Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 16:01

Το F4 κορασίδων της ΕΣΚΚ… ματαιώθηκε, αλλά η ελπίδα για επιστροφή με υγεία στην κανονικότητα παραμένει

Η επιβράβευση των κόπων ενός αθλητή, ή μίας αθλήτριας είναι σίγουρα η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. Κι αν ακόμη αυτό δεν πραγματοποιηθεί η συμμετοχή μόνο και μόνο στην τελική φάση μίας διοργάνωσης είναι το επιστέγασμα της σκληρής δουλειάς όλης της αγωνιστικής περιόδου τη χρονιά που έφυγε...

Μία τέτοια χρονιά, δυστυχώς όπως όλα δείχνουν τελειώνει νωρίς για τις αθλήτριες του μπάσκετ της ΕΣΚ Κυκλάδων από τη στιγμή που ο κορονοϊός... κτύπησε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες του τόπου μας και δη του συγκεκριμένου νομού που κάθε σεζόν περνάει τις δικές του δυσκολίες σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις των ομάδων σε κάθε νησί για την τέλεση των αγώνων.

Τέτοιοι αγώνες ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν κι αυτό το τριήμερο (20-21-22 Μαρτίου 2020) στο κλειστό γυμναστήριο «Τήνια 1895» με αφορμή το φάιναλ φορ των κορασίδων. Οι συμμετέχοντες ομάδες, ο οικοδεσπότης Περιστεριώνας Τήνου και οι ΑΟ Ερμούπολης, ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός, ΑΕ Σαντορίνης ήταν έτοιμοι να ταξιδέψουν στο νησί της Μεγαλόχαρης για να χαρούν το μπάσκετ και να επιδιώξουν να κατακτήσουν την κορυφή του κυκλαδίτικου μπάσκετ.

Όλα αυτά όμως ματαιώθηκαν... Ως πότε; Ο χρόνος θα δείξει... Το «SportCyclades» μετά τους 11 προπονητές-εκπροσώπους των συλλόγων του κυκλαδικού μπάσκετ ήρθε σε επικοινωνία με τέσσερις αθλήτριες από τα συμμετέχοντα σωματεία του F4, προκειμένου να απαντήσουν στα τρία ερωτήματα που τους έθεσε ο αρχισυντάκτης του σάιτ μας, στο τμήμα του μπάσκετ, ο Ιωάννης Νοταράς. Όλες οι νεαρές αθλήτριες ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα κάτι που μας κάνει ιδιαίτερη τιμή και τις ευχαριστούμε δεόντως.

Τα τρία ερωτήματα που τέθηκαν και απαντήθηκαν με τον ίδιο τρόπο σειράς είναι τα εξής:

- Πως αντιμετωπίζεις την κατάσταση της πανδημίας και πως περνάς πλέον την ημέρα σου μακριά από το γήπεδο και τις προπονήσεις;

- Πως ελπίζεις να είναι η επόμενη ημέρα μετά το πέρας της πανδημίας και πως εκτιμάς θα επηρεάσει το μπάσκετ και τον αθλητισμό στις Κυκλάδες;

- Θεωρείς πως η αναβολή προπονήσεων και αγώνων λόγω της πανδημίας θα επηρεάσει την δική σου απόδοση και των συμπαικτριών σου αν κι όποτε ξεκινήσει το πρωτάθλημα ξανά;

Ας τις απολαύσουμε λοιπόν (σ.σ. και για την αποφυγή παρεξηγήσεων, η σειρά των εκπροσώπων τον ομάδων είναι αλφαβητική βάση του επιθέτου τους)...

fghdfhdfdgh_05eda.jpg

ΣΤΑΥΡΙΑΝΝΑ ΒΡΟΥΤΣΗ (ΑΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ):


«Αρχικά όλο αυτό που επικρατεί με την κατάσταση της πανδημίας δεν επηρεάζει αρνητικά μόνο τους αθλητές και τις αθλήτριες, αλλά όλο τον κόσμο. Τώρα σε προσωπικό επίπεδο, το γεγονός ότι με απομακρύνει από τον αθλητισμό, τις προπονήσεις, το γήπεδο, την μπάλα είναι φρικτό! Το μπάσκετ δεν είναι μόνο χόμπι για εμένα. Είναι και τρόπος να… ξεσπάς και να απελευθερώνεσαι. Δυστυχώς, ή ευτυχώς συμβιβάζομαι με αυτό, ασχέτως την πίεση και την στεναχώρια και περνάω τον χρόνο μου ακούγοντας μουσική και βλέποντας βίντεο με αγώνες!»

«Ανυπομονώ βέβαια να ξαναπατήσω στο γήπεδο και να νιώσω ξανά την αίσθηση της μπάλας που μπαίνει στο καλάθι. Ελπίζω να μην αλλάξει κάτι την μέρα που θα επιστρέψουμε και πάλι και... αν είναι, ας αλλάξει προς το καλύτερο και μόνο. Όσοι αγαπούν πραγματικά το μπάσκετ θα βγάλουν όλη τους την πίεση, την ενέργεια , στο γήπεδο.. Βέβαια θα επηρεάσει και κάποιους αρνητικά διότι θα εχει περάσει καιρός χωρίς να έχουν επαφή με το μπάσκετ. Τις πρώτες ημέρες θα πρέπει να μπούμε σε διαδικασία μπασκετικής συνήθειας όμως κανένας αθλητής αν το εκτιμα πραγματικά δεν θα έχει φυσικά ξεχάσει το άθλημα".

«Όπως απάντησα και προηγουμένως εννοείται πως θα επηρεάσει αρνητικά κάποιους και είναι απόλυτα λογικό. Δεν σημαίνει ότι αυτό το μεγάλο διάλειμμα θα μειώσει την αξία του αθλητή, απλώς θα χρειαστεί λίγη προπόνηση παραπάνω ώστε να ξαναμπεί στο αθλητικό μπασκετικό κλίμα. Δε νομίζω να περιορίσει κάτι την απόδοση μου και των συμπαικτριών μου. Βέβαια η κάθε μία το ξέρει καλύτερα για την προσωπική της απόδοση στο πρωτάθλημα. Ό,τι και να γίνει πάντως δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε και να πιστεύουμε σε εμάς. Είμαστε ομάδα και μας ενώνουν πολλά... Το κλίμα της ομάδας θα είναι ο βασικός ρόλος απόδοσης στο πρωτάθλημα και όχι το διάλειμμα του μπάσκετ. Κάλλιστα ακόμα και αν έχουμε κενά έχουμε καλό «team» και με την βοήθεια των προπονητών μας, θα «σώσουμε» και θα καλύψουμε όλο αυτό το κενό και θα ξανά μπούμε στο σωστό δρόμο».

90157682_256124768856292_8100231500470943744_n_21406.jpg

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ (ΑΜΕΣ ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ):

«Η κατάσταση εδώ στην Πάρο δεν είναι τόσο... τραγική όσο σε άλλες περιοχές, αφού δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής κάποιο κρούσμα κορονοΐού, ωστόσο η καθημερινότητα μου είναι πολύ βαρετή αφού αποφεύγω να βγαίνω από το σπίτι εκτός από κάποιες ώρες που επιλέγω να βγω για τρέξιμο».

«Ελπίζω να είναι μια από τις πιο συνηθισμένες ημέρες της τότε καθημερινότητάς μας, να επιστρέψουμε κανονικά στις προπονήσεις και στο σχολείο μας! Όταν όλο αυτό τελειώσει, θα έχουμε χάσει ένα βασικό μέρος των προπονήσεών μας και σίγουρα θα έχουμε μείνει πίσω... Δεν πιστεύω όμως πως αυτό μπορεί να επηρεάσει τον αθλητισμό στις Κυκλάδες, αφού είναι κάτι το οποίο δεν ξεχνιέται και δύσκολα φθείρεται».

«Κάθε αναβολή θα ήταν πρόβλημα για οποιαδήποτε ομάδα εφόσον βρισκόμαστε και στην τελική ευθεία για το F4, παρόλα αυτά όλες οι ομάδες θα παραμείνουμε στο ίδιο επίπεδο μέχρι να ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα. Με αυτό τον τρόπο μας δίνεται κιόλας μια ευκαιρία ξεκούρασης για να μπορέσουμε να τα δώσουμε όλα με την αρχή του πρωταθλήματος».

 ykgudrstsgd_d9555.jpg

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ ΤΗΝΟΥ):

«Δεν θα έλεγα ότι έχω πανικοβληθεί, χρειάζεται ψυχραιμία και από εμάς και από όλο τον κόσμο. Προσπαθώ να γυμνάζομαι όσο μπορώ μέσα στο σπίτι. Τηρώ όλα τα μέτρα, μένω σπίτι ώστε να προστατέψω τον εαυτό μου και τους γύρω μου».

«Η επόμενη μέρα ευελπιστώ να είναι πολύ καλύτερη από τις άλλες. Η πανδημία αυτή νιώθω ότι μας έμαθε να εκτιμάμε κάποια πράγματα και να μην τα έχουμε δεδομένα. Σίγουρα θα επηρεάσει τον αθλητισμό στις Κυκλάδες, πιστεύω όμως πως όλα θα επανέλθουν».

«Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι θα επηρεάσει την δική μου απόδοση, αλλά και των συμπαικτριών μου. Παρόλα αυτά προέχει η υγεία παρά το μπάσκετ. Πρέπει να προστατευτούμε. Όταν έλθει η ώρα των αγώνων και του final 4 θα δουλέψουμε σκληρά και θα ξανά βρούμε τους εαυτούς μας».

 rtgrsej7uyrytdhdrth_60b80.jpg

ΟΛΙΒΙΕΡΑ ΤΡΟΥΝΙ (ΑΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ):

«Να πω την αλήθεια έχω... λιώσει στον καναπέ βλέποντας ταινίες! Αλλά και τους αγώνες που έχουμε παίξει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κάνω την γυμναστική μου κάθε μέρα».

«Ελπίζω να είμαστε όλοι υγιείς μετά την πανδημία και πιστεύω πως θα επηρεάσει πάρα πολύ τον αθλητισμό στις Κυκλάδες».

«Η αναβολή των αγώνων και των προπονήσεων εννοείται πως θα επηρεάσει την απόδοση μου, αλλά και των συμπαικτριών μου αν εμείς οι ίδιες σταματήσουμε να ασχολούμαστε με το μπάσκετ λόγω της πανδημίας».

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares