Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 22:59

Μεγάλη εμφάνιση και πρόκριση στον τελικό του F4 του παιδικού ο ΑΟ Πάρου

Με εξαιρετική εμφάνιση σε όλη την διάρκεια του αγώνα και τρομερή απόδοση στην άμυνα ο ΑΟ Πάρου επικράτησε με σκορ 56-45 του ΑΟ Ερμούπολης στον δεύτερο ημιτελικό του φάιναλ φορ του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚ Κυκλάδων και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου 13 Απριλίου, που θα αντιμετωπίσει στις 7:00 μ.μ. τον Περιστεριώνα Τήνου.

Οι παίκτες του Θοδωρή Καζακίδη, βρέθηκαν σε εξαιρετική ημέρα τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην αντίπαλη ομάδα. Έχοντας μάλιστα την συμπαράσταση των περίπου 300 οπαδών τους που βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο κλειστό της Μάρπησσας και δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να φωνάζουν υπέρ της ομάδας τους.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους Παριανούς, οι Γιάννης Αλιπράντης και Νίκος Μπομποτάς. Αμφότεροι ήταν από τους κύριους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, με τον πρώτο να αποτελεί το πρώτο βιολί για την επίθεση του ΑΟΠ, ενώ ο Μπομποτάς με τα πολλά ριμπάουντ που μάζεψε ήταν από τους κύριους πρωταγωνιστές.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Ανδρέα Μαύρου παρότι προσπάθησε κυρίως στο τρίτο δεκάλεπτο να συμμαζέψει τη διαφορά και να μπει ξανά στο παιχνίδι, εν τέλει δεν τα κατάφερε κι έτσι στον αυριανό μικρό τελικό θα αντιμετωπίσει τον ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” στις 5:00 μ.μ.

Με επιθετικούς προσανατολισμούς ξεκίνησε το ματς ο ΑΟ Πάρου. Οι γηπεδούχοι με πίεση από την πρώτη πάσα και με πολλές παγίδες κατάφεραν να κλέψουν αρκετές φορές τη μπάλα και να προηγηθούν στα μισά της πρώτης περιόδου με νταμπλ σκορ (10-5). Από την άλλη πλευρά, οι Συριανοί που προσπάθησαν να πάνε το παιχνίδι τους σε πέντε εναντίον πέντε, αυτό δεν τους βγήκε κι έτσι βρέθηκαν πίσω στην πρώτη περίοδο με -5 (16-11).

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Παριανοί επέβαλαν τον ρυθμό τους από την αρχή. Έβαλαν τα τρίποντα, μάζεψαν τα ριμπάουντ και με μπροστάρη τον Γιάννη Αλιπράντη που ήταν το πρώτο βιολί της ομάδας του κατάφεραν να φτάσουν την διαφορά για μία φορά στους +13 (31-18) με καλάθι του Γυφτόπουλου ύστερα από επιθετικό ριμπάουντ του ίδιου και για δύο φορές στους +14 (34-20 και 36-22).

Εκεί που όλα έδειχναν πως η πλάστιγγα είχε γύρει προς την πλευρά του ΑΟΠ ήρθε το τρίτο δεκάλεπτο να διαψεύσει τους πάντες. Οι παίκτες του ΑΟ Ερμούπολης, πίεσαν και κατάφεραν να ροκανίσουν την διαφορά μειώνοντας στους -5 (45-40) για να λήξει η περίοδος με σκορ 47-40.

Παρά το γεγονός πως η διαφορά μειώθηκε στους επτά, οι νεαροί αθλητές του Θοδωρή Καζακίδη δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα… Ο Αλέξανδρος Θωμόπουλος με δύο συνεχόμενα τρίποντα με την έναρξη της περιόδου έδωσε προβάδισμα +13 (53-40) για τον ΑΟΠ για να έρθει λίγο αργότερα ο Νίκος Μπομποτάς να φτάσει τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, στους +15 (55-40).

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το πρώτο τους καλάθι στην περίοδο αυτή 4:25 πριν το φινάλε με μία εύστοχη βολή του Νικολακόπουλου για να έρθει το τελικό 56-45 μέσα σε αποθέωση για τον κόσμο της Πάρου που γέμισε το κλειστό της Μάρπησσας.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαδημητρόπουλος, Σέλληνας.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-11, 36-22 (ημίχρονο), 47-40, 56-45.

ΑΟ ΠΑΡΟΥ (Θοδ. Καζακίδης): Λάβδας 2, Αλιπράντης 24 (4), Μπομποτάς 9, Γυφτόπουλος 8, Πάσσαρης, Δαφερέρας, Θωμόπουλος 8 (2), Δρόσος, Καπετανέας, Ανδρεάδης, Σκιαδάς 3 (1), Πετρόπουλος 2.

ΑΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ (Ανδ. Μαύρος): Κουντούρης, Σιγάλας 8 (1), Μανάνας 11, Παλαιολόγος, Αραμπατζόγλου, Τσικουδής, Ξαγοράρης 4, Ζούμπερης, Καλογρίδης 13 (1), Βαρθαλίτης, Νικολακόπουλος 3, Γουσγουνέλης 6.

Ο αγώνας όπως μεταδόθηκε από το sportcyclades.gr

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares