Τρίτη, 04 Ιουλίου 2023 22:11

Βαγγέλης Λιόλιος: Δύο τουρνουά Αιγαίου μέσα στη σεζόν με τη συμμετοχή όλων των Τοπικών Ενώσεων

Για τον προγραμματισμό και τα επόμενα βήματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μίλησε ο Βαγγέλης Λιόλιος στο WebRadio της Ομοσπονδίας και στην εκπομπή “Άμεσο ριπλέι”. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ αναφέρθηκε στις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν, με μια εξ αυτών να αφορά στο κύπελλο Ελλάδας, ο τελικός του οποίου σε άνδρες και γυναίκες θα γίνεται την ίδια μέρα στο ίδιο γήπεδο.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι αφαιρέθηκαν κόστη από τις ομάδες ανάπτυξης, ότι θα μεταδίδονται τα ματς των εθνικών κατηγοριών χωρίς να πληρώνουν οι ομάδες, αρχίζοντας άμεσα από την Elite League και την Α1 γυναικών. Επιλεκτικά δε, θα υπάρχουν και παιχνίδια άλλων κατηγοριών. Επίσης ότι έχουν εντοπιστεί χώροι για να προχωρήσει η ΕΟΚ σε δημιουργία προπονητηρίων - γυμναστηρίων για τις ομάδες σε όλη τη χώρα.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ στάθηκε και στη δημιουργία φέτος ξεχωριστού τμήματος στο αναπτυξιακό για U12 και συνολικά εξήγησε πως θα υλοποιηθούν σταθερά και σταδιακά όλες οι εξαγγελίες της Ομοσπονδίας ώστε να γίνει το μπάσκετ προσιτό σε όλο και περισσότερους ώστε να εξαπλωθεί.

Αναφορικά με το αναπτυξιακό πρωτάθλημα και το τουρνουά Αιγαίου με συμμετοχή των κλιμακίων των 4 Τ.Ε. του Αιγαίου τόνισε: «Υπάρχει κι ένα άλλο πολύ σημαντικό για ‘μένα τουρνουά, το τουρνουά Αιγαίου, το οποίο είναι με συμμετοχή των κλιμακίων στις τέσσερις τοπικές επιτροπές του Αιγαίου. Αυτοί θα έχουν δύο τουρνουά στη διάρκεια της χρονιάς, όπου θα μαζευτούν όλες οι Ενώσεις και θα παίζουν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Θα είναι μια γιορτή του μπάσκετ, καθώς αυτά τα νησιά θα έχουν το δικό τους τουρνουά με τα δικά τους κλιμάκια».

Δημιουργία ξεχωριστού τμήματος στην ΕΟΚ U12, με τουρνουά U12 μέσω των Ενώσεων (4 ηλικιακών γκρουπ) για όλα τα σωματεία σε όλη την Ελλάδα: «Το τελευταίο, το οποίο πιστεύω πως είναι η κεφαλή του αναπτυξιακού, έχει να κάνει με τη δημιουργία από φέτος ξεχωριστού τμήματος U12. Εκεί υπάρχουν τέσσερις ξεχωριστές κατηγορίες, η 11-12, 9-10 και ακόμα πιο κάτω, τα 4-5 και 6-7. Υπάρχουν ουσιαστικά τέσσερις ηλικιακές ομάδες, οπού υπάρχει ξεχωριστός τομέας πια στην Ομοσπονδία και θα γίνει σε όλη την Ελλάδα. Θα υπάρξουν τουρνουά μέσω των Ενώσεων για όλα αυτά τα ηλικιακά γκρουπ με τη συμμετοχή σωματείων σε όλη την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι θα «απλωθούμε» πια στην κοινωνία, θα έρθουμε σε επικοινωνία με όλα τα σωματεία και θα δείξουμε τη σημαντικότητα που έχει το να χαρούν τα παιδιά, να παίξουν αγώνες σ’ αυτές τις ηλικιακές ομάδες, καθώς και να τα πλησιάσουμε πια σε ηλικίες που δεν είμαστε συνηθισμένοι. Αυτό για ‘μένα είναι το μεγάλο στοίχημα, το να πλησιάσουμε αυτές τις ηλικίες και να δημιουργήσουμε οικογένειες που θα πλησιάσουν τον αθλητισμό και το μπάσκετ».

Όλη η συνέντευξη του Βαγγέλη Λιόλιου εδώ.

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares