Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 23:52

Όταν πέρασε ο “ξανθός” από τις Κυκλάδες

Βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στον αθλητικό χώρο και μη η είδηση του θανάτου του Γιάννη Ιωαννίδη. Το ελληνικό μπάσκετ έγινε πιο “φτωχό” από την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, καθώς μία μορφή του χώρου άφησε την τελευταία της πνοή.

Ο “Ξανθός” – όπως ήταν το παρατσούκλι που τον συνόδευε όλ’ αυτά τα χρόνια – συνέδεσε το όνομά του με τον Άρη, τόσο ως παίκτης, όσο (κυρίως) και ως προπονητής της μεγάλης ομάδας, με την οποία μεγαλούργησε έχοντας ως παίκτες τους Νίκο Γκάλη και Παναγιώτη Γιαννάκη.

Όλοι έχουν να διηγηθούν μία ιστορία από τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή… Το “SportCyclades” ανοίγοντας το χρονοντούλαπο της ιστορίας έχει να θυμηθεί τις τρεις φορές που ο πρώην τεχνικός του Άρη, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ (σ.σ υπήρξε επίσης προπονητής στον Γ.Σ. Λάρισας (1979-81)), επισκέφθηκε τις Κυκλάδες. Οι δύο εξ αυτών ήταν στην Σαντορίνη και η μία στη Νάξο. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…

ioannidis cyclades

Ιανουάριος 2016… Ο Θεσσαλονικιός προπονητής έβαλε τη φόρμα του, άφησε λίγο παράμερα τις πολιτικές συζητήσεις κι επέστρεψε στο χώρο που αγαπά περισσότερο από κάθε τι άλλο. Οι παίκτες της ΑΕ Σαντορίνης ήταν οι τυχεροί, που επί ένα ολόκληρο τρίωρο άκουσαν τόσο τη θεωρία, όσο και την πρακτική του “ξανθό”, ο οποίος έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα του θηραϊκού συλλόγου και για ένα διήμερο βρέθηκε στο όμορφο κυκλαδικό νησί. Στο πλαίσιο, λοιπόν, της επίσκεψής του εκεί, ο Ιωαννίδης έβαλε τη φόρμα του και μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του ΔΑΠΠΟΣ βγαίνοντας μετά από… τρεις ώρες θεωρίας και πράξης, αποδεικνύοντας πως οι μεγάλες αγάπες δεν ξεχνιούνται!!! Στη συνέχεια, έδωσε το παρόν στο δείπνο που παρέθεσε η διοίκηση προς τιμήν του και μάλιστα ήταν εκείνος που έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του ανδρικού τμήματος.

ioannidis cyclades 3

Λίγους μήνες αργότερα ο Ιωαννίδης επισκέφθηκε ξανά το νησί του ηφαιστείου. Ήταν Μάιος του 2016 όταν παρακολούθησε το Final Four του ανδρικού πρωταθλήματος της ΕΣΚ Κυκλάδων, όπου με την παρουσία του Χρήστου Κωνσταντινίδη στον πάγκο και του Βαγγέλη Βουρτζούμη εντός του παρκέ η ΑΕΣ κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα στην κατηγορία, νικώντας στον μεγάλο τελικό τον ΑΟ Μυκόνου με σκορ 73-39. Στο ημίχρονο του μεγάλου τελικού, ο Ιωαννίδης βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο, συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με τους παίκτες των δύο ομάδων, ενώ βραβεύτηκε, τόσο από την ΑΕ Σαντορίνης και τον πρόεδρο της Βαλάντη Βλαβιανό, όσο κι από τον πρόεδρο του ΔΑΠΠΟΣ Λευτέρη Τζούρο (σ.σ. βασική φωτό).

ioannidis cyclades 4

Έναν χρόνο αργότερα, το 2017, ο “ξανθός” βρέθηκε στη Νάξο. Στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Νάξου “Δημήτριος Περιστεράκης” διεξήχθη ο αγώνας “Τρίποντα … Ελπίδας” με τα πάλαι ποτέ αστέρια του Ελληνικού μπάσκετ (βετεράνοι καλαθοσφαιριστές Ελλάδας) να κερδίζουν με 78-66 τη Μεικτή ομάδα Νάξου με τα έσοδα να οδεύουν προς τα Ειδικά Σχολεία της Νάξου. Ένας αγώνας όπου το χεράκι της έβαλε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αλλά και η ιδιωτική πρωτοβουλία. Μάλιστα, τότε ο Ιωαννίδης είχε τονίσει: ««όπου υπάρχει ανάγκη προσπαθούμε να βοηθήσουμε».

Ας θυμηθούμε τι είχε δηλώσει στην κάμερα του “SportCyclades” και τον Σπύρο Μάκαρη κατά την επίσκεψή του στο νησί της Αριάδνης:

Ο χρόνος τρέχει, οι άνθρωποι φεύγουν, αλλάζουν σταυροδρόμια, αλλά ένα μένει πάντα σταθερό. Οι αναμνήσεις μας…Κι από τον Γιάννη Ιωαννίδη όλοι μας έχουμε αρκετές… Οι συμβουλές του και οι προτροπές του θα μας συνοδεύουν πάντα... Αντίο σ' έναν εκ των κορυφαίων ανθρώπων (πρωτίστως) και προπονητών (εν συνεχεία), που "σημάδεψαν" το ελληνικό μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό.

Καλό ταξίδι να έχεις Γιάννη Ιωαννίδη…

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares