Κυριακή, 04 Μαρτίου 2018 00:49

Έγραψαν ιστορία οι έφηβοι του ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια”, πρόκριση στο F4 της Τήνου

Διακρίσεων συνέχεια για τον ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια”. Έπειτα από την πρόκριση του παιδικού τμήματος του συλλόγου της Απειράνθου στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης (σ.σ. 24-25 Μαρτίου 2018 στο κλειστό γυμναστήριο “ΔΑΠΠΟΣ” στη Σαντορίνη), ήρθε η σειρά του εφηβικού να πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση του θεσμού που θα διεξαχθεί το επόμενο σαββατοκύριακο (10,11/3) στην Τήνο στο κλειστό γυμναστήριο “Τήνια 1895”.

Μία πρόκριση ιδιαίτερης σημασίας για το ναξιώτικο σωματείο, αφού είναι για πρώτη φορά στην ιστορία του. Αυτή βέβαια, ήρθε με πολύ κόπο, άγχος και ιδρώτα κι όλα κρίθηκαν στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος, όπου οι νεαροί παίκτες του Θοδωρή Μάμμου κέρδισαν το Σάββατο 3 Μαρτίου στο ΔΑΚ Νάξου την ΑΕ Σαντορίνης με σκορ 61-54 έχοντας στην σύνθεσή της τέσσερις εφήβους και πέντε παίδες.

 

Αντίπαλος των Απεραθιτών στον πρώτο ημιτελικό του φάιναλ φορ είναι ο οικοδεσπότης Περιστεριώνας Τήνου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού θα συμμετέχουν δύο ναξιώτικες ομάδες στην τελική φάση, καθώς ήδη έχει προκριθεί ο Πανναξιακός που θα αντιμετωπίσει στον άλλο ημιτελικό τον ΑΟ Μυκόνου.

Ο πρωτεργάτης της επιτυχίας αυτής, ο Θοδωρής Μάμμος μίλησε στο “SportCyclades” και τον συνεργάτη μας Ιωάννη Νοταρά τόσο για την πρόκριση του εφηβικού τμήματος του ΑΠΑΣ στο φάιναλ φορ, όσο και για το έργο που γίνεται στις υποδομές του συλλόγου.

«Σε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι που οι παίκτες μου είχαν πολύ άγχος, απέδειξαν πως έχουμε μέταλλο σαν ομάδα», δήλωσε αρχικά ο Μάμμος και πρόσθεσε: «Το ματς κρίθηκε στο τέλος. Είχαμε περισσότερη θέληση, περισσότερο πάθος και ήρθε η νίκη».

Τι μπορούμε, να περιμένουμε στο φάιναλ φορ από την παρουσία του ΑΠΑΣ; «Αποφεύγω να λέω μεγάλα λόγια. Πρώτο παιχνίδι παίζουμε με την οικοδέσποινα Τήνο, θα προσπαθήσουμε για ό,τι καλύτερο και μετά βλέπουμε».

Αναφερόμενος για το έργο που γίνεται στα τμήματα υποδομής, ο Θεσσαλός τεχνικός σχολίασε: «Αυτή τη στιγμή ο σύλλογος έχει 150 παιδιά, βοηθάει και ο υπεύθυνος ακαδημιών, ο Θανάσης Τσόλης που δουλεύει με τις μικρότερες ηλικίες και εκτιμώ πως γίνεται ένα σημαντικό έργο. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι πως δεν υπάρχουν χώροι για προπόνηση. Βρέχει, κάνει κρύο και τα παιδιά δεν μπορούν να κάνουν προπόνηση. Δεν αφορά μόνο τον ΑΠΑΣ, αλλά και τον Πανναξιακό, όπως και τα παιδιά στο σχολείο που δεν μπορούν να κάνουν γυμναστική και μένουν μέσα στις αίθουσες. Καλό θα ήταν οι τοπικοί αρμόδιοι φορείς να δουν πως μπορούν να κατασκευάσουν ένα κλειστό προπονητήριο».

Για την ιστορία, το ρόστερ του εφηβικού τμήματος του ΑΠΑΣ απαρτίζουν οι: Σεϊντίνι Γιούερς, Μαθιάσος Κώστας, Κωστούλας Λάμπρος, Αμαρλίντο Κιόσκου, Χάλκος Γιώργος, Ναυπλιώτης Νίκος, Μαργαρίτης Δημήτρης, Φρατζέσκος Γιάννης και Σιδερής Νίκος.

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares