Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019 19:17

Γιώργος Σκόρδος: Αποχωρεί από το πρωτάθλημα η Εφηβική ομάδα του ΑΟ Μυκόνου

Ο προπονητής μπάσκετ του Α.Ο. Μυκόνου, Γεώργιος Σκόρδος ανακοίνωσε την αποχώρηση της εφηβικής ομάδας από το πρωτάθλημα της ΕΣΚ Κυκλάδων για την φετινή περίοδο, μέσω ανάρτησης του στο Facebook.

Διαβάστε την παρακάτω ανακοίνωση που δημοσίευσε ο ίδιος ο προπονητής και εξηγεί τους λόγους της απόφασης του, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει επίσημη θέση από τον σύλλογο:

"Δυστυχώς, ήρθε η στιγμή να ενημερώσω τους φίλους της σελίδας του τμήματος μπάσκετ του Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ για μια λυπηρή εξέλιξη του εφηβικού τμήματος μας , το οποίο μετά από μια εξαιρετική πορεία δύο ετών που είχε ως αποτέλεσμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος της περιόδου 16-17 και της συμμετοχής του στον τελικό της περιόδου 17-18 να μην μπορεί να ανταπεξέλθει τόσο στις προγραμματισμένες από τις 16 Αυγούστου προπονήσεις , όσο και στα υπολειπόμενα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα , η έλλειψη έδρας και η αναγκαστική πολύωρη παραμονή της ομάδας στην Τήνο, όπου το γήπεδο της χρησιμοποιείτε ως έδρα μας κατέστησε αδύνατη την συμμετοχή των αθλητών που δίνουν φέτος πανελλήνιες εξετάσεις στους αγώνες για τους προφανείς λόγους (διαβάσματα,φροντιστήρια) με αποτέλεσμα την απογοήτευση όλων και την σταδιακή αδρανοποίηση των αθλητών που δυστυχώς κατέληξε σε αδιαφορία.

Βρέθηκα στο γήπεδο σε προγραμματισμένη τακτική προπόνηση και δεν παρουσιάστηκε κανείς κυριολεκτικά έφηβος, χωρίς βεβαίως εγώ ως προπονητής τους να έχω κάποια ενημέρωση. Λυπηρό γεγονός , το οποίο δημιουργεί ρήξη στους δεσμούς της ομάδας. Μετά από μια περίοδο δύο εβδομάδων όπου κανείς αθλητής δεν πήρε θέση για αυτή την κατάσταση και την συνεχή απουσία από τις προπονήσεις, ενημερώθηκα ότι κάποιοι από τους έφηβους έξι συγκεκριμένα ήθελαν να παίξουν στο ορισμένο παιχνίδι με τον Α.Ο. ΑΝΔΡΟΥ. Το παιχνίδι έγινε στις 9/2 , η συμπεριφορά των περισσοτέρων εφήβων μέσα στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα , ήταν απαράδεκτη, προσβλητική, ντροπιαστική για το άθλημα,το σύλλογο, τους νεώτερους συμπαίκτες τους , τους παράγοντες του αγώνα , την αντίπαλη ομάδα και τους φιλάθλους. Με το κεφάλι σκυμμένο για πρώτη φορά στα 30 χρόνια προπονητικής ζητούσα συγνώμη από όποιον πλησίαζε κοντά μου για να ρωτήσει τι συμβαίνει.

Η εξωγηπεδική τους συμπεριφορά στην συνέχεια κατά την παραμονή τους στην Τήνο συνιστά μόνο παράδειγμα προς αποφυγή για όλους τους αθλητές και ο νοών νοείτο, αλλά πολύ δε περισσότερο για τους τρεις παίδες συμπαίκτες τους που ήταν δίπλα τους. Μετά από αυτά τα δυσάρεστα, η αποχώρηση της εφηβικής ομάδας από το πρωτάθλημα είναι δεδομένη μιας και οι παραπάνω έφηβοι αποκλείονται από όλες τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας για την φετινή περίοδο. Σε τέτοιες ανάρμοστες συμπεριφορές τόσο προσβλητικές για τον σύλλογο και το άθλημα δεν μπορούν να γίνουν ποτέ εκπτώσεις ανοχής. Θέλω να ελπίζω πως με δεδομένη πλέον την βελτίωση των γηπεδικών υποδομών , ο σύλλογος και όλοι μας, προπονητές , γονείς , παράγοντες και φίλοι του μπάσκετ θα έρθουμε πιο κοντά στα παιδιά και θα τα υποστηρίξουμε ως ωφείλουμε ώστε τα ιδεώδη του αθλητισμού (άμιλλα , συνεργασία, ομαδικότητα, επιμονή, συνέπεια) να είναι τα πρώτα που πρέπει να κατακτήσουν για να παίξουν αυτό το υπέροχο παιχνίδι και τότε θα είναι σίγουρα νικητές."

2019-02-13_6752b.jpg

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares