Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 09:08

Περικλής Τζίνας - Πέτρος Τέντας: Οι πιστοί... στρατιώτες του Α.Ο. Μυκόνου

Κάθε ομάδα έχει τους λεγόμενους «αφανείς ήρωες» της... Ανθρώπους δηλαδή που ενώ έχουν καθοριστική συμβολή στη λειτουργία της και παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο σε αυτή δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή προβολής.

kalimiotis tzinas tentas

Από αυτόν τον κανόνα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και η ομάδα μπάσκετ του Α.Ο. Μυκόνου που έχει κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Elite League!

Στην κατηγορία αυτή λοιπόν για τον ΑΟΜ ανήκουν ο Περικλής Τζίνας και ο Πέτρος Τέντας ή αν θέλετε ο φυσικοθεραπευτής και ο γυμναστής της ομάδας. Αμφότεροι δεν έχουν συμπληρώσει τα 30 τους χρόνια, είναι Θεσσαλονικείς και πήραν το ρίσκο να αφήσουν την μπασκετομάνα Θεσσαλονίκη για ένα νησί του Αιγαίου τη Μύκονο!

periklis tzinas

Ένα νησί που ναι μεν είναι παγκοσμίως γνωστό όχι όμως για την ομάδα μπάσκετ που διαθέτει! «Για μένα η επιλογή της Μυκόνου ήταν ένα μεγάλο άλμα στην καριέρα μου. Ήθελα να έρθω σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί. Είδα λοιπόν τις συνθήκες που υπήρχαν, άκουσα και τους ανθρώπους της ομάδας σχετικά με το όραμά τους και πήρα την απόφαση να έρθω» ήταν τα πρώτα λόγια του Περικλή Τζίνα, ενώ όσον αφορά την προσαρμογή του ερχόμενος στο νησί από τη Θεσσαλονίκη ήταν απόλυτος. «Πραγματικά προσαρμόστηκα πολύ εύκολα. Όσο και αν φαίνεται περίεργο για μένα η διαφορά μεταξύ Θεσσαλονίκης και Μυκόνου είναι ότι εδώ δεν υπάρχει πολύ κόσμος τον χειμώνα. Είμαι απόλυτα δικαιωμένος και ευτυχισμένος για την επιλογή μου. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η κόσμος που είναι πολύ ζεστός με την ομάδα και ασχολείται συνεχώς με αυτήν. Στη Μύκονο ζω κάτι πρωτόγνωρο. Η ομάδα έχει γίνει ένα κομμάτι της ζωής τους. Οι  κάτοικοι του νησιού μάς έχουν αγκαλιάσει και όλοι μας στον Α.Ο. Μυκόνου νιώθουμε πλέον πολύ οικεία μέσα στην τοπική κοινωνία.»

Για τον Περικλή πολύ σημαντικό ρόλο στην πολύ καλή ως τώρα πορεία της ομάδας παίζει η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. «Για μένα εξαιρετικά καθοριστικός παράγοντας είναι τα αποδυτήρια και πως ο προπονητής θα μπορέσει να προσαρμόσει τον χαρακτήρα του κάθε παίκτη ώστε να πάρει το καλύτερο δυνατό. Εκτός από τον προπονητή φυσικά, εξίσου σημαντικός είναι και ο ρόλος του υπόλοιπου τιμ καθώς ειδικά μετά από άσχημα αποτελέσματα πρέπει να είμαστε ακόμα πιο ενωμένοι απ' ότι στις νίκες. Το κλίμα που υπάρχει ως τώρα στην ομάδα είναι άριστο κάτι που κάνει τη δουλειά όλων πιο αποδοτική.»

Το ευτύχημα για τον φετινό Α.Ο. Μυκόνου είναι ότι η ομάδα έχει "δέσει" και εκτός γηπέδου. «Λειτουργούμε ως παρέα και εκτός. Γι' αυτό και πολλές φορές θα βρεθούμε και εκτός γηπέδου και θα πάμε για καφέ ή φαγητό όλοι μαζί.» τόνισε ο 28χρονος φυσικοθεραπευτής, ενώ δεν ξέχασε να αναφερθεί και στη Διοίκηση του Α.Ο. Μυκόνου. «Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με επέλεξαν και μου έδωσαν τη δυνατότητα να εργάζομαι κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Στην ομάδα υπάρχει 100% υγεία με τη Διοίκηση να είναι απόλυτα τυπική απέναντί μας και δίνει λύση ακόμα και στο παραμικρό που αφορά την καθημερινότητά μας!

Θεωρώ ότι αυτό που ζω στη Μύκονο είναι μια ευλογία...»

petros tentas

Πέτρος Τέντας: Στη Μύκονο βρήκα την ηρεμία μου

Μια ανάλογη κατάσταση με τον Περικλή Τζίνα βιώνει στη Μύκονο και ο γυμναστής της ομάδας Πέτρος Τέντας, ο οποίος αν και στην αρχή τα βρήκε λίγο... σκούρα ως προς την προσαρμογή του τώρα δεν αλλάζει το νησί με τίποτα! «Έχοντας ζήσει 27 χρόνια στη Θεσσαλονίκη περίμενα ότι θα δυσκολευόμουν στην αρχή. Μάλιστα τον πρώτο μήνα είχα πει στον κόουτς ότι δεν ξέρω αν θα μείνω τελικά. Πλέον όμως έχω βρει την ηρεμία της ζωής μου στη Μύκονο.

Πρώτα μάς αγκάλιασαν οι άνθρωποι της ομάδας και ακολούθως η τοπική κοινωνία. Από την πλευρά μας ανοιχτήκαμε κι εμείς, γνωρίσαμε κόσμο και πραγματικά όλοι προσπάθησαν να μας βοηθήσουν όπως κι εμείς από το δικό μας πόστο. Για μένα η Μύκονος προσφέρει πολλά θετικά και έχει μόνο ένα αρνητικό. Ότι λόγω θάλασσας δεν μπορείς να πάρεις το αυτοκίνητό σου ό,τι ώρα θέλεις και να φύγεις. Η ποιότητα ζωής όμως για μένα προσωπικά είναι πολύ υψηλή. Τον χειμώνα υπάρχει μια ηρεμία που μου επιτρέπει να ασχολούμαι απερίσπαστος με αυτό που αγαπάω, δηλαδή με την εκγύμναση επαγγελματιών αθλητών αλλά και με τις αναπτυξιακές ηλικίες. Εδώ θέλω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άνθρωπο που με πρότεινε να έρθω στην ομάδα και εννοώ τον Δημήτρη Σταμάτη. Του είμαι ευγνώμων γι΄αυτό.»

Ο 29χρονος γυμναστής έδωσε και τη δική του διάσταση στο θέμα κλίματος που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας. «Θεωρώ πολύ σημαντικό να βγαίνει προς τα έξω το θετικό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια. Επίσης το τιμ αποτελείται νέα παιδιά με διάθεση για δουλειά, ενώ και η Διοίκηση είναι πάντα κοντά στην ομάδα να δώσει λύσεις σε οτιδήποτε παρουσιαστεί. Με λίγα λόγια όταν όλες οι πλευρές έχουν θετική στάση και διάθεση μόνο καλό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα.»

Όσον αφορά το πρωτάθλημα της Elite League ο Πέτρος Τέντας το χαρακτήρισε ως το πιο αμφίρροπο και ανταγωνιστικό σε όλες τις κατηγορίες του μπάσκετ, ενώ για τους στόχους του Α.Ο. Μυκόνου κράτησε μικρό... καλάθι. «Αν μου έλεγαν στο Καρπενήσι στην προετοιμασία ότι θα κάναμε τέτοιο ξεκίνημα θα έλεγα ότι είναι απίθανο να γίνει με δεδομένο ότι το πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό αλλά και λόγω ότι έχουμε και 15 ταξίδια με αεροπλάνο ή με πλοίο που ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας για όλους μας. Παρά την εντυπωσιακή εκκίνηση στόχος παραμένει πάντα η παραμονή στην κατηγορία. Από εκεί και πέρα τα παιδιά θα πάνε για ό,τι καλύτερο τόσο για τους ίδιους όσο και για την ομάδα. Προσωπικά έχω πολύ υψηλές φιλοδοξίες για αυτούς τους αθλητές με βάση τον τρόπο που δουλεύουν και το πως συνεργάζονται μαζί μας...»

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares