμενη χρονιά και θα αγωνίζεται πλέον στην κατηγορία των παίδων και σε αγωνίσματα όπως είναι τα 100, τα 200 μέτρα κλπ.

Η Κική Γιαβρούτα παρά την ελλειπή προετοιμασία της λόγω ενός τραυματισμού που την ταλαιπωρεί τον τελευταίο μήνα έτρεξε στα 80 μέτρα και σημείωσε επίδοση 11.93 η οποία της έδωσε την 12η θέση. Η ίδια δεν είναι ευχαριστημένη από την επίδοση της και εύχεται να λήξουν εδώ τα προβλήματα τραυματισμών που την έχουν ταλαιπωρήσει το τελευταίο διάστημα

Στην παρατεταμένη ταχύτητα των παγκορασίδων Β, δηλαδή τα 150 μέτρα αγωνίστηκε η Στεφανία Τζέλου η οποία τερμάτισε σε 25.38 και κατέκτησε την 9η θέση. Η Στεφανία κάνει ακόμα ουσιαστικά τα πρώτα της βήματα στον αγωνιστικό αθλητισμό αλλά μέχρι στιγμής δείχνει μεγάλη προσήλωση και επιμονή, στοιχεία απαραίτητα για την σταδιακή βελτίωση της.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει για τη Μαρία Θανάση. Η Μαρία αγωνίστηκε για πρώτη φορά στα 3000 μέτρα βάδην αλλά εντελώς άδικα ακυρώθηκε από τους κριτές τρεις στροφές πριν τον τερματισμό χωρίς να έχει δεχτεί καμια παρατήρηση μέχρι εκείνη τη στιγμή. Η Μαρία αναμένεται να εντείνει τις προσπάθειες της και να πρωταγωνιστήσει στο αγώνισμα την επόμενη χρονιά.

Στην ομαδική βαθμολογία των αιγαιοπελαγίτικων ο σύλλογος μας κατέκτησε την 12η θέση με 43 βαθμούς. Η αλήθεια είναι ότι ο ΑΟΜυκόνου πήγε στους αγώνες με πολύ υψηλότερους στόχους αλλά αυτή τη φορά δεν επιτεύχθησαν. Ο ΑΟΜυκόνου συγχαίρει θερμά το νικητή των αγώνων, τον Ναξιακό ενώ ψηλά, στην 6αδα βρέθηκε και το άλλο σωματείο του νησιού ο Πανναξιακός. Η βελτίωση του σταδίου του νησιού με το ταρτάν που μπήκε πριν από λίγους μήνες, ο άριστος εξοπλισμός (στρώμα ύψους, κλωβός ρίψεων, εμπόδια κλπ) και οι υποδομές (αποδυτήρια, γυμναστήριο πλήρως εξοπλισμένο) της οποίες εξασφάλισε για την αθλούμενη νεολαία του τόπου ο Δήμος αποτελούν τα εχέγγυα για μια πετυχημένη πορεία στο χώρο του κλασικού αθλητισμού των δύο σωματείων της Νάξου.

 

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares