Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013 07:45

Με τέσσερα μετάλλια στις αποσκεύες της η ομάδα στίβου του ΑΟ Μυκόνου

Με τέσσερα μετάλλια στις αποσκεύες της επέστρεψε η ομάδα στίβου του ΑΟΜυκόνου από τους αγώνες της Νέας Ιωνίας με την επονυμία «Μπλόκο της Καλογρέζας».

Οι αγώνες αυτοί είναι μια καλή αγωνιστική ευκαιρία κυρίως για τα μικρότερα παιδιά, καθώς συγκεντρώνουν πολλούς αθλητές από όλα τα σωματεία της Αττικής και των γύρω περιοχών. Φέτος οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο καθώς πήραν μέρος περισσότεροι από 1.000 αθλητές και αθλήτριες.

Χρυσό η Καλλιόπη Συκινιώτη

Η αναγεννημένη Καλλιόπη Συκινιώτη ήρθε πρώτη με πολύ ωραίο και άνετο τρέξιμο κερδίζοντας εύκολα τις αθλήτριες της κατηγορίας της (ηλικίας 16-15 ετών) στα 1.500 μέτρα εκτός σταδίου. Πέτυχε   επίδοση 5.42 και δείχνει σε μεγάλη φόρμα ενόψει των υποχρεώσεων της στα διασυλλογικά πρωταθλήματα. Μάλιστα, πήρε μέρος και στα 200 μέτρα, περισσότερο σαν τεστ για να ελέγξει την ταχύτητά της και σημείωσε επίδοση 29.43, η οποία φυσικά είναι ατομικό της ρεκόρ.

Αργυρό η Μαρία Θεοδωροπούλου στη σφαιροβολία

Την έκπληξη σε αυτούς τους αγώνες έκανε η 13χρονη Μαρία Θεοδωροπούλου, καθώς κατέκτησε την 3η θέση στη σφαιροβολία παγκορασίδων Β΄με επίδοση 7.19 χάνοντας μόλις για 12 πόντους τη δεύτερη θέση. Η Μαρία ήταν πολύ δυνατή και γρήγορη στη βαλβίδα και σύντομα επιδόσεις πάνω από τα 10 μέτρα θα είναι καθημερινή ρουτίνα για την αθλήτρια μας. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι έχουν περάσει μόλις δύο εβδομάδες από την επαφή της Μαρίας με το αγώνισμα της σφαιροβολίας, ενώ είναι σίγουρο να πετύχει πολύ καλές επιδόσεις και στην δισκοβολία, καθώς ήδη μαθαίνει την τεχνική και σε αυτή τη ρίψη. Μην εκπλαγεί κανείς εάν η Μαρία σε δυό χρόνια βρεθεί στις πρώτες θέσεις στα πανελλήνια πρωταθλήματα της κατηγορίας της.

 

 

Χάλκινο ο Νίκος Λυκούρης

Ο Νίκος Λυκούρης εξελίσσεται σε ικανότατο αθλητή. Το ταλέντο του το είχε δείξει τον Οκτώβριο στα Δήλεια 2012 όταν κέρδισε με εξαιρετική επίδοση τα 1.000 μέτρα. Τώρα, τρέχοντας στον ίδιο αγώνα με την Καλλιόπη, δηλαδή στα 1.500 μέτρα εκτός σταδίου ήρθε 3ος στην κατηγορία του, στους παμπαίδες Β΄ με επίδοση 6.20, κάνοντας ένα καταπληκτικό και συνεχόμενο φίνις στα τελευταία 200 μέτρα εντός σταδίου όπου προσπέρασε περισσότερους από 10 αθλητές. Για το Νίκο η φετινή χρονιά είναι μεταβατική καθώς είναι στην πρώτη του χρονιά στους παμπαίδες Β΄ ενώ για το 2014 ετοιμάζεται για επιδόσεις πολύ κάτω από τα 3 λεπτά. Ο Νίκος αγωνίστηκε και στο μήκος, το οποίο έχει αφήσει εδώ και δύο χρόνια μόνο για να βοηθήσει στην αξιολόγηση του συλλόγου και σημείωσε επίδοση 3.25.

 

3ος ο Παναγιώτης Νικολούζος

Η εγγραφή του Παναγιώτη Νικολούζου στον ΑΟΜυκόνου φαίνεται να του φέρνει γούρι. Έχει ήδη κάνει αρκετές καλές εμφανίσεις με τα χρώματα του ΑΟΜ, αλλά σε αυτόν τον αγώνα κατάφερε με πολύ έξυπνο τρέξιμο να κρατήσει δυνάμεις και στο τέλος να ανεβεί στο βάθρο των νικητών στα 10.000 μέτρα της κατηγορίας του, δηλαδή για αθλητές από 20 μέχρι και 29 ετών με επίδοση 43.50. Στόχος του Παναγιώτη για φέτος η συμμετοχή στα 10.000 μέτρα Νέων και μια επίδοση κάτω από τα 40 λεπτά, ενώ αναμένεται να αγωνιστεί στον αγώνα των 10.000 μέτρων ο οποίος θα διεξαχθεί στη Μύκονο στις 29 Σεπτεμβρίου 2013.

 

5η η Μαρία Νάζου στα 60 μέτρα

Σε έναν αγώνα με τεράστιο αριθμό συμμετεχουσών αθλητριών (έφτασαν τις 123) και πολλά οργανωτικά προβλήματα η Μαρία Νάζου στον πρώτο της αγώνα στην νέα της κατηγορία, των Παγκορασίδων Β΄ τερμάτισε πρώτη στη σειρά της και κατέλαβε τελικά την 5η θέση με επίδοση 8.60 (ρεκόρ συλλόγου για την κατηγορία της) ενώ τα μετάλλια έκλεισαν στα 8.54. Στους επόμενους αγώνες, ελπίζουμε χωρίς οργανωτικά προβλήματα, η Μαρία αναμένεται να σημειώσει πολύ καλύτερες επιδόσεις. Ήδη προπονητές και παράγοντες που την είδαν να αγωνίζεται πέρυσι και να καταπλήσσει με τις νίκες της στην Νέα Ιωνία και στην Παλλήνη την περιμένουν στους αγώνες τους.

Στις οκτάδες των αγωνισμάτων τους η Φραγκίσκα Αρμάου και

ο Μιχάλης Καραγιάννης

Η Φραγκίσκα Αρμάου προετοιμαζόμενη για τους αγώνες των συνθέτων, έτρεξε 200 μέτρα όπου τερμάτισε στην 8η θέση με επίδοση 27.78, τη δεύτερη καλύτερη επίδοση για αθλήτρια του ΑΟΜυκόνου (η καλύτερη επίδοση ανήκει στη Λώρα Λάμπρου με 27.48 από το 2010). Η επίδοση αυτή κρίνεται ως εξαιρετική για αθλήτρια των συνθέτων αγωνισμάτων, και μάλιστα κορασίδα. Εάν ο αγώνας δεν είχε γίνει με καθυστέρηση δυόμιση ωρών και δεν είχαν σημειωθεί και πέντε!! άκυρες εκκινήσεις η επίδοση της θα ήταν πολύ καλύτερη.

Ο Μιχάλης Καραγιάννης, πάλι έφτασε στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε στο στάδιο της Νέας Ιωνίας. Έμεινε εκτός μεταλλίων (7ος ) αλλά σημείωσε νέο ρεκόρ συλλόγου με την αξιολογότατη για την ηλικία του επίδοση 7.52, χάνοντας το μετάλλιο για μόλις 13 εκατοστά.

Μπιμπίρης – Πελτετζή με ατομικά ρεκόρ στα σπριντ

Μετά τον κλειστό στίβο ο Παναγιώτης Μπιμπίρης βρέθηκε και στον ανοιχτό. Στις πρώτες του κούρσες στο «μεγάλο στάδιο» έτρεξε τα 100 μέτρα σε 13.02 και τα 200 σε 27.63, επιδόσεις που κρίνονται αρκετά ικανοποιητικές με βάση το χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο γυμνάζεται. Ο Παναγιώτης επιθυμεί φέτος να καταρρίψει τα ρεκόρ αντρών του ΑΟΜυκόνου στα 100 και στα 200 μέτρα τα οποία κατέχει από το 2010 ο Βασίλης Αθυμαρίτης με 12.67 και 26.55 αντίστοιχα.

Η Σοφιλένα Πελτετζή αντιμετώπισε τα ίδια ακριβώς προβλήματα με τη Μαρία Νάζου στα 60 μέτρα παγκορασίδων, δηλαδή τεράστιο αριθμό συμμετοχών, οργανωτικά προβλήματα και μεγάλες καθυστερήσεις στη διεξαγωγή των σειρών. Σημείωσε επίδοση 9.20, αλλά είναι σίγουρο ότι στις επόμενες της κούρσες θα βρεθεί και αυτή κάτω από τα 9.00.

Ναουμένκο και Κωνσταντάρας στη σφαιροβολία παμπαίδων Β΄

Ο Βλαντιμίρ Ναουμένκο ο καλύτερος μας αθλητής στο μπαλάκι, έλαβε μέρος στη σφαιροβολία παμπαίδων Β΄ και σημείωσε ρεκόρ συλλόγου με επίδοση 6.32 καταλαμβάνοντας την 9η θέση. Ο Βλαντιμίρ ο μικρότερος από όλους όσοι έλαβαν μέρος στον αγώνα, έχασε για λίγους πόντους μια θέση στην 6αδα του αγωνίσματος. Η προπόνηση του έχει δείξει ότι θα πετύχει φέτος νέο ρεκόρ στο μπαλάκι, το οποίο είναι το κύριο αγώνισμα για την κατηγορία του.

Ο sportsman Μανώλης Κωνσταντάρας αυτή τη φορά επέλεξε τη σφαίρα για να αναμετρηθεί μαζί της και δεν τα πήγε καθόλου άσχημα: Έριξε 6.25 και κατετάγη μία θέση ακριβώς πίσω από τον Βλαντιμίρ. Ετσι λοιπόν, μετά τη συμμετοχή του στα σπριντ, σε δρόμους αντοχής, σε άλματα – οριζόντια και κάθετα – απέδειξε ότι τα καταφέρνει περίφημα και στις ρίψεις και αναδεικνύεται με διαφορά ο πιο πολυσύνθετος αθλητής της ηλικίας του.

Καθιώτη – Μπλέτσα – Βίδη και Πουλουδή στα 50 μέτρα παγκορασίδων μινι

 

Νέο ατομικό ρεκόρ για την Αθηνά Καθιώτη στα 50 μέτρα παγκορασίδων μίνι. Σημείωσε επίδοση 9.00, ενώ το προηγούμενο ατομικό της ρεκόρ ήταν 9.18 από το 2012. Το βάπτισμα του πυρός πήραν οι : Μπλέτσα Πολυτίμη (9.47), ταλέντο που αν προπονηθεί όπως πρέπει μπορεί να κάνει σημαντικές επιδόσεις, η Βίδη Γαβριέλα (9.66), επίσης με προσόντα και η Αλεξάνδρα Πουλουδή (10.60), η οποία επανήλθε στο στίβο μετά από απουσία δύο χρόνων.

Κωνσταντάρας – Ντουάουερ – Δαλέζιος – Νάζος στα 50 μέτρα

Καλά εξελίσσονται οι Μάνος Κωνσταντάρας και Μάριος Δαλέζιος. Τρομερά βελτιωμένοι από πέρυσι σημείωσαν ο μεν Μάνος 8.00 (περυσινή του ατομική επίδοση 8.62), ο δε 10χρονος Μάριος 8.60 (επίδοση το 2012 : 9.20). Στην κούρσα έκανε την πρώτη του εμφάνιση και ο κατάξανθος Άριον Ντουάουερ, επίσης πολύ καλός καθώς σημείωσε επίδοση 8.45. Κοντά τους, έκανε την πρεμιέρα του σε αγώνες ο 9χρονος Δημήτρης Νάζος ο οποίος σημείωσε επίδοση 9.00.

Μαχητής ο Νίκος Παπουτσάς

Ο Νίκος Παπουτσάς αγωνίστηκε μαζί με τον Παναγιώτη Νικολούζο στα 10.000 μέτρα. Σημείωσε επίδοση 53.20, αλλά αυτό που ήταν πιο σημαντικό ήταν ότι από τα μισά της κούρσας και μέχρι το τέλος έτρεξε με τράβηγμα στο ισχύο, χωρίς να το αναφέρει πουθενά και χωρίς να εγκαταλείψει. Η στάση του αυτή αποτελεί παράδειγμα για τους νεώτερους αθλητές μας.

kalogreza-25-3-2013

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares