Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2023 22:28

Οικονομόπουλος: Κάνουμε μια δύσκολη προσπάθεια και η επιβίωσή μας στην Κατηγορία θα ισοδυναμεί με Πρωτάθλημα

Δηλώσεις αποκλειστικά στο Sportcyclades έκανε ο προπονητής του ΚΑΟ Μελισσίων Έκτορας Οικονομόπουλος.

Ο πρωην παίχτης της ομάδας των Βορείων Προαστίων , με σπουδαία βιογραφικό σε υψηλό επίπεδο, μίλησε για τους στόχους της ομάδας του, για το παιχνίδι με τον Πανναξιακό , για τη δομή του φετινού Πρωταθλήματος αλλά και για την μπασκετική του φιλοσοφία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

- Κοουτς ,θα ήθελα ,ξεκινώντας από τα τυπικά , να μου πεις δύο λογια για την πορεία της ομάδας σου έως τώρα και για τους στόχους της τη φετινή χρονιά .

Για την μεχρι τωρα πορεια θα ελεγα οτι έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Ο στόχος δεν είναι άλλος από την σωτηρία της Ομάδας που θα ισοδυναμεί με πρωταθλημα .. Θα ηθελα να είμαστε πρώτοι ή τουλάχιστον να κανουμε τα πραγματα που απαιτούνται για να είμαστε οι καλυτεροι, όμως δυστυχώς έπρεπε να ξεκινήσουμε από την αρχή και να συμπληρώνουμε τις σελίδες του βιβλίου μας , ξεκινώντας από την πρώ σελίδα και Οχι πηδώντας σελίδες. Κατακτώντας με μέθοδο και κατανόηση την κάθε σελίδα και κάνοντας την κτημα μας θα φτάσουμε όπου μας αξίζει.

- Έχοντας ,σαν παίκτης, παίξει σε υψηλό επίπεδο στις εθνικές κατηγορίες θα ήθελα ένα σχόλιο για το επίπεδο του φετινού Πρωταθλήματος.

Το επίπεδο του πρωταθληματος ειναι πολυ καλο, πολυ ανταγωνιστικός όμιλος, με κάποια παιδια αρκετά παιγμενα και έμπειρα ,αλλά και ομάδες που έχουν και ξένο στο ρόστερ και ανεβάζουν το επίπεδο ταλέντου στις ομάδες τους

- Αύριο η ομάδα σου αντιμετωπίζει τον Πανναξιακό στη Νάξο . Πες μας τι γνωριζεις για την ομάδα της Νάξου και που πιστεύεις ότι θα κριθεί το αυριανό παιχνίδι.

Αν και η ομάδα σας ανέβηκε αργά και σαν επιλαχουσα, μετά τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογης άρχισε να κάνει κάποια πράγματα σταθερά στο γήπεδο και με οδηγό την ενέργεια της στην άμυνα δημιουργεί πρόβλημα σε κάθε ομάδα και ειδικά εντός έδρας. όμορφη εικόνα της Ομάδας, συγχαρητήρια στον κοουτς και γενικότερα σε όλους που την απαρτίζουν. Το αυριανό παιχνίδι θα κριθεί στην ενέργεια και στις loose balls.

- Θα ήθελα ένα σχόλιο για τη δόμηση του φετινού πρωταθλήματος και την διαδικασία των play offs και play out 

Να Ειμαι ειλικρινής όσον αφορά την διαδικασία των play offs/out στο φετινό πρωτάθλημα δεν ειμαι και ο μεγαλυτερος fan. Από τις 12 ομάδες πεφτουν οι μισές! ενώ για να μην κινδυνευεις πρεπει να κάνεις πρωταθλητισμο και να μπεις στις πρωτες 4 θεσεις,πραγμα  αρκετά δύσκολο !

- Φέτος για πρώτη φορά αναλαμβάνεις τα ηνία του ανδρικού τμήματος . Έχεις παίξει σε πολλές ομάδες και σε υψηλό επίπεδο . Τι είναι αλήθεια πιο εύκολο ; Να είσαι παίκτης η προπονητής ; 

Καλη ερώτηση, θα σου απαντήσω ειλικρινά. Λένε ότι για να γίνεις προπονητης πρεπει να σκοτώσεις τον παικτη μέσα σου. Δεν κατάφερα  στην ζωή μου να υπάρξω παικτης σχεδόν ποτέ γιατι δεν μπορουσα να σκοτώσω τον προπονητη μέσα μου.ειχα την τυχη να φοίτηση στην γυμναστική Ακαδημία χωρις να δώσω πανελλήνιες επειδή κατακτήσαμε το "άνευ"..

Όλοι μου οι συμπαικτες δήλωσαν σχολές οπως ιατρική, οικονομικά , Πολυτεχνείο και τέτοια. Εγω ήξερα από τα 17 τι θελω να κάνω. Στερηθηκα αρκετά πράγματα για την προπονητικη μου επιμόρφωση και ψαχνομουν συνεχώς. Η οποια γνώση απεκτησα ,με έφερνε σε συγκρουση με πολλους προπονητες στο παρελθόν μου σαν αθλητής . Στην ερώτηση σου θα απαντήσω ότι και τα δυο αν θες να τα κάνεις σωστά ειναι εξόχως δυσκολα. Αν θες να είσαι σωστός αθλητής πρεπει να ασχοληθείς με Αυτο  σχεδόν όλες τις ώρες την ημέρα. Αν θες να γινεις καλος προπονητης πρεπει να ασχολείσαι με αυτο επισης όλες σου τις ώρες. Να διαβάζεις, να επιμορφωνεσαι συνεχώς! Μόνο έτσι θα μπορέσεις να κάνεις κατι πραγματικα στο χώρο και να ξεφύγει από τον όχλο .
- Η ομάδα σου έχει τον μικρότερο ΜΟ ηλικίας στη γ εθνική, 20 ετών περίπου.(νομίζω ότι μια δυο ομάδες από τους ομίλους του Βορρά πλησιάζουν αυτό το ΜΟ,όπως η Μελίκη και ο ΚΑΟ Χαλκιδικής ) Πόσο εύκολο είναι να τιθασεύσεις την εκρηκτικότητα αυτών των παιδιών και να τους δώσεις συγκεκριμένο ρόλο ;
Άκου Νασο, αυτή την καραμέλα την έχω ακούσει από όποιον προπονητη υπάρχει σε οποία κατηγορία υπάρχει μπάσκετ. ολοι έχουν "3-4" έμπειρους και "μια νεανική ομάδα" και αυτο ειναι κυρίως μια δικαιολογία αποτυχίας. Δεν με νοιάζει ο μέσος όρος ηλικίας.
19 χρονών παιδια αλλου κανουν  οικογένεια  και στην Ελλάδα θεωρούνται μικροί. Οχι, να γίνει καλυτερη προπονητικη διαδικασία στις ακαδημιες και να ειναι έτοιμοι να παιξουν στα 17-18.εμας από τους 14 παικτες, οι 7 έπαιζαν εφηβικό Β κατηγορίας περσι. Δυσκολευτήκαμε να προσεγγίσουμε το επιπεδο.ειχαμε 5 συνεχόμενα παιχνιδια , επίσημα και μη που δεν σκοράραμε πάνω από  50 ποντους. Στην δική μου αγωνιστική φιλοσοφία το spacing, η κυκλοφορία της μπάλας με ταχυτητα, το γρήγορο παιχνιδι. Ειναι πολυ σημαντικά στοιχεία που ομως δεν γίνονται από την μια μέρα στην αλλη.θελει μέθοδο και διαδικασία. 
Επομενως θα σου πω ότι δεν είναι δυσκολο να τιθασευσεις την νεολαία, το δυσκολο Ειναι να λειτουργησουν ολοι αυτοί μαζι στην επίθεση και στην άμυνα οταν έχουν μάθει αλλιώς! 
Εν κατακλείδι ο καθένας θα παρει αυτό που του αξιζει στο τελος και δεν ειναι ευηχο στα αυτιά μου το κλισέ νεανική ομάδα. Και η Μπασκόνια νεανική ομάδα είναι και είναι πρωτη στην Euro league. Οι δικαιολογίες είναι για τους αδυναμους.
-  Μια ευχή για τη νέα χρονιά και ένα μήνυμα στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ

Ευχομαι υγεία για την νέα Χρονια σε όλους, περισσοτερο μπασκετ, καλυτερη δημιουργία προσωπικοτητων από τις ακαδημίες όλων των ομάδων αλλα και καλυτερη κοινή μπασκετική φιλοσοφία ώστε να ξαναβγαλουμε ταλέντα υψηλού επιπέδου. Το Ισραήλ, η Φινλανδία και φυσικά η Ισπανία και η Γαλλία με τα προγράμματα τους βγάζουν συνεχώς παικτες . Μπορουμε και εμεις. Ταλέντο υπάρχει αρκεί να μην το σκοτώνουμε!

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares