Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 10:55

Γιώργος Ζαμπακόλας: Η Πολιτεία οφείλει να συνυπολογίσει την σημασία και τα οφέλη που αποκομίζουν οι νέοι άνθρωποι από τον αθλητισμό

Την προετοιμασία του στα τμήματα υποδομής έχει ξεκινήσει ο ΑΟ Πάρου, ο οποίος δήλωσε κανονικά συμμετοχή στα πρωταθλήματα των εφήβων, των παίδων και των κορασίδων στην επανεκκίνηση των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων της ΕΣΚ Κυκλάδων.


Οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες του μπασκετικού συλλόγου επιστρέφουν σταδιακά στην καθημερινότητα μετά την μακρόχρονη διακοπή λόγω των περιοριστικών μέτρων πρόληψης κατά του κορωνοϊού. Οι προπονήσεις που πραγματοποιούνται στο ανοιχτό γήπεδο του ΕΠΑΛ της Παροικιάς διεξάγονται σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής που προβλέπονται από την ΓΓΑ και τηρούνται απαρέγκλιτα για την αποφυγή διάδοσης του Covid_19.


Ο Θοδωρής Καζακίδης με τους έφηβους και τους παίδες και ο Γιώργος Ζαμπακόλας με τις κορασίδες έχουν ξεκινήσει τις προπονήσεις με τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες των “κυανόλευκων” να πιάνουν ξανά τη μπάλα και να κάνουν αυτό που αγαπούν, μετά από παρατεταμένη αγωνιστική απραξία λόγω καραντίνας.


Το “SportCyclades” σε μία σειρά από μίνι συνεντεύξεις συνομίλησε με τους προπονητές των σωματείων των αγωνιστικών τμημάτων υποδομής που δήλωσαν συμμετοχή και μετά τον Παναγιώτη Αθανασιάδη του ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” , τον Αντώνη Βιδάλη του Περιστεριώνα Τήνου, τον Γιώργο Σκόρδο του ΑΟ Μυκόνου τον Χάρη Πεταλωτή της ΑΕ Σαντορίνης και τον Γιάννη Καραγκιολίδη του Πανναξιακού ΑΟΚ τη σκυτάλη παίρνει ο προπονητής των κορασίδων του ΑΟ Πάρου, ο Γιώργος Ζαμπακόλας.
Ας διαβάσουμε τις απαντήσεις που έδωσε στο σάιτ μας και στον συνεργάτη μας Ιωάννη Νοταρά, ο Γιώργος Ζαμπακόλας, ο οποίος μαζί με τον Θοδωρή Καζακίδη το τελευταίο διάστημα έχουν πέσει με τα… μούτρα στη δουλειά ώστε τα τμήματά τους να παρουσιάσουν ένα καλό πρόσωπο στην επανεκκίνηση.

zampakolas AOP 2

Οι δύο κοινές ερωτήσεις που έχουν τεθεί στους προπονητές των σωματείων και των τμημάτων αυτών που δήλωσαν συμμετοχή είναι οι εξής:

1) Πως αισθάνεσθε που επιτέλους θα μπείτε ξανά στην ενεργό δράση;
2) Με ποιον τρόπο θα προστατέψετε τα παιδιά από την αποφυγή κάποιου τραυματισμού λόγω της μακράς αγωνιστικής και προπονητικής απραξίας;


«Είμαστε πολλοί χαρούμενοι που επιστρέψαμε στο γήπεδο, στον χώρο που τόσο αγαπάμε. Μας είχε λείψει ιδιαίτερα. Για τα παιδιά βέβαια είναι ακόμη πιο σημαντικό έπειτα από αυτήν την μακρά και δύσκολη περίοδο όπου στερήθηκαν την χαρά του αθλητισμού. Θεωρώ ότι από την έναρξη της νέας σχολικής και αθλητικής χρονιάς, η Πολιτεία οφείλει να συνυπολογίσει την σημασία και τα οφέλη που αποκομίζουν οι νέοι άνθρωποι από τον αθλητισμό. Σίγουρα η ανθρωπότητα δεν έχει ξεμπερδέψει με τον ιό και χρειάζεται προσοχή από όλους. Όμως παρατηρούμε ότι ο εγκλεισμός δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στους νέους».

«Αυτό είναι ακόμη ένα πρόβλημα που δημιουργεί η μακρά αγωνιστική απραξία. Εστιάζουμε στην προπόνηση μας στα βασικά του αθλήματος και οι αθλήτριες μας το ακολουθούν , βγάζοντας τον καλύτερο τους εαυτό. Σιγά σιγά θα ανέβουν οι ρυθμοί και θεωρούμε ότι θα είμαστε έτοιμοι σωματικά αλλά και ψυχολογικά, ώστε να λάβουμε μέρος στα παιχνίδια που ακολουθούν. Εύχομαι καλή επιτυχία και υγεία σε όλες τις ομάδες, τους προπονητές, τις αθλήτριες και τους αθλητές. Σας ευχαριστώ».

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares